Дразнещо щракане на реле или нещо друго в купето
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Диан
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60
- Детайли за колата: 523i 06'
Дразнещо щракане на реле или нещо друго в купето
Здравейте, от сравнително скоро започна периодично (не всеки път) да се чува едно цъкане откъм таблото. Интервала на цъкането е два пъти цъка, затишие след малко пак два пъти цъка и така.... не е много шумно, но ме дразни и незнам откъде идва... някой има ли предположения? Досега не съм го чувал. Също така ще отбележа, че и съвсем леко се усеща и вибрация по средният педал (спирачката) по време на този шум. Прилича ми на реле, но какво е това реле, което да го усещам на спирачката
Има го когато колата не се движи, в движение или спира или не го усещам от шофирането...

Re: Дразнещо щракане на реле или нещо друго в купето
Може да провериш дали клемите на акумулатора правят добър контакт,при мен си чуваше едно цъкане от счупена клема за маса.Ако са мръсни ги почисти.
- Диан
- кандидат ентусиаст
-
А при теб от самият акумулатор ли се чуваше? Защото моят се намира в багажника, а цъкането отпред (откъм таблото).
Да отбележа. С дигиталния климатроник съм, но като го изключа също се чува. Незнам дали не си джурка нещо когато е изключен освен вентилаторчето (за температурата в купето) дето върти 15-тина минути и след гасене на колата
Да отбележа. С дигиталния климатроник съм, но като го изключа също се чува. Незнам дали не си джурка нещо когато е изключен освен вентилаторчето (за температурата в купето) дето върти 15-тина минути и след гасене на колата

Не мога да кажа от къде идваше цъкането,но 100% съм сигурен че не беше от самия акумулатор.Получаваше се при прекъсване на веригата (масата)/ 

- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Диан написа:С дигиталния климатроник съм, но като го изключа също се чува. Незнам дали не си джурка нещо когато е изключен освен вентилаторчето (за температурата в купето) дето върти 15-тина минути и след гасене на колата
Ами седни вътре, изгаси я , засечи време и ще стане ясно дали е от него

- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
Електромагнитните клапани на парното...и аз се чудих така в началото.
Радвай се ,че цъкат - иначе те чака я студ през зимата, я жега през лятото...зависи как блокират и спрат да цъкат
Радвай се ,че цъкат - иначе те чака я студ през зимата, я жега през лятото...зависи как блокират и спрат да цъкат

Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
- bebcho__
- младши ентусиаст
-
- Кара: грозно е36 купе
- Мечтае да кара: настрани с около 200
при мен цъка от климатроника.
- Prekysvach
- ентусиаст
-
- Кара: е36 32*<0>5
Диан написа:А при теб от самият акумулатор ли се чуваше? Защото моят се намира в багажника, а цъкането отпред (откъм таблото).
и аз имам едно бучене от управлението на климата което се чува доста след като угася всичко
- svilgg
- ентусиаст
-
- Кара: 97' E36 m43b18 sedan
- Мечтае да кара: E34
Диан написа:Здравейте, от сравнително скоро започна периодично (не всеки път) да се чува едно цъкане откъм таблото. Интервала на цъкането е два пъти цъка, затишие след малко пак два пъти цъка и така.... не е много шумно, но ме дразни и незнам откъде идва... някой има ли предположения? Досега не съм го чувал. Също така ще отбележа, че и съвсем леко се усеща и вибрация по средният педал (спирачката) по време на този шум. Прилича ми на реле, но какво е това реле, което да го усещам на спирачкатаИма го когато колата не се движи, в движение или спира или не го усещам от шофирането...
Имам я същата проява , даже немога да го нарека и проблем ,защото дори незнам откъде идва.
преди време с един колега го коментирахме в една друга тема , и така и неможахме да установим откъде идва , показвал съм го и на приятели ,всички гледат умно.
наистина се усеща леко в педала на спирачката и все си мисля че са някакви клапани или и аз незнам какво по блока на АБС-а
- Диан
- кандидат ентусиаст
-
Не бях писал скоро тъй като не винаги се чува/усеща това и немога винаги да проверявам откъде е, когато започне. Не мисля, че е маса, прилича точно на реле. Ако е климатика... странното е че го усещам на спирачката. svilgg описва същият проблем. Като имам време ще свалям корите и да гледам какви елементи могат щракат така, да предават евентуално тези вибрации и ще пиша пак

Joro_Paveto написа:Електромагнитните клапани на парното...и аз се чудих така в началото.

11 мнения
• Страница 1 от 1