проверка термостат

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 coupe 323ci
Детайли за колата: Някво купе 2.5

Re: проверка термостат

Мнение от marto853. » 14 Ное 2011, 18:45

:yes: Смени си големия термостат и си свиркай.
новият ми номер: 0877787835

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 528i

Мнение от Exesus » 14 Ное 2011, 18:57

Да се включа и аз. Та значи когато колата е на обороти на място, няма проблеми, но като включа парното и стрелката започва да има колебания (оборотомера играе нагоре надолу), като го спра оборотите заспиват там кадето трябва да бъдат отделно, като дам по интерция колата изтива и темпрературата и пада. Въпроса е 330д преди фейса колко термостата има и кой да сменя (до прочетеното мисля, че малкия, ама да питам за по сигурно).

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M Tech 2
Детайли за колата: 320Д,2002,M Tech 2

Мнение от SaRsEmA » 15 Ное 2011, 18:18

Колеги кажете каде се намират термостатите на 150 коня мотора че взех малкия уш да го сменям и немога да го намеря.Големия го видях каде е но малкия немога и немога ... реалОЕМ нестава.Ако някой е сменял малкия да пусне една снимка.

п.с: мисля че намерих отговора :-) http://www.bimmerforums.co.uk/forum/f18 ... page4.html а той е че нямам малак термостат :-)
п.с:Повече от 86 градуса не вдига от скритото меню това нормално ли е?
Последна промяна SaRsEmA на 15 Ное 2011, 20:10, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 15 Ное 2011, 18:41

Exesus написа:Да се включа и аз. Та значи когато колата е на обороти на място, няма проблеми, но като включа парното и стрелката започва да има колебания (оборотомера играе нагоре надолу), като го спра оборотите заспиват там кадето трябва да бъдат отделно, като дам по интерция колата изтива и темпрературата и пада. Въпроса е 330д преди фейса колко термостата има и кой да сменя (до прочетеното мисля, че малкия, ама да питам за по сигурно).

и 2-та, защото ако е карано с 1 прецакан, неизменно и другия се прецаква, аз го научих по трудния начин за съжаление, т.е. ще разглобявам за пореден път, тъй като смених малкия термостат понеже ми изстиваше колата като пусна по инерция, а след снощи въобще не иска да загрее извънградско, та ще сменявам и големия!

1. махаш всички кори на мотора
2. ключ 32 - развиваш виското
3. звездичка - развиваш болта на дифузиора, откачаш буксата и вадиш дифузиора заедно с виското
4. сваляш малкия термостат, изглежда ето така и стои върху EGR Cooler-а

Изображение

Изображение

5. надуваш термостат с уста и въздуха почти не трябва да преминава през него, т.е. трябва да има огромно съпротивление, ако няма (както беше моя) ще фучи отвсякъде --> ЗАМИНАЛ Е!

за големия ще пиша утре :mhihi: :banghead:
Последна промяна vicho на 15 Ное 2011, 21:43, променена общо 1 път
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 528i

Мнение от Exesus » 15 Ное 2011, 21:32

Еее Вичо уби всичко детско в мен :mhihi: . Днес сменях филтъра на картерните газове и отделно една отверка изтървах долу на кората, та свалях преден калник да си я извадя, сега трябва и 2-та термостата да сменя + антифриза (че гледам е на минумима и не ми харесва, а колата я взех наскоро и дори незнам какъв е и наколко време). Абе ще има занимавка. И айде да те помоля да ми снимаш нагледно каде се намира малкия термостат (и каде е тва виско - неук сам малко ама ша се науча) и после, като монтирваш големия и него, ама ко може ми ги огради в кръгче и да не са някви много приближени да знам каде да търся (ако не ти представлява трудност). Малко си падам самоук майстор ама предпочитам да се науча сам да си я правя колата от колкото да давам пари на ония измекяри майсторите :mhihi: .

Потребител
Аватар

Мнение от mitkofast » 16 Ное 2011, 23:18

Колеги, при мен ситуацията е следната-320д 136к.с. колата не ще да загрява на място т.е. много бавно става това (онзи ден я оставих да работи около 30 мин. при 4 градуса навън и стрелката дори не излезе от синьото) ,но щом тръгна започва да загрява и пак ми са струва, че е по бавно от нормалното , стрелката си стига до 12 ч. не съм забелязъл колебание,та проблема ми е защо не ще да загрява на място дали проблема е в този малък термостат

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 17 Ное 2011, 10:13

възможно е, но за да си сигурен прегледай темата за скритите екстри и виж как да си изкараш на дисплея температурата на охладителната течност. Тогава вече ще можеш да кажеш с точност до колко градуса ти загрява, и ще може да се каже за кой от двата термостата си.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

Мнение от jbankov » 17 Ное 2011, 15:24

mitaka7 написа:При бензиновите е само един. :mhihi:

Сигурен ли си в това твърдение?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 18 Ное 2011, 10:42

jbankov написа:
mitaka7 написа:При бензиновите е само един. :mhihi:

Сигурен ли си в това твърдение?

Сигурен съм за това твърдение. :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от jbankov » 18 Ное 2011, 10:45

Хем лошо ,хем добре :ok:
Не ми бягат градусите,ама когато загрее, а това става мноооого бавно. От Бъкстон до Дружба примерно ми загрява ,чак като стигна до Дружба, иначе после си държи 95 градуса и не мръдва и си мислех,че ако имам малък термостат ще да е от него.... да да ама не :(

Благодаря ти Митак :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 18 Ное 2011, 10:48

Смени си термостата. :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M Tech 2
Детайли за колата: 320Д,2002,M Tech 2

Мнение от SaRsEmA » 18 Ное 2011, 11:04

При мен пък повече от 87 градуса не качва на баир като катеря не ми дига градусите по нанадолнище пък падат до кум 75-6 Като усиля парното на макс веднага падат на 74 някаде.Малък термостат нямам поръчан е големия и го чакам другата седмица да престигне.Ще пиша като го смена ;-)

Потребител
Аватар
Кара: F30

Мнение от alstoev » 18 Ное 2011, 17:12

Да си споделя мнението за всички колеги които се чудят дали да сменят малък или голям термостат.
Сменяйте и двата :yes: Преди 3-4 месеца смених малкият термостат и след няма точно и пет дни замина и голямия.
След 4 месеца :driving: на студен мотор се принудих да смена термостата и то не само големия , а двата.

П.С. Големият термостат се беше счупил :banghead: .

ИЗВОД: Сменяйте и двата веднага като забележите че ви играе температурата

ентусиаст
Аватар

Мнение от jbankov » 18 Ное 2011, 17:20

alstoev написа:Да си споделя мнението за всички колеги които се чудят дали да сменят малък или голям термостат.
Сменяйте и двата :yes: Преди 3-4 месеца смених малкият термостат и след няма точно и пет дни замина и голямия.
След 4 месеца :driving: на студен мотор се принудих да смена термостата и то не само големия , а двата.

П.С. Големият термостат се беше счупил :banghead: .

ИЗВОД: Сменяйте и двата веднага като забележите че ви играе температурата

Аз имам само един , т.е голЯмия и ще си го сменям :yes:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: F30

Мнение от alstoev » 18 Ное 2011, 18:30

Ми приготви си стотина лева и го прави, като сега е момента да си погледнеш и антифриза не се стискай :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към E46