м50б20 е36 към м52б28 от е39 help?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- bebcho__
- младши ентусиаст
-
- Кара: грозно е36 купе
- Мечтае да кара: настрани с около 200
Re: м50б20 е36 към м52б28 от е39 help?
нов проблем...оказа се, че скоростите от е34 м50б20 (гетраг 260) не стават на долната помпа на съединителя и на болтовете на гуменото каре на кардана?! някой запознат ли е дали може да се смени само помпата и кой модел точно трябва да взема? на самата скоростна кутия дупката е много малка (колкото за буталцето) на на помпата има нещо като шийка, което също трябва да влезе в скоростите, та дали ще стане само да сменя помпата или е по-добре да сменя скоростите? също така тия болтове на гуменото каре са малко по-големи от дупките където са на скоростите онова каренце с 3те болта, и дали да ги разширя или пак е по-добрия вариант да сменя скоростите?
п.с. не го написах много разбираемо ама...

- bebcho__
- младши ентусиаст
-
bebcho__ написа:нов проблем...оказа се, че скоростите от е34 м50б20 (гетраг 260) не стават на долната помпа на съединителя и на болтовете на гуменото каре на кардана?! някой запознат ли е дали може да се смени само помпата и кой модел точно трябва да взема? на самата скоростна кутия дупката е много малка (колкото за буталцето) на на помпата има нещо като шийка, което също трябва да влезе в скоростите, та дали ще стане само да сменя помпата или е по-добре да сменя скоростите? също така тия болтове на гуменото каре са малко по-големи от дупките където са на скоростите онова каренце с 3те болта, и дали да ги разширя или пак е по-добрия вариант да сменя скоростите?
значи колеги, поръчах си долна помпа от е34 м50б20 ето такава http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/S ... h_control/ която според мен е заменима в случая на е36цовата - http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/S ... h_control/ ...
болтовете на гуменото каре(тези които влизат в скоростите) ги занесох на стругар, за да ги остърже малко в диаметър от предната страна и да им направи нова резба, а задната страна откъм главата на болта ще си остане същия диаметър... надявам се болтовете да не отслабнат дотолкова, че да се скъсат в последствие

- bebcho__
- младши ентусиаст
-
колеги оказа се, че е доста по-лесно да се смени цялата инсталация, отколкото да се преправят буксите само, за което безкрайно благодаря на колегата EnimEn, който ми помогна с това и навърза евс-а! оправихме проблема на съединителя, оказа се, че системата е била пълна с въздух и трябва с помпа отгоре да се надуе по някакъв начин, за което аз незнаех. сега се очаква само новия стартер и стискайте палци тая кола да запали и да върви добре 

- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Ще запали, ще запали спокойно.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- bebcho__
- младши ентусиаст
-
малко новости...
колата запали и върви на самолет, както някой твърдяха, че неможело ние сложихме и видяхме, че може всъщност да се остави картера от е39ката. никъде не ми опира и не тресе и няма вибрации в купето.
-> моля ви кажете защо немога да си обезвъздуша водната система...постоянно има въздух - маркучите не са твърди, температурата не се качва над средата....но като поработи малко (5 сек пр.) и се получава въздушен джоб някъде вътре и започва да изкарва вода от капачката. с ел охлаждане е не с виско. ся ще кажете докато не изкара въздуха да не спирам да наливам ама наливам 15 литра и още има въздух незнам дали е нормално. смених водната помпа и термостат с чисто нови и след това ги направи тия работи...предния термостат някой го беше изкормил - имаше само външната ламарина? 
колата запали и върви на самолет, както някой твърдяха, че неможело ние сложихме и видяхме, че може всъщност да се остави картера от е39ката. никъде не ми опира и не тресе и няма вибрации в купето.

- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Как точно определи, че имаш въздушен джоб? Сменете си капачката на радиатора с някой приятел с читава охл система и кажи как се държи?
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- bebcho__
- младши ентусиаст
-
ми така си помислих като изби маркуча, че не сме я обезвъздушили добре...
един приятел ме плаши с глава/блок?

един приятел ме плаши с глава/блок?

- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
и аз моята б28 я сложих в друго купе тая седмица, и все още не мога да обезвъздуша (вече 3ти ден, излях сума ти антифриз). и термостат смених - дърво.
мисля си, че съм объркал маркучите на парното (че бях му сложил и газ. инжекцион и има още повече маркуч...), и утре именно на това ще обърна внимание. само че при мен топли абс. всичко освен долната част на радиатора и маркуча след термостата.
мисля си, че съм объркал маркучите на парното (че бях му сложил и газ. инжекцион и има още повече маркуч...), и утре именно на това ще обърна внимание. само че при мен топли абс. всичко освен долната част на радиатора и маркуча след термостата.
- maxpower
- ентусиаст
-
bebcho__ написа:ми така си помислих като изби маркуча, че не сме я обезвъздушили добре...
един приятел ме плаши с глава/блок?![]()
![]()
Първо казваш,че маркучите са меки, сега, че избива маркучите кое е последно?
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- bebcho__
- младши ентусиаст
-
това казах, че са меки, стопля ги нявсякъде има парно да ти изпадат миглите и като обърна на студено си духа студено, топли маркуча след термостата, но като го покарах 7-8км изби маркуча. карал съм го нормално до 3500-4000об и не е загрявала...
ръб при теб що неможе се обезвъздуши?
-има ли вероятност и при мен да има объркан маркуч така?
ръб при теб що неможе се обезвъздуши?
-има ли вероятност и при мен да има объркан маркуч така?
- maxpower
- ентусиаст
-
По принцип има едни комплекти за проверка на отработени газове в охл система. Мога да помогна, но като гледам не си от София.
Иначе щом имаш парно и темп не се вдига повече от нормалното,то би трябвало да е обезвъздушена. Кой маркуч изплюва?
Иначе щом имаш парно и темп не се вдига повече от нормалното,то би трябвало да е обезвъздушена. Кой маркуч изплюва?
- bebcho__
- младши ентусиаст
-
долния на радиатора, след термостата.
- ръб
- младши ентусиаст
-
аз колега да те питам буксите пренареждали ли сте ги ? и най-вече за Vehicle Speed Signal-а от диференциал-табло-ЕКУ.
на предното ми купе (318ис) не съвпадаха и имах нещо като fuel cut на 4800 оборота, пренареди ми ги един приятел и се оправи.
сега на това купе не съм го правил и на 5400 оборота спира (не удря прекъсвач, но връща оборотите и пак с характерен звук).
та някой ако има или може да намери да пусне схема на буксата на купето на 320 купе
ще съм много благодарен
на предното ми купе (318ис) не съвпадаха и имах нещо като fuel cut на 4800 оборота, пренареди ми ги един приятел и се оправи.
сега на това купе не съм го правил и на 5400 оборота спира (не удря прекъсвач, но връща оборотите и пак с характерен звук).
та някой ако има или може да намери да пусне схема на буксата на купето на 320 купе

- bebcho__
- младши ентусиаст
-
спийда мисля че беше на 14, ама аз не съм го бутал.
- ръб
- младши ентусиаст
-
Оказа се, че при предния суап буксата на 318ис-ката е подредена по различен начин, и бяхме извадили кабела и го бяхме примостили, и сега при тоя суап уж го натикахме обратно в буксата - ама не, не бил. Снощи го извадих и го примостих с поялника отново и вече си има прекъсвач 
Сега останаха да си оправя охладителната система..
Колега при тебе от купето колко щуцера и клапана излизат ? С Климатик ли е колата ?

Сега останаха да си оправя охладителната система..
Колега при тебе от купето колко щуцера и клапана излизат ? С Климатик ли е колата ?
44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3