въпрос за турбо (е36 318тдс компакт)

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше компакта да се пързаля постоянно
Мечтае да кара: е46 M3
Детайли за колата: bmw e46 328ci

въпрос за турбо (е36 318тдс компакт)

Мнение от troublemaker » 03 Ное 2011, 18:56

турбото ми си смени звука взе да съска и да поомаслява....трябва да се прави нещо по въпроса та дали да го рециклирам,или да мисля за някакъв хибрид та да се развърти още малко малкия тдс,или да пробвам с турбо от 2,5 тдс(ако изобщо има смисъл)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: въпрос за турбо (е36 318тдс компакт)

Мнение от Dirty M5 driveR » 03 Ное 2011, 19:55

За по-голямо турбо ще трябва добър ремап, а и малкия ТДС няма да държи кой знае колко на бой. За твоето - не знам как са цените, но съм чувал, че ако турбините не са задрали в корпуса - най-изгодно е да се рециклира. Поне знаеш, че всичко по него ще е ново, на една по-добра цена.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от troublemaker » 03 Ное 2011, 20:12

моя тдс е 40к км след пълен основен ремонт а турбото си е старото и може би за това здава багажа....та ремапа не е проблем просто искам така и така го правя да го засиля още :) имам си чип,имам си бутнато гнп,спортен филтър,права тръба с крайно спортно гърне,запушен егр....и в очакване на шпер :) та искам и турбенцето да е по стабилно.Чудя се дали е възможно някакъв хибрид да ми направят с кожуха от моето турбо но вътре малко по добро :) или от 2,5 тдс как ще се отрази дали ще го развърта както трябва моето моторче
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 03 Ное 2011, 22:12

Колега виждам че си мераклия , но повече от това имаш две стъпки и не се занимавай . Първо при основния ремонт смени ли си ангренажа или беше добре ( казаха майсторите ). Другото което можеш да направиш , че не си писал е да дигнеш налягането на турбината , спокойно прави 1.7бара ( да не пиша повече че няма да ми повярват ) обаче няма смисъл и от толкоз на 1.4бара ако искаш го оставяш ( с инсталиран бустконтролер и манометър ) и не човъркай че с тия 4 цилиндъра си е кат ранен жребец :mhihi: . Без майтап стоковата ти турбина прави повечко въздух достатъчен , а от големия ТДС се опитах да му туря на мойто магаре ама стигнах до лапите и се отказах , трябват други лапи за двг че с тия не се събира за малко джвяра , генерацията пак трябва да смениш на 60мм че изхода на турбото е с такъв диаметър и другото е по-късното развъртане откъдето и лаг със сигурност поне до над 2500об. Та това е мойто мнение , няма рандеман тоз двигател да го правиш самолет иначе на бой държи и то прилично . Ако ангренаж не си барал по-добре вложи пари в това ( има значение за мощността сигурация ) и напомпи турбото че с толкоз нафта кво виждаш в огледалото за задно виждане :mhihi: . Успех.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 03 Ное 2011, 22:28

Няма никъкъв смисъл.Сток турбината е достатъчна,и без това тоз мотор няма маслен радиатор,а някъкво недуразумение наречено топлообменик или студенообменик :mhihi: .
м41 е достатъчно капризен мотор,само тЮнинг му трябва.Леко завишаване на налягането и чип вършат достатъчно работа.Силовия тунинг води до СМЪРТ .
Колега това не е 2.5 тдс ,просто нямат общо,въпреки почти еднаквите карантии
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от troublemaker » 03 Ное 2011, 22:34

бустконтролер? казаха ми че неможе да се сложи на мойта печка бустконтролер.....ще питам значи дали може така и така ще го рециклирам турбото да му сложат малко по големи лопатки ли нз и аз да го подобрят ако има начин ии ако може схема за бустконтролера ще е много добре :–)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 03 Ное 2011, 23:32

Кое пречи да монтираш бустконтролер ?На всеки мотор с турбо и механичен геит се слага безпроблемно.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от troublemaker » 03 Ное 2011, 23:47

значи след като сменя турбото да му слагам и 1 бустконтролер и съответно бустметър
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от troublemaker » 04 Ное 2011, 0:11

