Въпрос за закупуване на BMW 316

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 Touring
Мечтае да кара: Mach 1, Hemi Cuda и Chevy SS
Детайли за колата: Много хубави :)

Re: Въпрос за закупуване на BMW 316

Мнение от jackass3D » 25 Окт 2011, 0:57

:) ако вземеш 16-ка просто ша направиш много голяма грешка. Вземи 320-ка без ванус най добре. Просто шестака си е шестак както каза колегата transportera усещането е много по яко и звука които вади 20-ката. 16-ката на баирите ша умира много, просто тежко купе с малък мотор ммм не става работата. Замисли се защо в продължение на толкова години все е имало растеж при мотори те им. И последното което е, че ще гори като 20-ка пък няма да върви като нея.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 25 Окт 2011, 7:11

Почнаха сектантите... Те от Мюнхен си знаят защо са произвели 316 и 318. Така че оставете момчето да си купи каквото е решил. Едно е да се даде съвет, друго е да се втълпяват някакви собствени желания и симпатии :mhihi: Всеки втори купува 20-ка, при положение че след това има реални финанси за 16-ка... И се почва с темите. Карат шестаци, а купуват масла по 7-8лв. литъра и съединители втора ръка. Да не подхващам тая тема. На който докъдето му стигат възможностите - дотам! Аз мисля, че темата отдавна се изчерпа.

Потребител
Аватар

Мнение от KONI » 25 Окт 2011, 8:08

В тоя път на мисли, кажете колеги, струва ли си да се вземе 316 и на него да се монтира 2.5 мотор пак от бмв?Понеже гледам цените на 1.6 моторите и купето Е36 у немско са смешни, а колиците на по-малко от 200-250 хил км ...

Потребител
Аватар
Кара: ше Опел, но сега...
Мечтае да кара: Boeing 747
Детайли за колата: Не е важно колко ти е мощна колата, важно е колко ти е празна главата.

Мнение от Dourden » 25 Окт 2011, 8:30

Здравейте колегии, и аз да се изкажа ако може. Не съм чел всички мнения и ще ме извинявате.
Колега ако си решил да я взимаш и ако те кефи толкова много ВЗИМАЙ Я. Все още има читави М43 на пазара, моята как мислиш я открих. Просто трябва да се поразтърсиш повечко и ще намериш каквото търсиш. моята 16-ка я за 3100 лв. 97-ма с дигиталния климатроник и ел. стъкла туй-унуй, но това си е въпрос на личен избор. Сигурен съм, че има не едно мнение за 16-ките, както и колегата ДЖАКАСС - " За какво ти е тая 16-ка като харчи колкото 18-ка или 20-ка". Не знам как се прави такъв разход на 316-ка. По каталог я дават около 10/100 градско ако не се лъжа, но това колко е вярно само от БМВ си знаят. Моята до сега повече от 8/100 ГРАДСКО не ми е давала. Извънградско ми дава около 6-6.5/100 макс. Всичко е до начина на каране. За умирането по баирите вече си зависи от това как е гледана колата,подъжка, бензин и пак стигаме до задкормилното устройство. Бил съм свидетел как и 320-ка издъхва пред 318ис на баир, но това не значи, че 318-ката е по-мощна или т.н. Много са дълги тея спорове и няма смисъл да ги правим тук :) .
Така че колега според мен 316 за първа кола е перфектна. Не е съпа за подръжка, не е скъпа да я храниш, пък и ако ти се вижда 8-8.5 граддско висок разход - набиваш й една обикновена газова за 300-400 лв и ти си човека. Вече ако искаш нещо по-мощно - 318ис и пак на газ, за да ти е евтино, но едва ли ще намериш за тези пари запазена ис-ка.
Правилно си се насочил според мен колега, а вече дали да е седан, купе или компакт, бих ти казал вземай каквото й да е стига да е читаво (но купе и седан са за препоръчване :mhihi: ).
Колега пожелавам ти скоро да се похвалиш с някоя запазена красавица.
Успех в търсенето. 8)
Изображение

е36 си е е36

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 25 Окт 2011, 8:41

Dourden написа: По каталог я дават около 10/100 градско ако не се лъжа, но това колко е вярно само от БМВ си знаят. Моята до сега повече от 8/100 ГРАДСКО не ми е давала. Извънградско ми дава около 6-6.5/100 макс.

Колега, сигурен ли си, че не се бъркаш :shock: на мен повече от 3.5 градско и 1.2 извън градско не ми дава

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Мнение от Chapai » 25 Окт 2011, 9:26

Dourden написа:Моята до сега повече от 8/100 ГРАДСКО не ми е давала. Извънградско ми дава около 6-6.5/100 макс.

Потвърждавам. :yes:
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 25 Окт 2011, 12:06

[quote="Dourden"] Бил съм свидетел как и 320-ка издъхва пред 318ис на баир,

то си издъхва не само на баир :winky:
не искам да пораждам разни спорове сега.. че пак ще се отвори стария конфликт..
ако някои има желание да му бъде демонстрирано на заяви участие на лични :mrgreen: :mrgreen:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: М40ки и М50Б...
Мечтае да кара: е-90 325i M-paket
Детайли за колата: M-50 То Чyk..

Мнение от e90 325i » 25 Окт 2011, 12:26

jackass3D написа::) ако вземеш 16-ка просто ша направиш много голяма грешка. Вземи 320-ка без ванус най добре. Просто шестака си е шестак както каза колегата transportera усещането е много по яко и звука които вади 20-ката. 16-ката на баирите ша умира много, просто тежко купе с малък мотор ммм не става работата. Замисли се защо в продължение на толкова години все е имало растеж при мотори те им. И последното което е, че ще гори като 20-ка пък няма да върви като нея.

А така всеки почна пак да дава акъл знае незнае. Точно да го земи тва м50 без ванос и сугрно ще намрази марката :mhihi: :mhihi:
Скъпи, за рождения ми ден искам
подарък, който като го настъпя и за 3
секунди да вдига 100....!!!!! - Добре, ще
ти подаря кантар....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krisu » 25 Окт 2011, 15:29

То пак се почна както винаги, всеки хвали квото има. На баир щяла да умира, щяла да харчи като 20ка? Кви са тия глупости? Една 16-ка, в добро състояние направо не го усеща бензина. Поне на мен все ми се струва адски приличен разход. Отделно в градски условия при трафик, 16ката пак е по-добрия варянт. За баира... wtf, та той не купува кола за оффроуд. Да не мислите, че пича е от някоя ловна дружинка и купува купе, за да катери Рила с него. Имайки предвид, сумата която е готов да отдели, факта, че това му е първа кола, 16ката е добър избор. Ще научи тънкостите, ще овладее поведението на такъв тип кола, пак дай боже след време да купи и нещо доста по-добро. Ама нали все от някъде се тръгва бе колеги :) + тва, хубаво е, човек да купува кола според джоба си и да не забравя, че колата всъщност е най-лесно да я купиш. СЛЕД ТОВА, ИДВА ТЕГАВОТО, като се почне обслужване... части масти... и там вече, се усеща разликата между 16ка и 20ка.

Най-простия пример който веднага ти давам, спооред цени на колега от форума, за съединител:

E36 316i LUK съединител - Цена 160лв
E36 320i LUK съединител - Цена 390 лв.

И така нататък.......
Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?

Предишна

Назад към E36