смяна на масло-Кастрол или Мотул

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

смяна на масло-Кастрол или Мотул

Мнение от Николай Диянов » 22 Окт 2011, 19:17

Колеги, предстои ми смяна на масло и се колебая между тези две марки масла. Знам че много е изписано по тази тема, но все пак ще се радвам, ако споделите впечатления конкретно за тези. Благодаря.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 E70 4.8

Re: смяна на масло-Кастрол или Мотул

Мнение от vlado320 » 22 Окт 2011, 20:47

Колега,без съмнение МОТУЛ е доста нива над КАСТРОЛ поне в България.Вземи си масло Мотул от Проспийд и ще останеш доволен!Това е моето мнение! :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 23 Окт 2011, 11:57

vlado320 написа:Колега,без съмнение МОТУЛ е доста нива над КАСТРОЛ поне в България.Вземи си масло Мотул от Проспийд и ще останеш доволен!Това е моето мнение! :yes:

+1 много точно казано :yes:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 23 Окт 2011, 12:21

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 23 Окт 2011, 13:14

vlado320 написа:Колега,без съмнение МОТУЛ е доста нива над КАСТРОЛ поне в България.Вземи си масло Мотул от Проспийд и ще останеш доволен!Това е моето мнение! :yes:

Това мнение на базата на какво е? Какъв вид масло точно или всички? На Е60 ли е карано и си добил впечатления или говориш "in general" ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Мнение от Николай Диянов » 23 Окт 2011, 21:54

Мен главно ме притеснява, че Кастрол има страшно много ментета и освен това го произвеждат къде ли не. Докато за Мотул съм чувал, че го правят само във Франция и че този, който си го внася Проспийд си е точно френски.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: квото му падне :)

Мнение от chocaseto85 » 24 Окт 2011, 19:02

здр колеги а извинявам се за тъпия въпрос на бмв маслото какво му е ?
и къде пише някаде по колата мотул ?
Оригинални масла,консумативи и авточасти:)ПРОМО МАСЛА И ФИЛТРИ-
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 3&t=172196

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ги да викат
Мечтае да кара: слон

Мнение от bvv1 » 25 Окт 2011, 16:52

chocaseto85 написа:здр колеги а извинявам се за тъпия въпрос на бмв маслото какво му е ?
и къде пише някаде по колата мотул ?

Наистина тъп въпрос :no: ! А колкото до това кое масло е по-добро, мога с двете ръце да се разпиша за Мотула,говоря от личен опит защото като си купих колата я карах с "предписаният" кастрол (малката буква не е случайна) и колата ми гореше между 850гр до 1л. на 12000км. (като говорим за кола на 80000км.закупена от Германия с всички сервизни документи) след като преминах на Мотул първата смяна ми изгори около 450гр. за 12000км.,а на втората вече не ми пипаше маслото изобщо и така до ден днешен= на 80000км. каране в България.И за уточнение на тези които ще попитат веднага- как пък разбрах колко точно грама ми гори колата ще кажа че карам маслото си винаги на максимума и до сега не съм имал проблеми с турбините, докато мои приятели които като колегата по-горе много обичат предписанията на производителя без да се замислят за комерсиалният момент на това предписание вече смениха по една ,а някои и по две турбини,затова на по разумните колеги предлагам да карат с Мотул и да не поглеждат към други масла!
Преди да полетиш-трябва да се научиш да ходиш!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 330xd LCI

Мнение от hamann25 » 25 Окт 2011, 17:02

Аз карам 3 години само с мотул и съм много доволен
+1 и от мен за мотулчето

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 25 Окт 2011, 17:12

Кастрол е чудесно масло,стига не само стикера на тубата да е с кастрол надпис.
Разбира се че е маркетинг от страна на БМВ да пишат навсякъде че препоръчват Кастрол.Все пак те им осигуряваха дълги години бюджета им и за Ф1.Но това не значи,че тази рекомендация е без покритие.
Така че е тъпо да се дискутира за марка,ако човек незнае произхода на съдържанието.
Една 5 литрова туба с Кастрол Едж в бяла страна в Европа струва 152 евро.
Тук в уж реномирано представителство цената на 9 литра,които са необходими за смяна на маслото идва на 260 лева,цена като за познат.Как става това.Както и не е гаранция че ако платиш за нещо скъпо в БГ ще получиш качество и оригинал.
Та,спорът по марки никога не е бил меродавен.Или с други думи казано предпочитам да пуша българско Виктори пред червено марлборо с неясен произход и баркод.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 E70 4.8

