проверка термостат
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
Re: проверка термостат
Да се включа и аз. Та значи когато колата е на обороти на място, няма проблеми, но като включа парното и стрелката започва да има колебания (оборотомера играе нагоре надолу), като го спра оборотите заспиват там кадето трябва да бъдат отделно, като дам по интерция колата изтива и темпрературата и пада. Въпроса е 330д преди фейса колко термостата има и кой да сменя (до прочетеното мисля, че малкия, ама да питам за по сигурно).
- SaRsEmA
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 M Tech 2
- Детайли за колата: 320Д,2002,M Tech 2
Колеги кажете каде се намират термостатите на 150 коня мотора че взех малкия уш да го сменям и немога да го намеря.Големия го видях каде е но малкия немога и немога ... реалОЕМ нестава.Ако някой е сменял малкия да пусне една снимка.
п.с: мисля че намерих отговора :-) http://www.bimmerforums.co.uk/forum/f18 ... page4.html а той е че нямам малак термостат :-)
п.с:Повече от 86 градуса не вдига от скритото меню това нормално ли е?
п.с: мисля че намерих отговора :-) http://www.bimmerforums.co.uk/forum/f18 ... page4.html а той е че нямам малак термостат :-)
п.с:Повече от 86 градуса не вдига от скритото меню това нормално ли е?
Последна промяна SaRsEmA на 15 Ное 2011, 20:10, променена общо 1 път
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Exesus написа:Да се включа и аз. Та значи когато колата е на обороти на място, няма проблеми, но като включа парното и стрелката започва да има колебания (оборотомера играе нагоре надолу), като го спра оборотите заспиват там кадето трябва да бъдат отделно, като дам по интерция колата изтива и темпрературата и пада. Въпроса е 330д преди фейса колко термостата има и кой да сменя (до прочетеното мисля, че малкия, ама да питам за по сигурно).
и 2-та, защото ако е карано с 1 прецакан, неизменно и другия се прецаква, аз го научих по трудния начин за съжаление, т.е. ще разглобявам за пореден път, тъй като смених малкия термостат понеже ми изстиваше колата като пусна по инерция, а след снощи въобще не иска да загрее извънградско, та ще сменявам и големия!
1. махаш всички кори на мотора
2. ключ 32 - развиваш виското
3. звездичка - развиваш болта на дифузиора, откачаш буксата и вадиш дифузиора заедно с виското
4. сваляш малкия термостат, изглежда ето така и стои върху EGR Cooler-а

5. надуваш термостат с уста и въздуха почти не трябва да преминава през него, т.е. трябва да има огромно съпротивление, ако няма (както беше моя) ще фучи отвсякъде --> ЗАМИНАЛ Е!
за големия ще пиша утре

Последна промяна vicho на 15 Ное 2011, 21:43, променена общо 1 път
You said: "Time will change!" What if it changes you?
Еее Вичо уби всичко детско в мен
. Днес сменях филтъра на картерните газове и отделно една отверка изтървах долу на кората, та свалях преден калник да си я извадя, сега трябва и 2-та термостата да сменя + антифриза (че гледам е на минумима и не ми харесва, а колата я взех наскоро и дори незнам какъв е и наколко време). Абе ще има занимавка. И айде да те помоля да ми снимаш нагледно каде се намира малкия термостат (и каде е тва виско - неук сам малко ама ша се науча) и после, като монтирваш големия и него, ама ко може ми ги огради в кръгче и да не са някви много приближени да знам каде да търся (ако не ти представлява трудност). Малко си падам самоук майстор ама предпочитам да се науча сам да си я правя колата от колкото да давам пари на ония измекяри майсторите
.

Колеги, при мен ситуацията е следната-320д 136к.с. колата не ще да загрява на място т.е. много бавно става това (онзи ден я оставих да работи около 30 мин. при 4 градуса навън и стрелката дори не излезе от синьото) ,но щом тръгна започва да загрява и пак ми са струва, че е по бавно от нормалното , стрелката си стига до 12 ч. не съм забелязъл колебание,та проблема ми е защо не ще да загрява на място дали проблема е в този малък термостат
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
възможно е, но за да си сигурен прегледай темата за скритите екстри и виж как да си изкараш на дисплея температурата на охладителната течност. Тогава вече ще можеш да кажеш с точност до колко градуса ти загрява, и ще може да се каже за кой от двата термостата си.
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
jbankov написа:mitaka7 написа:При бензиновите е само един.
Сигурен ли си в това твърдение?
Сигурен съм за това твърдение.

- jbankov
- ентусиаст
-
Хем лошо ,хем добре
Не ми бягат градусите,ама когато загрее, а това става мноооого бавно. От Бъкстон до Дружба примерно ми загрява ,чак като стигна до Дружба, иначе после си държи 95 градуса и не мръдва и си мислех,че ако имам малък термостат ще да е от него.... да да ама не
Благодаря ти Митак

Не ми бягат градусите,ама когато загрее, а това става мноооого бавно. От Бъкстон до Дружба примерно ми загрява ,чак като стигна до Дружба, иначе после си държи 95 градуса и не мръдва и си мислех,че ако имам малък термостат ще да е от него.... да да ама не

Благодаря ти Митак

- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Смени си термостата. 

- SaRsEmA
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 M Tech 2
- Детайли за колата: 320Д,2002,M Tech 2
При мен пък повече от 87 градуса не качва на баир като катеря не ми дига градусите по нанадолнище пък падат до кум 75-6 Като усиля парното на макс веднага падат на 74 някаде.Малък термостат нямам поръчан е големия и го чакам другата седмица да престигне.Ще пиша като го смена ;-)
- alstoev
- Потребител
-
- Кара: F30
Да си споделя мнението за всички колеги които се чудят дали да сменят малък или голям термостат.
Сменяйте и двата
Преди 3-4 месеца смених малкият термостат и след няма точно и пет дни замина и голямия.
След 4 месеца
на студен мотор се принудих да смена термостата и то не само големия , а двата.
П.С. Големият термостат се беше счупил
.
ИЗВОД: Сменяйте и двата веднага като забележите че ви играе температурата
Сменяйте и двата

След 4 месеца

П.С. Големият термостат се беше счупил

- jbankov
- ентусиаст
-
alstoev написа:Да си споделя мнението за всички колеги които се чудят дали да сменят малък или голям термостат.
Сменяйте и дватаПреди 3-4 месеца смених малкият термостат и след няма точно и пет дни замина и голямия.
След 4 месецана студен мотор се принудих да смена термостата и то не само големия , а двата.
П.С. Големият термостат се беше счупил.
Аз имам само един , т.е голЯмия и ще си го сменям

- alstoev
- Потребител
-
- Кара: F30
Ми приготви си стотина лева и го прави, като сега е момента да си погледнеш и антифриза не се стискай