Не държи налягане на бензина, когато е изключена М40Б18

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 M-Sport
Детайли за колата: 320D sapphire black

Не държи налягане на бензина, когато е изключена М40Б18

Мнение от grudev » 31 Окт 2011, 11:25

Колеги,

има ли клапан горивната система, който да не позволява бензина да се стича обратно в резервоара ?
Трудното палене след покой е в резултат на недостиг на бензин в системата.

Благодаря,
Drift machine ....

младши ентусиаст
Аватар

Re: Не държи налягане на бензина, когато е изключена М40Б18

Мнение от ico318 » 31 Окт 2011, 17:22

клапана е в помпата.и на моята не работи и пали винаги от втори път.така ми харесва,че първо разкарва маслото...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от grudev » 31 Окт 2011, 17:23

Мене не ме кефи особено. А да те питам явно си наясно, може ли да сменя само клапана, скъпо ли е или се сменя помпата ?
Понеже не съм много на ясно с компонентите в резервоара моля за съдействие.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... fg=15&hl=5

Моята помпа принципно работи добре. От тези схеми обаче разбирам, че имам два бензиномера в резервоара - един основен, на когото е закачена бензиновата помпа и един в преливника. Би следвало и на двата да има възвратни клапани ? или се бъркам ?
Почивните дни искам да реша този проблем и ако имам нужда от части ще помоля някой по-запознат за малко помощ, за да си ги набавя и след това отремонтирам проблема. Обичам някои неща сам да си ги правя, харесва ми да човъркам баварията :)

ico318 написа:клапана е в помпата.и на моята не работи и пали винаги от втори път.така ми харесва,че първо разкарва маслото...
Drift machine ....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го на ножки
Мечтае да кара: на 50ст бензина.

Мнение от Jang1r » 31 Окт 2011, 23:01

Ако клапана не работи си има лесно решение на проблема...даваш на контакт и изчакваш няколко секунди помпата да направи налягане в системата и чак тогава палиш :mhihi:
BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ico318 » 01 Ное 2011, 1:19

това не става-помпата тръгва чак като завърти стартера.на други марки тръгва на контакт,но тук-не.ако ти се занимава,можеш да пуснеш кабел до релето на помпата и да я пускаш от бутон за няколко секунди,преди да запалиш.другия вариант е външен клапан-като на старите дизели.вързваш го след помпата и все едно си работи твоя,който не се ремонтира и е един-вътре в помпата.нивомерите са два и нямат нищо общо с проблема ти.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318is;Е36 328i;Е46 330i;E60 530d

Мнение от димитър_81 » 01 Ное 2011, 9:52

ico318 написа:това не става-помпата тръгва чак като завърти стартера.на други марки тръгва на контакт,но тук-не.ако ти се занимава,можеш да пуснеш кабел до релето на помпата и да я пускаш от бутон за няколко секунди,преди да запалиш.другия вариант е външен клапан-като на старите дизели.вързваш го след помпата и все едно си работи твоя,който не се ремонтира и е един-вътре в помпата.нивомерите са два и нямат нищо общо с проблема ти.

Ти сигурен ли си в това което казваш :?: Щото на моята кола ( и тя е БМВ) с даване на контакт си качва бензин. Друг е въпроса, ако е празна системата дали ще може да качи достатъчно гориво за тези 3-4 сек. докато работи. Провери дали ти пада налягането на бензина от рейката, ако пда пробвай с друга помпа (у форума има много втора ръка).
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от grudev » 01 Ное 2011, 10:57

И аз знам, че помпата включва не на контакт, а при палене. Не ми се пускат кабели нито други магарии до нея, за да включва при контакт, защото си има нещо което се е развалило и което искам да сменя, а не да го заобикалям. Най-общо взето всички казвате да е от помпата. Ще й измеря налягането на първо време и ще пиша за резултата. Благоадря за съдействието дано реша проблема бързо.
Drift machine ....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 01 Ное 2011, 11:25

дайте някаква диаграма на този клапан ..
имам същия проблем на е30 с М40 но то е аналогично..
върти по 1 мин докато качи налягането и после цял ден си е ок
Изображение

Назад към E36