Таблото показва само външна температура?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Таблото показва само външна температура?

Мнение от NikVanov » 19 Окт 2011, 13:50

При първото застудяване на 3,5 градуса таблото ми показа външната температура, писна и вече 5 дни не иска да се върне на часовник. На изгасена кола натиснах лявото копче, показа данните с часовника, запалих-показва външна температура, като сменя градусите реално. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и ако го е решил-как? Възможен отговор е, че съм активирал борд-компютъра с кодиране в DIS, но не съм сложил бутон на лоста за чистачките засега? Други мнения? На всички ли връща автоматично часа?

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

Re: Таблото показва само външна температура?

Мнение от jbankov » 19 Окт 2011, 13:53

Ресетни си таблото :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от NikVanov » 19 Окт 2011, 18:54

Ок, ще пробвам.

Потребител
Аватар
Кара: E46 320d по две
Мечтае да кара: Mustang Shelby GT500

Мнение от jboss » 19 Окт 2011, 19:32

Откачи акумолатора за 5 мин.После ще се оправи.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 19 Окт 2011, 19:58

копчето на борд компютъра е на лоста на мигачите, а не на лоста за чистачките ... и да, това ти е проблема - активирал си борда, но не си сложил лостче с копче. Когато температурата падне под 3 градуса, зумера изпищява и ти показва температурата мигайки известно време и остава така ... докато не го смениш с копчето, което нямаш ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от NikVanov » 19 Окт 2011, 20:13

На мигачите е естествено, моя грешка. Ще пробвам с ресет на таблото. А някой правил ли е обратното с ДIS- да изключи БК? Май не можах да намеря начин преди няколко месеца. Иначе е ясно- трябва да слагам бутон на лоста за мигачите.

ентусиаст
Аватар

Мнение от NikVanov » 19 Окт 2011, 20:17

Между другото какво се споменава в таза тема:,,Въпрос за странно пискане в определен момент.''

,,А това за ниска температура започна да ме дразни, защото като изпиука, показва температурата навън и не се връща на предишното показание автоматично, и пак трябва да натискам копчето на лоста да ми показва каквото аз искам.''

,,Показва ти, че е време да внимаваш по пътя и после автоматично връща на часовник!''

Та въпросът е- връща ли се винаги автоматично на часовника или не?

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 19 Окт 2011, 21:02

Сам си си отговорил на въпроса...

Кодирал си таблото, че имаш борд компютър (бутона)...и сега тя си сменя автоматично на външна температура :mhihi:
Или слагай лостчето или караш цяла зима на "външна температура" :confused:

Вариант 3 - кодираш таблото, че нямаш борд компютър :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 19 Окт 2011, 21:28

:OT: А вътрешната температура може ли да се вижда на борда ?
Хм,хм...

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 19 Окт 2011, 21:59

Не.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 19 Окт 2011, 22:19

Моджо написа::OT: А вътрешната температура може ли да се вижда на борда ?

A как ми се иска да можеше да се вижда! :) :) :) Много щеше да бъде удобно да се следи климатроника как работи. Реално той следи вътрешната температура, ма само за собствени цели! Вътре има датчик в него, ама тъпия немец не се е сетил да го тагне в таблото! :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от NikVanov » 19 Окт 2011, 23:03

Вътрешната температура се вижда на таблото-нали тя се настройва със стрелките!? Ако не й вярваш-слагаш си втори термометър-продават 10-20 вида по магазините, но мисля, че климатроникът не лъже, ако не е развален, разбира се. Аз имах проблем с вентилаторчето към датчика и го смених-проблемът излизаше на диагностика.

