Поддръжка на BMW E60/E61
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Re: Поддръжка на BMW E60/E61
Вие го убихте човека с тия цени за дискове и накладки 700 ЛВ ???!?! масла филтри 900
Леллеле от Кореком ли ги взимате

- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
da6ip написа:Лично според мен „читава“ значи добре поддържана, разумно карана кола с не-мърляческо състояние вън и вътре, неудряна (сериозно) и несъздаваща проблеми.
Екстрите са строго индивидуално изискване:
- комфорт седалки, Лоджик 7 и панорамен шибидах за мен бяха задължителни..
- докато HUD, Аctive Steering, Dynamic Drive и М-пакет не исках да имам защото не ми харесват и не желая да ги плащам/ремонтирам
Километрите са много относителни: и на 60.000 км една кола може да е съсипана (с екстри или без) или да има фабрични „бъгове“, докато и на 200.000 може да е гледана и поддържана както трябва.
Така че по моите разбирания „читава кола“ може да има и за 15.000 и за 30.000 Евро. Важното е купувачът да има още 30-50% от покупната цена в джоба за извънредни ремонти + съответния доход за редовна поддръжка. И тук се разминаваме с автора на темата, и затова досега не съм давал мнение по въпросите му…
Това се опитвам да обясня и аз, че километрите не са от толкова голямо значение, след като една кола не е минала през сто ръце, не е блъскана и трошена и е подържана както трябва. Аз лично получих инфо от сервиза в който е обслужвана колата до момента и виждам че всичко е сменяно на време и по предписание. Относно екстрите това което имам ме устройва напълно. С две думи доволен съм от покупката, а това е най важно. Аз 20000 евро за същата кола на 150 000 км. с още две екстри не давам.
- stasko5
- младши ентусиаст
-
- Кара: f80 M3 Competition Package
- Мечтае да кара: M6 GC
xerial - направи ми сметка колко струва смяната на 4 диска + накладките?
Километрите са фактор, но наистина една добре поддържана кола дори на 200-250к км може да бъде много добра покупка.
Километрите са фактор, но наистина една добре поддържана кола дори на 200-250к км може да бъде много добра покупка.
- jassenme
- Потребител
-
- Детайли за колата: BMW 520i 1998 Комби E39
da6ip написа:jassenme написа:Здравейте BMW фенове и съфорумници.
Ясен, моят съвет е да търсиш Е39 Туринг, от последните фейслифтови модели, с много екстри и добро състояние. Там за тези пари можеш да вземеш много по-добра кола отколкото при Е60/61.
Благодаря за съвета. Можеш ли да ми дадеш пример за такава кола ? Ако става въпрос за тези Не ми харесва визията. Много съм привързан към визията на E60.
Иначе BMW 3 2005-2006 добра алтернатива ли е на E60 ? Нещо като това. Много държа колата, която ще купя да е с новият фейс.
В смисъл да не са тези старите от 2003 на долу.
- peters75
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 60 530d
- Мечтае да кара: Нещо с голям мотор
xerial написа:Вие го убихте човека с тия цени за дискове и накладки 700 ЛВ ???!?! масла филтри 900![]()
![]()
Ами ти явно не си се интересувал от цените при дилърите.Само предни дискове + предни накладки + задни накладки + датчици,без труда = на 1200лв.Това е за Е60 530д .Аз бих ги дал защото много хора около мен си накупиха разни "маркови" части на "тънки" цени и след месец два криви дискове,свирене и прочие.И после пак купиха каквото трябва,но им излезе златно.....така,че всеки сам си решава.
- stasko5
- младши ентусиаст
-
- Кара: f80 M3 Competition Package
- Мечтае да кара: M6 GC
Ма то дори да не е от дилър. Цени на нормален диск с отстъпки преден е 120лв заден 90 лв, като сложим и накладките по около 80лв средно идва към 600 лв без работата. Това са афтърмаркет части, взети по-тънко, не всеки има отстъпки, а както каза колегата ако гледаме и в официалния сервиз, там нещата отиват на много дебело, аз въпреки 20% отстъпка за труд и части пак не ходя там.
- jassenme
- Потребител
-
Моля придържайте се към темата ! В началото, темата вървеше доста кротко, нека и занапред да е така, благодаря Ви !
Обърнете внимание на предишните ми две мнения.
Обърнете внимание на предишните ми две мнения.
Интересна тема. Аз от известно време много сериозно се замислям за Е60 и проблема ми в момента не е в купуването, а по-скоро в разходите по експлоатацията на колата след това. Надявам се повече колеги да се включат за да могат хората като мен да добият някаква представа. 

- fefe
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: LCI 530xd
- Мечтае да кара: Alpina B7
@jassenme, разлика в цената между тройка и петица от една и съща генерация/еднакви екстри няма кой знае колко значителна. Нито в първоначалната, нито в поддръжката след това.
Според мен си за едно 120Д от 2005/2006 с достатъчно екстри. Прост пример след около 1 минута нагласа на филтър и търсене общо:
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=1
Тази кола ще харчи по-малко и от тройката и от петицата, а ще върви в пъти! повече. Е да, комфорт и централна конзола половин метър няма, ама за тия пари толко
Според мен си за едно 120Д от 2005/2006 с достатъчно екстри. Прост пример след около 1 минута нагласа на филтър и търсене общо:
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=1
Тази кола ще харчи по-малко и от тройката и от петицата, а ще върви в пъти! повече. Е да, комфорт и централна конзола половин метър няма, ама за тия пари толко

- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
peters75 написа:xerial написа:Вие го убихте човека с тия цени за дискове и накладки 700 ЛВ ???!?! масла филтри 900![]()
![]()
Ами ти явно не си се интересувал от цените при дилърите.Само предни дискове + предни накладки + задни накладки + датчици,без труда = на 1200лв.Това е за Е60 530д .Аз бих ги дал защото много хора около мен си накупиха разни "маркови" части на "тънки" цени и след месец два криви дискове,свирене и прочие.И после пак купиха каквото трябва,но им излезе златно.....така,че всеки сам си решава.
всеки си решава - факт.... но все си мисля че моите накладки АТЕ за 70+ лв със сигурност не са по-лоши от "дилърските"
а за представителите - не искам да чувам камоли да се интеесувам

- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
И аз искам да повторя този въпрос към колегата xerial, защото той не отговори, въпреки че се учуди на сума от 700 лв.stasko5 написа:xerial - направи ми сметка колко струва смяната на 4 диска + накладките?
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
Какво толкова страшно има в тая поддръжка? Всяка нова кола има голям данък( в зависимост от населеното място и мощността),ако е скъпа и застраховката съответно е голяма,гуми така или иначе се купуват,както и винетки граждански и тем подобни.По-скоро се замислете дали не сте от породата на ''гол тумбак чифте пищови''!
Е то на Е46-цата 4 хубави диска, с накладките, датчиците и труда си гонят 500 лв, така че 700 лв за Е60 ми звучи прилично. 

- jassenme
- Потребител
-
Тези разходи, които ги дават реални ли са 

- neonman
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
jassenme написа:Тези разходи, които ги дават реални ли са
Не, не са реални

if your car isn't scary - it's just not fast enough!