а може ли хибридно турбо да ми се направи като се използва кожуха само на моето турбо а вътре да се попромени малко :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от No0k » 04 Ное 2011, 10:35

vladobate написа:Колега виждам че си мераклия , но повече от това имаш две стъпки и не се занимавай . Първо при основния ремонт смени ли си ангренажа или беше добре ( казаха майсторите ). Другото което можеш да направиш , че не си писал е да дигнеш налягането на турбината , спокойно прави 1.7бара ( да не пиша повече че няма да ми повярват ) обаче няма смисъл и от толкоз на 1.4бара ако искаш го оставяш ( с инсталиран бустконтролер и манометър ) и не човъркай че с тия 4 цилиндъра си е кат ранен жребец :mhihi: . Без майтап стоковата ти турбина прави повечко въздух достатъчен , а от големия ТДС се опитах да му туря на мойто магаре ама стигнах до лапите и се отказах , трябват други лапи за двг че с тия не се събира за малко джвяра , генерацията пак трябва да смениш на 60мм че изхода на турбото е с такъв диаметър и другото е по-късното развъртане откъдето и лаг със сигурност поне до над 2500об. Та това е мойто мнение , няма рандеман тоз двигател да го правиш самолет иначе на бой държи и то прилично . Ако ангренаж не си барал по-добре вложи пари в това ( има значение за мощността сигурация ) и напомпи турбото че с толкоз нафта кво виждаш в огледалото за задно виждане :mhihi: . Успех.

"спокойно прави 1.7бара ( да не пиша повече че няма да ми повярват )" - не изключва ли електрониката на 1.5

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 04 Ное 2011, 11:53

jmprdE36 написа:
vladobate написа:Колега виждам че си мераклия , но повече от това имаш две стъпки и не се занимавай . Първо при основния ремонт смени ли си ангренажа или беше добре ( казаха майсторите ). Другото което можеш да направиш , че не си писал е да дигнеш налягането на турбината , спокойно прави 1.7бара ( да не пиша повече че няма да ми повярват ) обаче няма смисъл и от толкоз на 1.4бара ако искаш го оставяш ( с инсталиран бустконтролер и манометър ) и не човъркай че с тия 4 цилиндъра си е кат ранен жребец :mhihi: . Без майтап стоковата ти турбина прави повечко въздух достатъчен , а от големия ТДС се опитах да му туря на мойто магаре ама стигнах до лапите и се отказах , трябват други лапи за двг че с тия не се събира за малко джвяра , генерацията пак трябва да смениш на 60мм че изхода на турбото е с такъв диаметър и другото е по-късното развъртане откъдето и лаг със сигурност поне до над 2500об. Та това е мойто мнение , няма рандеман тоз двигател да го правиш самолет иначе на бой държи и то прилично . Ако ангренаж не си барал по-добре вложи пари в това ( има значение за мощността сигурация ) и напомпи турбото че с толкоз нафта кво виждаш в огледалото за задно виждане :mhihi: . Успех.

"спокойно прави 1.7бара ( да не пиша повече че няма да ми повярват )" - не изключва ли електрониката на 1.5

Къде на турбото има електроника колега?
Там всичко е механика ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от troublemaker » 04 Ное 2011, 20:14

добре ясно аз така или иначе до сега на 1,4 я карах и пак така сигурно ще я карам....сега да попитам след ремонта на турбото се чудя дали да си купувам интеркулер или моят да си го преместя отпред точно на мястото на мрежата на м-бронята.......
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW 325 TDS

Мнение от SHAKI_M3 » 07 Ное 2011, 2:47

Колеги искам да попитам какво налягане прави заводски турбото на 325tds ?... Как се променя или настроива турбото да надува повече ?... И каква е Функцията на чипа след като турбото е механично (което значи,че след като е механично не се управлява от компютъра) .....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Мнение от arr0gance » 07 Ное 2011, 13:06

SHAKI_M3 написа:Колеги искам да попитам какво налягане прави заводски турбото на 325tds ?... Как се променя или настроива турбото да надува повече ?... И каква е Функцията на чипа след като турбото е механично (което значи,че след като е механично не се управлява от компютъра) .....

1.1 бар ,натяга се от една пръчка (гейта)
чипа лъже майка си да го храни повече
не че го няма писано 2394892349 ама да има

Не че много знам, за какво иде реч при малкия тдс,но мисля,че напревените корекции + още малко натягане на стоковото турбо ще са му горната граница,след нея идва едно гадаене дали ще спре днеска или утре.
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 325 TDS

Мнение от SHAKI_M3 » 07 Ное 2011, 14:40

Моето надува на 0,6-0,7... Защто може да надува толкова малко и ако го натегна малко от геита дали ще се случи нещо на двигателя ?

Следваща

Назад към E36