Обороти на волана.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Обороти на волана.
Вярно много глупости се наръсиха в темата.
Значи въртенето да го приемем, че е 2.8.
Значи е малко по-малко от на Х-а с около половин оборот, както и предполагах.
Ама пак е много. Това определено не е волан за кола, която има спортна натура.
Аз още влизам в насрещното като си правя завои по светофарите.
Не е истина направо. Хем друса като каруца хем не завива
То сигурно не са предполагали, че някой ще използва толкова волана и са се надявали само задното предаване да ги бута
Значи въртенето да го приемем, че е 2.8.
Значи е малко по-малко от на Х-а с около половин оборот, както и предполагах.
Ама пак е много. Това определено не е волан за кола, която има спортна натура.
Аз още влизам в насрещното като си правя завои по светофарите.
Не е истина направо. Хем друса като каруца хем не завива

То сигурно не са предполагали, че някой ще използва толкова волана и са се надявали само задното предаване да ги бута

Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
Абе човек. Това да не ти е булид бре! Все пак тази кола трябва да отговори на очакванията за всекидневна кола и то не само на състезателите. Това все пак е масова кола и аз лично немисля че това е някакъв проблем.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Aко с 330ката искаш завиване...само с волан...значи си сбъркал и марката и модела и форума 
Аз с пипната 20ка правя ъгъл от над 15 градоса от място...без волан

Аз с пипната 20ка правя ъгъл от над 15 градоса от място...без волан

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
iv4o9999 написа:при мен се върти на 2 и половина, но колата е по-къса нормално
тук е мястото да се поправя проверих тази вечер и от прав до пълен десен или ляв е оборот и половина
- xterminator
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10
Кажи тогава коя кола от този клас и година има по-остър и спортен response на волана, защото аз лично не виждам нищо спортно в правенето на обратен завой... Знаеш ли на спортните коли какъв им е радиусът на завоя? Плачевен... Това съвсем не означава, че едно Рено Туйнго, което има по-малък радиус има по-спортно поведение на пътя...
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Колега, на мен ако ми се налага да навивам чак толкова, просто подавам малко повече газчица и готово

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
- sub_eleven
- ентусиаст
-
ние намекваме с теб, но на тях едва ли им харесва... с 4х4. 

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
sub_eleven написа:ние намекваме с теб, но на тях едва ли им харесва... с 4х4.
Вярвай ми 330xd - комби ,автомат при по рязко натискане на педала на газта и 1 идея малко прах,аз се возих отзад - не мой го запра

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- sub_eleven
- ентусиаст
-
за завой като пергел ли говориш, че с 4х4 звучи нелогично. А иначе има логика да не мо'еш го запреш:)
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
sub_eleven написа:за завой като пергел ли говориш, че с 4х4 звучи нелогично. А иначе има логика да не мо'еш го запреш:)
Нямам особен опит с генерацията на 4х4 при Е46,но не като да е невъзможно според мен,поне от това ,което видях тогава..иначе с x drive съм съгласен

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
На мен ми се струва доволно маневрена в сравнение с кола с предно предаване.
xterminator написа:Кажи тогава коя кола от този клас и година има по-остър и спортен response на волана, защото аз лично не виждам нищо спортно в правенето на обратен завой... Знаеш ли на спортните коли какъв им е радиусът на завоя? Плачевен... Това съвсем не означава, че едно Рено Туйнго, което има по-малък радиус има по-спортно поведение на пътя...
Говорим за съвсем нормални коли. Предишната ми кола (Ланча Либра) беше с 2.2. Всички Алфи са също така. Повярвай като свикнеш на такъв волан след това е много кофти карането на "обикновен" такъв. Ама много зле. Едно е да си караш градско и да завиваш доста по-малко с волана, съвсем друго е да въртиш като ненормален. Примерно и при паркиране и каквото се сетиш. Но както споменах, ако не си свикнал или карал такава кола, не може в този случай да ти се обясни.
с 4х4 не може да сучеш колата. Трябва да имаш възможност и място поне за 2-ра да поднесе и по-дълъг/голям радиус. Сега лятото ако асфалта е нормален, затоплен, имаш нормални гуми и няма пясъци и разни такива неща просто при нормални условия не може да поднесе и да я хлъзнеш. Пробвал съм на 1-ва 4000 оборота и пускаш рязко съединителя (смятай ако е автомат ептем не става) и в завой се хлъзга съвсем малко. Ако имаш място за 2-ра тогава може и да стане, ама пак не е кой знае какво.
За това маниаците като вас си взимат само на задно предаване

Трябва да си богат, за да караш BMW!
- sub_eleven
- ентусиаст
-
Абе със залюляване в движение ще стане, но то въпроса си е от спряло положение завоя.
п.п между другото това залюляване като се замислих ми напомни за вдигане на задна гума на мотора, когато е само с газ. Караш караш, връщаш газта за части от секундата и я даваш наново. Като уцелиш точно риспонса на предния амортисьор с подаването на газ и си на задна, без почти никакво усилие за двигателя, стига да си в пика на въртящия момент.. Така би трябвало и с 4х4 да можеш да я залюлееш като използваш риспонса на амортисьорите в ляво и дясно обаче, въпроса е точно кога да завиеш и да дадеш газ. JTD можеш да ми я дадеш да поекспериментирам малко, може и Радо
п.п между другото това залюляване като се замислих ми напомни за вдигане на задна гума на мотора, когато е само с газ. Караш караш, връщаш газта за части от секундата и я даваш наново. Като уцелиш точно риспонса на предния амортисьор с подаването на газ и си на задна, без почти никакво усилие за двигателя, стига да си в пика на въртящия момент.. Така би трябвало и с 4х4 да можеш да я залюлееш като използваш риспонса на амортисьорите в ляво и дясно обаче, въпроса е точно кога да завиеш и да дадеш газ. JTD можеш да ми я дадеш да поекспериментирам малко, може и Радо

Да наистина при Либрата волана е доста директен, но мисля че ъгъла на завиване на колелата е малко по малък от на 3-ката, а и в завой с по голяма скорост се усеща недозавиването много сериозно
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3