Exhaust

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Exhaust

Мнение от b2 » 16 Апр 2006, 11:44

Значи имам следните питания:

Изображение

1) относно снимка 1: това ли е сток ситуацията, имам ли някакви липси и побългарявания? Едната тръба-горната на снимката добре ми се вижда тръбата се надява в по-широката тръба и като се стегнат фланците няма как да духа ама другата долната се срещат две тръби леко разширени накрая с еднакви диаметри. Струва ми се че нещо ми липсва за правилен монтаж. или може би се слага някаква специална гарнитура м/у двете тръби, която се смачква от тригълните фланци? Кажете, който има опит моля :)

Какви гарнитури се купуват и колко пари струват?

Изображение
Изображение

2) относно снимка 2 и 3: какво е това катализатор или резонаторно гърне? Трябва ли ми изобщо? :) или да го махам дирекно и да го заменя с 2 тръби?

благодаря на всички предварително! :)
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 16 Апр 2006, 11:51

На първа снимка се слагат едни "лещи" им викат служат за гарнитури :roll:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от b2 » 16 Апр 2006, 12:27

madpetio написа:На първа снимка се слагат едни "лещи" им викат служат за гарнитури :roll:

Аха и аз така предполагах тва са нещо като пръстени нали така? И ако е така на горната тръба ОК - набучвам го на стърчащата тръба тоя пръстен и стягам, ама на долната как ще стане пъхва се в разширението и се стяга така ли?
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30 320i

отговор

Мнение от KEVIN-30 » 16 Апр 2006, 23:57

b2 написа:
madpetio написа:На първа снимка се слагат едни "лещи" им викат служат за гарнитури :roll:

Аха и аз така предполагах тва са нещо като пръстени нали така? И ако е така на горната тръба ОК - набучвам го на стърчащата тръба тоя пръстен и стягам, ама на долната как ще стане пъхва се в разширението и се стяга така ли?

Да на 1 има6 пръстен,на другата нямаш .Там се вмъкват една в друга тръбите и се стяга.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от b2 » 17 Апр 2006, 13:04

Ахам ясно. А това така като гледам това:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=18&fg=05

мойто си е чист катализатор.

Кво да го правя? Те нали се запушват за 100к км значи тоя 10000% е запушен. Ако го заместя с тръби не е болка за умиране нали? :D

E30 Fanatic!
E30 Fanatic!
Аватар
Кара: Е36 328g
Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo

Мнение от Дилян Пенчев » 17 Апр 2006, 14:12

Мойто е едно цяло от край до край :mhihi: Всичко е заварено яката работа с тръби от скеле и електрожен и реве като змей.. имам си и един резервен комплект :lol:
Изображение
Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече :)))

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от b2 » 17 Апр 2006, 21:23

Дилян Пенчев написа:Мойто е едно цяло от край до край :mhihi: Всичко е заварено яката работа с тръби от скеле и електрожен и реве като змей.. имам си и един резервен комплект :lol:

ама и с 2те гърнета ли или само с последното?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: колко да кара
Мечтае да кара: Е34-540
Детайли за колата: То кола ли е чудо ли е

х

Мнение от BMWPower » 17 Апр 2006, 22:19

b2 написа:
Дилян Пенчев написа:Мойто е едно цяло от край до край :mhihi: Всичко е заварено яката работа с тръби от скеле и електрожен и реве като змей.. имам си и един резервен комплект :lol:

Това което мога аз да ти кажа е да си сложиш две прави траби от край до край ,може да избараш едно крайно гърне за красота(да е без филтри вътре)и ако си достатъчно глух ще изтърпиш :mhihi: ,а може и да усетиш разлика във вървенето но не съществена ;)
ПС:Звука е уникален
<<<DRIVE BMW ONLY>>>

E30 Fanatic!
E30 Fanatic!
Аватар

Мнение от Дилян Пенчев » 17 Апр 2006, 22:22

b2 написа:

Двете гърнета... задното е леко изгнило отвънка но е здраво като цяло! Средното е ново преди 2 месеца е слагано...

