Дразнещо щракане на реле или нещо друго в купето

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60
Детайли за колата: 523i 06'

Дразнещо щракане на реле или нещо друго в купето

Мнение от Диан » 01 Ное 2011, 18:09

Здравейте, от сравнително скоро започна периодично (не всеки път) да се чува едно цъкане откъм таблото. Интервала на цъкането е два пъти цъка, затишие след малко пак два пъти цъка и така.... не е много шумно, но ме дразни и незнам откъде идва... някой има ли предположения? Досега не съм го чувал. Също така ще отбележа, че и съвсем леко се усеща и вибрация по средният педал (спирачката) по време на този шум. Прилича ми на реле, но какво е това реле, което да го усещам на спирачката :dunno: Има го когато колата не се движи, в движение или спира или не го усещам от шофирането...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: лимузина

Re: Дразнещо щракане на реле или нещо друго в купето

Мнение от bat_gosho » 01 Ное 2011, 18:21

Може да провериш дали клемите на акумулатора правят добър контакт,при мен си чуваше едно цъкане от счупена клема за маса.Ако са мръсни ги почисти.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Диан » 01 Ное 2011, 18:28

А при теб от самият акумулатор ли се чуваше? Защото моят се намира в багажника, а цъкането отпред (откъм таблото).

Да отбележа. С дигиталния климатроник съм, но като го изключа също се чува. Незнам дали не си джурка нещо когато е изключен освен вентилаторчето (за температурата в купето) дето върти 15-тина минути и след гасене на колата
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: лимузина

Мнение от bat_gosho » 01 Ное 2011, 18:34

Не мога да кажа от къде идваше цъкането,но 100% съм сигурен че не беше от самия акумулатор.Получаваше се при прекъсване на веригата (масата)/ :conf:

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

Мнение от jbankov » 01 Ное 2011, 18:37

Диан написа:С дигиталния климатроник съм, но като го изключа също се чува. Незнам дали не си джурка нещо когато е изключен освен вентилаторчето (за температурата в купето) дето върти 15-тина минути и след гасене на колата

Ами седни вътре, изгаси я , засечи време и ще стане ясно дали е от него :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i

Мнение от Joro_Paveto » 02 Ное 2011, 0:25

Електромагнитните клапани на парното...и аз се чудих така в началото.
Радвай се ,че цъкат - иначе те чака я студ през зимата, я жега през лятото...зависи как блокират и спрат да цъкат :lol:
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: грозно е36 купе
Мечтае да кара: настрани с около 200

Мнение от bebcho__ » 02 Ное 2011, 13:33

при мен цъка от климатроника.
you can not imagine the immensity of the fuck i do not give
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е36 32*<0>5

Мнение от Prekysvach » 02 Ное 2011, 14:51

Диан написа:А при теб от самият акумулатор ли се чуваше? Защото моят се намира в багажника, а цъкането отпред (откъм таблото).

Да отбележа. С дигиталния климатроник съм, но като го изключа също се чува. Незнам дали не си джурка нещо когато е изключен освен вентилаторчето (за температурата в купето) дето върти 15-тина минути и след гасене на колата

и аз имам едно бучене от управлението на климата което се чува доста след като угася всичко

ентусиаст
Аватар
Кара: 97' E36 m43b18 sedan
Мечтае да кара: E34

Мнение от svilgg » 02 Ное 2011, 15:58

Диан написа:Здравейте, от сравнително скоро започна периодично (не всеки път) да се чува едно цъкане откъм таблото. Интервала на цъкането е два пъти цъка, затишие след малко пак два пъти цъка и така.... не е много шумно, но ме дразни и незнам откъде идва... някой има ли предположения? Досега не съм го чувал. Също така ще отбележа, че и съвсем леко се усеща и вибрация по средният педал (спирачката) по време на този шум. Прилича ми на реле, но какво е това реле, което да го усещам на спирачката :dunno: Има го когато колата не се движи, в движение или спира или не го усещам от шофирането...

Имам я същата проява , даже немога да го нарека и проблем ,защото дори незнам откъде идва.
преди време с един колега го коментирахме в една друга тема , и така и неможахме да установим откъде идва , показвал съм го и на приятели ,всички гледат умно.
наистина се усеща леко в педала на спирачката и все си мисля че са някакви клапани или и аз незнам какво по блока на АБС-а
Изображение
Изображение
АЗ ЖИВЕЯ ТУК :kuku:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Диан » 11 Ное 2011, 21:42

Не бях писал скоро тъй като не винаги се чува/усеща това и немога винаги да проверявам откъде е, когато започне. Не мисля, че е маса, прилича точно на реле. Ако е климатика... странното е че го усещам на спирачката. svilgg описва същият проблем. Като имам време ще свалям корите и да гледам какви елементи могат щракат така, да предават евентуално тези вибрации и ще пиша пак
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 12 Ное 2011, 0:21

Joro_Paveto написа:Електромагнитните клапани на парното...и аз се чудих така в началото.
Радвай се ,че цъкат - иначе те чака я студ през зимата, я жега през лятото...зависи как блокират и спрат да цъкат :lol:

:yes: Да-а-а и мен много ме дразнят ама вече свикнах . Та колега ако искаш да разбереш дали е клапаните когато започне да цъка увеличи темп. или я намали и за двете зони с поне 5 градуса и ако спре цъкането значи имаш отговора . Само не ме питай защо го чуваш и кат си спрел климатроника зашото и аз не знам , но е факт вече съм го проверявал неведнъж с температурата веднага си показва. А тва със педала на спирачката не мога го коментирам , че нещо не ми се връзва с нищо.

Назад към E36