Въпрос за закупуване на BMW 316
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
54 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- jackass3D
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 Touring
- Мечтае да кара: Mach 1, Hemi Cuda и Chevy SS
- Детайли за колата: Много хубави :)
Re: Въпрос за закупуване на BMW 316

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Почнаха сектантите... Те от Мюнхен си знаят защо са произвели 316 и 318. Така че оставете момчето да си купи каквото е решил. Едно е да се даде съвет, друго е да се втълпяват някакви собствени желания и симпатии
Всеки втори купува 20-ка, при положение че след това има реални финанси за 16-ка... И се почва с темите. Карат шестаци, а купуват масла по 7-8лв. литъра и съединители втора ръка. Да не подхващам тая тема. На който докъдето му стигат възможностите - дотам! Аз мисля, че темата отдавна се изчерпа.

В тоя път на мисли, кажете колеги, струва ли си да се вземе 316 и на него да се монтира 2.5 мотор пак от бмв?Понеже гледам цените на 1.6 моторите и купето Е36 у немско са смешни, а колиците на по-малко от 200-250 хил км ...
- Dourden
- Потребител
-
- Кара: ше Опел, но сега...
- Мечтае да кара: Boeing 747
- Детайли за колата: Не е важно колко ти е мощна колата, важно е колко ти е празна главата.
Здравейте колегии, и аз да се изкажа ако може. Не съм чел всички мнения и ще ме извинявате.
Колега ако си решил да я взимаш и ако те кефи толкова много ВЗИМАЙ Я. Все още има читави М43 на пазара, моята как мислиш я открих. Просто трябва да се поразтърсиш повечко и ще намериш каквото търсиш. моята 16-ка я за 3100 лв. 97-ма с дигиталния климатроник и ел. стъкла туй-унуй, но това си е въпрос на личен избор. Сигурен съм, че има не едно мнение за 16-ките, както и колегата ДЖАКАСС - " За какво ти е тая 16-ка като харчи колкото 18-ка или 20-ка". Не знам как се прави такъв разход на 316-ка. По каталог я дават около 10/100 градско ако не се лъжа, но това колко е вярно само от БМВ си знаят. Моята до сега повече от 8/100 ГРАДСКО не ми е давала. Извънградско ми дава около 6-6.5/100 макс. Всичко е до начина на каране. За умирането по баирите вече си зависи от това как е гледана колата,подъжка, бензин и пак стигаме до задкормилното устройство. Бил съм свидетел как и 320-ка издъхва пред 318ис на баир, но това не значи, че 318-ката е по-мощна или т.н. Много са дълги тея спорове и няма смисъл да ги правим тук
.
Така че колега според мен 316 за първа кола е перфектна. Не е съпа за подръжка, не е скъпа да я храниш, пък и ако ти се вижда 8-8.5 граддско висок разход - набиваш й една обикновена газова за 300-400 лв и ти си човека. Вече ако искаш нещо по-мощно - 318ис и пак на газ, за да ти е евтино, но едва ли ще намериш за тези пари запазена ис-ка.
Правилно си се насочил според мен колега, а вече дали да е седан, купе или компакт, бих ти казал вземай каквото й да е стига да е читаво (но купе и седан са за препоръчване
).
Колега пожелавам ти скоро да се похвалиш с някоя запазена красавица.
Успех в търсенето.
Колега ако си решил да я взимаш и ако те кефи толкова много ВЗИМАЙ Я. Все още има читави М43 на пазара, моята как мислиш я открих. Просто трябва да се поразтърсиш повечко и ще намериш каквото търсиш. моята 16-ка я за 3100 лв. 97-ма с дигиталния климатроник и ел. стъкла туй-унуй, но това си е въпрос на личен избор. Сигурен съм, че има не едно мнение за 16-ките, както и колегата ДЖАКАСС - " За какво ти е тая 16-ка като харчи колкото 18-ка или 20-ка". Не знам как се прави такъв разход на 316-ка. По каталог я дават около 10/100 градско ако не се лъжа, но това колко е вярно само от БМВ си знаят. Моята до сега повече от 8/100 ГРАДСКО не ми е давала. Извънградско ми дава около 6-6.5/100 макс. Всичко е до начина на каране. За умирането по баирите вече си зависи от това как е гледана колата,подъжка, бензин и пак стигаме до задкормилното устройство. Бил съм свидетел как и 320-ка издъхва пред 318ис на баир, но това не значи, че 318-ката е по-мощна или т.н. Много са дълги тея спорове и няма смисъл да ги правим тук