А това което сега е на колата е със средно гърне "BOSAL" а задно "WALKER" и просто няма такъв звук!!!!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 18 Апр 2006, 10:07

:OT: и аз имам проблемация с тея гърнета от дълго време, кажете къде да си замъкна колата и да си сменя нещата - с тръби ли ще е, с гърнета ли, все ми е едно :roll: питах тук-там и некви цени за последното гърне ми казаха 270лв, а то все едно е направено в час по трудово в девическа гимназия :mhihi: , мац малк осребърен феролит и хайде на спортажа :mhihi: тия нормални ли са :evil:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kam_tod » 18 Апр 2006, 10:27

b2 написа:Ахам ясно. А това така като гледам това:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=18&fg=05

мойто си е чист катализатор.

Кво да го правя? Те нали се запушват за 100к км значи тоя 10000% е запушен. Ако го заместя с тръби не е болка за умиране нали? :D

Не може директно да слагаш тръби, че ще оглушееш :mhihi: Знам, че като махат катализатора, правят резонансно гърне, което обаче се изчислява в зависимост от ауспуховата система. Мисля, че в Крафт става най-бързо и най-професионално.
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 18 Апр 2006, 11:24

kam_tod написа: Мисля, че в Крафт става най-бързо и най-професионално.

Правил ли си си там гърнетата?
Доволен ли си и колко пари ти взеха?
На мен ми казаха за среното гърне 80 за задното 90 - разни там скоби
тръби който са повредени и труд към 220 - 230 лева.
И да си отделя 1.30 - 2.00 часа.
Според мен офертата е добра само незнам дали са им качествени гърнетата

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 18 Апр 2006, 14:04

хайде като решите да ходите пишете, 4е и аз да дойда и да свъшим заедно тази работа ;)
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 320
Детайли за колата: E30 320 Megasquirt MS II-extra,DIY wideband

Мнение от valentino » 18 Апр 2006, 14:41

Можеш да отрежеш само катализатора-той е по-дебелата част отпред,а след него прави една извивка(на снимка 1) и влиза в първото гърне(пак на снимка 1).Режеш точно на извивката.Входа на гърнето става елипсовиден.Вътре в гърнето (поне при мен) вървят две успоредни тръби в които можеш да вкараш с малко зор тръби с диаметър 45 мм. с които да замениш катализатора.
Шумът се увеличава,но когато карам със затворени прозорци почти не го чувам.Обаче като мине 5000 оборота-тогава почва да реве.Моята кола е така.
За снимките които си дал:
На сн.1 на правата тръбичка трябва да имаш неподвижен пръстен(нагрява се с оксижен и се поставя за да хване здраво тръбата)
На тръбичката с конус гарнитурата(представлява кръгче от стомана като венчална халка с по-голям диаметър,но сечението е триъгълно) се поставя като прикараш детайлите я пъхваш с ръка.
Ако няма от къде да си купиш такива гарнитури(пръстени) отиваш при един стругар и ти ги прави.

E30 Fanatic!
E30 Fanatic!
Аватар

Мнение от Дилян Пенчев » 18 Апр 2006, 18:02

Аз си правих средното гърне в крафт... не съм много доволен щото извади каталог и ми го показва и аз си гледам истинско гърне и викам ма такова ли ще сложите и той ДАааа и после почна да ми говори че мойта кола имала катализатор па тя изобщо нямаше катализатор и почна да дрънка некви глупости и накрая каот ми направиха колата и като я видях нямаше нищо общо средното гърне с оригиналното :lol: ма вади добър звук... малко е дрезгав не е яко басов ама си е шестаков звук :mhihi:
аз имам чуството че на тея М20-ки каквито и гърнета да сложиш си реват както си могат :mhihi:
Изображение

Следваща

Назад към E30