смяна на масло-Кастрол или Мотул
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
смяна на масло-Кастрол или Мотул
Колеги, предстои ми смяна на масло и се колебая между тези две марки масла. Знам че много е изписано по тази тема, но все пак ще се радвам, ако споделите впечатления конкретно за тези. Благодаря.
- vlado320
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 E70 4.8
Re: смяна на масло-Кастрол или Мотул
Колега,без съмнение МОТУЛ е доста нива над КАСТРОЛ поне в България.Вземи си масло Мотул от Проспийд и ще останеш доволен!Това е моето мнение! 

- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
vlado320 написа:Колега,без съмнение МОТУЛ е доста нива над КАСТРОЛ поне в България.Вземи си масло Мотул от Проспийд и ще останеш доволен!Това е моето мнение!
+1 много точно казано

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
vlado320 написа:Колега,без съмнение МОТУЛ е доста нива над КАСТРОЛ поне в България.Вземи си масло Мотул от Проспийд и ще останеш доволен!Това е моето мнение!
Това мнение на базата на какво е? Какъв вид масло точно или всички? На Е60 ли е карано и си добил впечатления или говориш "in general" ?

- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
Мен главно ме притеснява, че Кастрол има страшно много ментета и освен това го произвеждат къде ли не. Докато за Мотул съм чувал, че го правят само във Франция и че този, който си го внася Проспийд си е точно френски.
- chocaseto85
- младши ентусиаст
-
- Кара: квото му падне :)
здр колеги а извинявам се за тъпия въпрос на бмв маслото какво му е ?
и къде пише някаде по колата мотул ?
Оригинални масла,консумативи и авточасти:)ПРОМО МАСЛА И ФИЛТРИ-
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 3&t=172196
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 3&t=172196
- bvv1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ги да викат
- Мечтае да кара: слон
chocaseto85 написа:здр колеги а извинявам се за тъпия въпрос на бмв маслото какво му е ?
Наистина тъп въпрос

Преди да полетиш-трябва да се научиш да ходиш!
- hamann25
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 330xd LCI
Аз карам 3 години само с мотул и съм много доволен
+1 и от мен за мотулчето
+1 и от мен за мотулчето
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Кастрол е чудесно масло,стига не само стикера на тубата да е с кастрол надпис.
Разбира се че е маркетинг от страна на БМВ да пишат навсякъде че препоръчват Кастрол.Все пак те им осигуряваха дълги години бюджета им и за Ф1.Но това не значи,че тази рекомендация е без покритие.
Така че е тъпо да се дискутира за марка,ако човек незнае произхода на съдържанието.
Една 5 литрова туба с Кастрол Едж в бяла страна в Европа струва 152 евро.
Тук в уж реномирано представителство цената на 9 литра,които са необходими за смяна на маслото идва на 260 лева,цена като за познат.Как става това.Както и не е гаранция че ако платиш за нещо скъпо в БГ ще получиш качество и оригинал.
Та,спорът по марки никога не е бил меродавен.Или с други думи казано предпочитам да пуша българско Виктори пред червено марлборо с неясен произход и баркод.
Разбира се че е маркетинг от страна на БМВ да пишат навсякъде че препоръчват Кастрол.Все пак те им осигуряваха дълги години бюджета им и за Ф1.Но това не значи,че тази рекомендация е без покритие.
Така че е тъпо да се дискутира за марка,ако човек незнае произхода на съдържанието.
Тук в уж реномирано представителство цената на 9 литра,които са необходими за смяна на маслото идва на 260 лева,цена като за познат.Как става това.Както и не е гаранция че ако платиш за нещо скъпо в БГ ще получиш качество и оригинал.
Та,спорът по марки никога не е бил меродавен.Или с други думи казано предпочитам да пуша българско Виктори пред червено марлборо с неясен произход и баркод.
- vlado320
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 E70 4.8
Това мнение на базата на какво е? Какъв вид масло точно или всички? На Е60 ли е карано и си добил впечатления или говориш "in general" ? Mи колега,карал съм с доста масла бях" авто джамбазин' дълги години и съм видял доста неща...,както и съм пробвал доста масла.доста от моите приятели дрифтърите карат с масла МОТУЛ на автомобили,които са доста над нашите по възможности и се карат постоянно на МАКС!Видях как смрадлива Алфа(да не се обижда никой с тази фирма кола)145,която клопаше,лопаше и тем подобни...я турбинираха и и сложиха масло МОТУЛ -серия LE MANS(скъпичко наистина)...колата се промени до такава степен,че все едно и е правен ремонт...щом един боксер заработи -ТАКА!А и аз карам моето БМВ с МОТУЛ и съм супер доволен,а и също така мисля ,че няма все още много ментета....за разлика от Кастрол(което също е страхотно масло)...стига да е оригинално.Но все пак всеки си решава сам какво да сложи на автомобила си! 

vlado320, много мнения има по-въпроса. Всеки си харесва някакво масло и си има мнение. Лошото е че няма ясни критерии кое масло е добро и кое не е. За да направи сравнение между определени масла, трябват лабораторни условия и двигатели работещи по 200хил км и тогава да се направи сравнение. Ти ми казваш че алфа работела по-добре - ама тая алфа дали ще работи следващите 200хил по-добре или ще умре след 10хил с това масло не може да ми кажеш. При турбо дизелите маслото освен за смазване на двигателя трябва да смазва и турбината и ако сбъркаш там става мяу. Щом БМВ казват Кастрол - кой съм аз ще да споря? Да сигурно има договорки и рекламен елемент но не искам да рискувам. Знам че с Кастрол дизелите на БМВ изкарват достатъчно КМ, защото ще поемам някакъв риск като сменя маслото на сляпо?
Tool - Fear Inoculum
- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
- Мечтае да кара: Koenigsegg
Е60 М54 харчеше масло Кастрола.. сега е с Мотул и работи по-тихо осезаемо, дано да не го и пипа
За МОТУЛА

За МОТУЛА
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Абе няма значение дали е Кастрол или Мотул - сипвай това, което е с гарантиран произход.
Si non confectus, non reficiat.
- eddy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3.0H6 boxer AWD
jordanpar написа:Кастрол е чудесно масло,стига не само стикера на тубата да е с кастрол надпис.
http://www.amazon.co.uk/gp/search?rh=i% ... =301347031
Ето ти малко цени на маслата в "бяла" страна от Европа, за съжаление не се доставят до БГ

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2