ентусиаст
Аватар

Мнение от NikVanov » 19 Окт 2011, 23:06

Колега Димитров, май не можах да открия как става де-кодирането на БК, но ще се опитам пак. Ако не-слагам си бутон на мигачите. Честно казано не бързах, защото ми се стори, че информацията на БК-то е бедничка и доста несигурна-особено за разхода на гориво. Но това са бели кахъри.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тъжно друга марка :(
Мечтае да кара: Пак BMW

Мнение от The Edge » 19 Окт 2011, 23:23

slitter написа:A как ми се иска да можеше да се вижда! :) :) :) Много щеше да бъде удобно да се следи климатроника как работи. Реално той следи вътрешната температура, ма само за собствени цели! Вътре има датчик в него, ама тъпия немец не се е сетил да го тагне в таблото! :)

Сега се сещам за стилните и практични китайски хронометри с термометър, който се ползват с успех сред маршрутките :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 20 Окт 2011, 0:46

NikVanov написа:Вътрешната температура се вижда на таблото-нали тя се настройва със стрелките!? Ако не й вярваш-слагаш си втори термометър-продават 10-20 вида по магазините, но мисля, че климатроникът не лъже, ако не е развален, разбира се. Аз имах проблем с вентилаторчето към датчика и го смених-проблемът излизаше на диагностика.

Koлега, знам, че температурата я пише на климатроника такава, каквато си я настроил да я направи! Въпросът е контролно да се следи дали успява да я навакса в действителност, защото дори и настоена на 21 градуса при лятна жега от 38 навън и тъмен цвят купе не прави 21 вътре или поне не лесно, да не говорим за загубите от стъклата, през които минава юлското слънце примерно! За справка другото лято можеш да включиш климатроника на живи данни, за да се убедиш в правотата ми. Иначе горното го кзах с известна доза сарказъм, макар наистина да би било полезно да показва и вътрешната!

NikVanov написа:Колега Димитров, май не можах да открия как става де-кодирането на БК, но ще се опитам пак. Ако не-слагам си бутон на мигачите. Честно казано не бързах, защото ми се стори, че информацията на БК-то е бедничка и доста несигурна-особено за разхода на гориво. Но това са бели кахъри.

Декодирането на борда с ДИС не става, става с НЦС експерт или скенера. Просто трябва да изключиш функцията. ДИС има само кодиране за пускане на екстрата, обратния вариант не. Колкото до разхода - не си чел добре!!! Проблеми с показанията на разхода имат предимно комън рейлите, на които изчисленията са прехвърлени от таблото към моторната електроника и се получава някакъв бъг, твойта 16ка ще си показва средния разход съвсем коректно. Ако искаш можеш да си махнеш екстрата борд компютър, ама според мен е грехота, при положение, че лостчета се намират на цени около 30 лв. вече от подфорум продава и да се лишиш от едно удобство ми се струва тъпо. Колкото до часовника, нямаш ли си часовник на ръката, кво толкова ти пречи темературата особено в това променливо време. Бих казал, че информацията за външната температура е по-важна в момента, отколкото часа, който можеш да си погледнеш на ръчния часовник. Казвам това, защото нали знаеш, че летните гуми стават неефективни при температура под 7 градуса, ако все още не си със зимни, както и обратното за зимните над 20 градуса, както беше днес. Да не говорим за предупреждението за възможно заледяване. Изобщо една екстра повече винаги има смисъл, а темературата на този етап, докато си вземеш лостче е по-полезна!!! Колкото до одтаналите показания средна скорост, среден разход и оставащи километри - няма смисъл да повтарям неща, които са казвани вече хиляди пъти тук. На базата на всички тези показатели може човек сам за себе си да прави анализ на шофирането си и да търсиш максималната ефективност за себе си. Аз поне го правя постоянно и съм изключително доволен от екстрата борд компютър. Друг е въпроса, че трябва човек да разбира какво ти говорят цифрите, щото от разни публикации тук във форума виждам, че на много хора не им говорят почти нищоо :mhihi: :mhihi: :mhihi:

The Edge написа:
slitter написа:A как ми се иска да можеше да се вижда! :) :) :) Много щеше да бъде удобно да се следи климатроника как работи. Реално той следи вътрешната температура, ма само за собствени цели! Вътре има датчик в него, ама тъпия немец не се е сетил да го тагне в таблото! :)

Сега се сещам за стилните и практични китайски хронометри с термометър, който се ползват с успех сред маршрутките :mhihi: :mhihi:

Колега, това нещо да си го сложиш в колата си е живо престпление, стига колата ти да не е от типа Лада 2105 1982 г. При такъв тертип возило, даже товаси е много сериозна технология на достъпна цена! :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Следваща

Назад към E46