Така че колега според мен 316 за първа кола е перфектна. Не е съпа за подръжка, не е скъпа да я храниш, пък и ако ти се вижда 8-8.5 граддско висок разход - набиваш й една обикновена газова за 300-400 лв и ти си човека. Вече ако искаш нещо по-мощно - 318ис и пак на газ, за да ти е евтино, но едва ли ще намериш за тези пари запазена ис-ка.
Правилно си се насочил според мен колега, а вече дали да е седан, купе или компакт, бих ти казал вземай каквото й да е стига да е читаво (но купе и седан са за препоръчване

Колега пожелавам ти скоро да се похвалиш с някоя запазена красавица.
Успех в търсенето.

Dourden написа: По каталог я дават около 10/100 градско ако не се лъжа, но това колко е вярно само от БМВ си знаят. Моята до сега повече от 8/100 ГРАДСКО не ми е давала. Извънградско ми дава около 6-6.5/100 макс.
Колега, сигурен ли си, че не се бъркаш

Dourden написа:Моята до сега повече от 8/100 ГРАДСКО не ми е давала. Извънградско ми дава около 6-6.5/100 макс.
Потвърждавам.

Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
[quote="Dourden"] Бил съм свидетел как и 320-ка издъхва пред 318ис на баир,
то си издъхва не само на баир
не искам да пораждам разни спорове сега.. че пак ще се отвори стария конфликт..
ако някои има желание да му бъде демонстрирано на заяви участие на лични

то си издъхва не само на баир

не искам да пораждам разни спорове сега.. че пак ще се отвори стария конфликт..
ако някои има желание да му бъде демонстрирано на заяви участие на лични

- e90 325i
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: М40ки и М50Б...
- Мечтае да кара: е-90 325i M-paket
- Детайли за колата: M-50 То Чyk..
jackass3D написа::) ако вземеш 16-ка просто ша направиш много голяма грешка. Вземи 320-ка без ванус най добре. Просто шестака си е шестак както каза колегата transportera усещането е много по яко и звука които вади 20-ката. 16-ката на баирите ша умира много, просто тежко купе с малък мотор ммм не става работата. Замисли се защо в продължение на толкова години все е имало растеж при мотори те им. И последното което е, че ще гори като 20-ка пък няма да върви като нея.
А така всеки почна пак да дава акъл знае незнае. Точно да го земи тва м50 без ванос и сугрно ще намрази марката

Скъпи, за рождения ми ден искам
подарък, който като го настъпя и за 3
секунди да вдига 100....!!!!! - Добре, ще
ти подаря кантар....
подарък, който като го настъпя и за 3
секунди да вдига 100....!!!!! - Добре, ще
ти подаря кантар....
То пак се почна както винаги, всеки хвали квото има. На баир щяла да умира, щяла да харчи като 20ка? Кви са тия глупости? Една 16-ка, в добро състояние направо не го усеща бензина. Поне на мен все ми се струва адски приличен разход. Отделно в градски условия при трафик, 16ката пак е по-добрия варянт. За баира... wtf, та той не купува кола за оффроуд. Да не мислите, че пича е от някоя ловна дружинка и купува купе, за да катери Рила с него. Имайки предвид, сумата която е готов да отдели, факта, че това му е първа кола, 16ката е добър избор. Ще научи тънкостите, ще овладее поведението на такъв тип кола, пак дай боже след време да купи и нещо доста по-добро. Ама нали все от някъде се тръгва бе колеги
+ тва, хубаво е, човек да купува кола според джоба си и да не забравя, че колата всъщност е най-лесно да я купиш. СЛЕД ТОВА, ИДВА ТЕГАВОТО, като се почне обслужване... части масти... и там вече, се усеща разликата между 16ка и 20ка.
Най-простия пример който веднага ти давам, спооред цени на колега от форума, за съединител:
E36 316i LUK съединител - Цена 160лв
E36 320i LUK съединител - Цена 390 лв.
И така нататък.......

Най-простия пример който веднага ти давам, спооред цени на колега от форума, за съединител:
E36 316i LUK съединител - Цена 160лв
E36 320i LUK съединител - Цена 390 лв.
И така нататък.......
Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?
54 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4