Клаксон - лентов кабел?!?!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 5-series
Мечтае да кара: E60 ///M5

Клаксон - лентов кабел?!?!

Мнение от booster_audio » 21 Окт 2009, 23:35

Колеги разрових се в търсачката и открих много теми свързани с проблеми с неработещ клаксон ... и моя проблем е същия, проверих всичко и установих че лентовия кабел на волана (трилъчев, фейслифт - Е36) е прекъснат, но еърбега си работи :kuku:
Въпросът ми е дали има вариант да се отремонтира кабела :dunno: :help:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Re: Клаксон - лентов кабел?!?!

Мнение от FaceOff » 22 Окт 2009, 0:56

booster_audio написа:Колеги разрових се в търсачката и открих много теми свързани с проблеми с неработещ клаксон ... и моя проблем е същия, проверих всичко и установих че лентовия кабел на волана (трилъчев, фейслифт - Е36) е прекъснат, но еърбега си работи :kuku:
Въпросът ми е дали има вариант да се отремонтира кабела :dunno: :help:

Може би имаш впредвид, че лампичката на бега си изгасва. И при мен беше така, докато в един момент спря да гасне и смених лентовият кабел. След '95 лентовият кабел е в черна пластмаса и вътре са 4 ленти, две за клаксона и две за бега, преди това са две ленти за бега и месингов пръстен за клаксона. Чувал съм че може и да се ремонтира, аз го смених. Еднакви са и с ранните Е39-ки (96-97) ако тръгнеш да търсиш.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 22 Окт 2009, 10:53

Ремонтира се!
Сваляш режеш скъсаното място, запояваш, изолираш, сглобяваш внимателно, мажеш с грес металната скоба която затваря пластмасите, внимателно броиш оборотите на затягане и разхлабване да са еднакви около 2.5 оборота са(като почваш от затягане, че в другата посока лесно прескача кажела и се пречупва отново).
Монтираш, ако имаш грешка за бега я чистиш с диагностична апаратура и си готов.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36-ци
Мечтае да кара: e30-ка

Мнение от kik_777 » 22 Окт 2009, 14:58

Не е задължително да ти свети лампата на бега при нарошена връзка на лентовия кабел.Може само да е прекъсната връзката на клаксона.При мен беше обратното светеше ми лампата за бега а клаксона си работеше.Свали волана и провери дали има верига от единия край на кабела до другия,ще ги различиш кой е за клаксона и кой е за бега.Ако нямаш верига отвори лентовия кабел и намери каде е прекъснат,обели с ношче изолацията и запой с тънко многожилно кабелче прекъснатата писта,после я изолираш и си готов. :lalala:
*93 Е36-coupe 318is... *95 E36-coupe 320i... *96 E36-coupe 320i... *97 E36-sedan 320i...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 5-series
Мечтае да кара: E60 ///M5

Мнение от booster_audio » 22 Окт 2009, 19:08

Вече имам опит със свалянето на волана, този weekend ще разглобя и лентовия кабел да пробвам да го съживя :bchug: :bchug: :bchug: :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е36 330d

Мнение от vanko_5 » 09 Ное 2011, 1:42

Колеги интересува ме кой кабел за каво е на трулачия волан наи вече двата кабела за клаксона ме интерсуват волана е след фейса без писти

Назад към E36