Мнение от vlado320 » 25 Окт 2011, 19:57

Това мнение на базата на какво е? Какъв вид масло точно или всички? На Е60 ли е карано и си добил впечатления или говориш "in general" ? Mи колега,карал съм с доста масла бях" авто джамбазин' дълги години и съм видял доста неща...,както и съм пробвал доста масла.доста от моите приятели дрифтърите карат с масла МОТУЛ на автомобили,които са доста над нашите по възможности и се карат постоянно на МАКС!Видях как смрадлива Алфа(да не се обижда никой с тази фирма кола)145,която клопаше,лопаше и тем подобни...я турбинираха и и сложиха масло МОТУЛ -серия LE MANS(скъпичко наистина)...колата се промени до такава степен,че все едно и е правен ремонт...щом един боксер заработи -ТАКА!А и аз карам моето БМВ с МОТУЛ и съм супер доволен,а и също така мисля ,че няма все още много ментета....за разлика от Кастрол(което също е страхотно масло)...стига да е оригинално.Но все пак всеки си решава сам какво да сложи на автомобила си! :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 25 Окт 2011, 20:12

vlado320, много мнения има по-въпроса. Всеки си харесва някакво масло и си има мнение. Лошото е че няма ясни критерии кое масло е добро и кое не е. За да направи сравнение между определени масла, трябват лабораторни условия и двигатели работещи по 200хил км и тогава да се направи сравнение. Ти ми казваш че алфа работела по-добре - ама тая алфа дали ще работи следващите 200хил по-добре или ще умре след 10хил с това масло не може да ми кажеш. При турбо дизелите маслото освен за смазване на двигателя трябва да смазва и турбината и ако сбъркаш там става мяу. Щом БМВ казват Кастрол - кой съм аз ще да споря? Да сигурно има договорки и рекламен елемент но не искам да рискувам. Знам че с Кастрол дизелите на БМВ изкарват достатъчно КМ, защото ще поемам някакъв риск като сменя маслото на сляпо?
Tool - Fear Inoculum

младши ентусиаст
Аватар
Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
Мечтае да кара: Koenigsegg

Мнение от INTEGRALE » 25 Окт 2011, 20:16

Е60 М54 харчеше масло Кастрола.. сега е с Мотул и работи по-тихо осезаемо, дано да не го и пипа :yes:
За МОТУЛА

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 25 Окт 2011, 22:13

Абе няма значение дали е Кастрол или Мотул - сипвай това, което е с гарантиран произход.
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3.0H6 boxer AWD

Мнение от eddy » 26 Окт 2011, 21:39

jordanpar написа:Кастрол е чудесно масло,стига не само стикера на тубата да е с кастрол надпис.
Разбира се че е маркетинг от страна на БМВ да пишат навсякъде че препоръчват Кастрол.Все пак те им осигуряваха дълги години бюджета им и за Ф1.Но това не значи,че тази рекомендация е без покритие.
Така че е тъпо да се дискутира за марка,ако човек незнае произхода на съдържанието.
Една 5 литрова туба с Кастрол Едж в бяла страна в Европа струва 152 евро.
Тук в уж реномирано представителство цената на 9 литра,които са необходими за смяна на маслото идва на 260 лева,цена като за познат.Как става това.Както и не е гаранция че ако платиш за нещо скъпо в БГ ще получиш качество и оригинал.
Та,спорът по марки никога не е бил меродавен.Или с други думи казано предпочитам да пуша българско Виктори пред червено марлборо с неясен произход и баркод.

http://www.amazon.co.uk/gp/search?rh=i% ... =301347031
Ето ти малко цени на маслата в "бяла" страна от Европа, за съжаление не се доставят до БГ :( иначе ако си направите масова поръчка или Еконт или Спиди имаха офис в Лондон и правят доставки, но за малки количества не е рентабилно.

Следваща

Назад към Е60/Е61