Вредна ли е за двигателя продължителната работа на място?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Re: Вредна ли е за двигателя продължителната работа на място?

Мнение от ms » 17 Окт 2011, 9:03

plradev написа:Разискайте още отсега и въпроса колко е вредно,пагубно и разрушително ,работата на място при студен старт докато си стържете стъклата от лед зимата ,че тва е втората най-популярна тема след зимните гуми при първи симтоми на застудяване :smoke: :mrgreen:

За такива случаи честно хич не ми дреме дали е вредно или не :mhihi: В големи студове (и силен вятър- нали съм във Варна) най-редовно слизам, паля колата, събарям снега от стъклата набързо, пускам парното, вентилатора на ниска скорост и се прибирам- като се върна след 20-30 минути стъклата са се размразили вече и колата се е затоплила... Ама хич не ми пука вредно ли е за мотора- по-вредно е аз да мръзна 10 минути навън...
Изображение
Изображение

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 17 Окт 2011, 18:53

Абе май не е вредно. Комшията имаше паджеро навремето, дизел. Излизаше зимата от тях, 2км. има няма до близкото кафе и следващите 2-3 часа джипарата на паркинга, викам що така правиш. Ми да не ми е студено после. И след кафето пак обратно в тях. Сега с МЛ-ката, дизел пак така правел ми разправяха :mhihi:
Мен ми е интересно за бензинките дали е пак така :roll:
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 17 Окт 2011, 18:57

xpl0d написа:...Мен ми е интересно за бензинките дали е пак така :roll:

че к'ва е разликата дизел-бензин- охл. с-ма като ти е наред проблем няма да си бачка 2-3-5 часа колата...
Изображение
Изображение

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 17 Окт 2011, 19:23

ms написа:
xpl0d написа:...Мен ми е интересно за бензинките дали е пак така :roll:

че к'ва е разликата дизел-бензин- охл. с-ма като ти е наред проблем няма да си бачка 2-3-5 часа колата...

Е, не е баш така, има разлика, чувал съм разни неща, ама проблема е там, че само съм чувал.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 17 Окт 2011, 19:38

Моята кола лятото съм я карал около 10 часа без да я гася , като 4 часа беше из София - 30+ градуса . През това време имаше и 2 часа работа на място - припек + климатроник а колата е и черна . Стрелката на водата си седеш точно по средата без да мръдне и милиметър , а уж прегрява бензиновия 6так :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 17 Окт 2011, 19:44

брех че яко :shock: :mhihi:.. ти си му взел акъла на тоз 6-ак :mhihi: ... ще разправя и на внуците какво си го правил :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 17 Окт 2011, 20:23

Принципно,при ниски обороти маслото не се качва под налягане и така има вероятност да не маже добре и на всякъде,ама това е като че по принцип,жените искат да им купуваш постоянно разни работи,обаче ако не им купуваш,рядко се здухват :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 17 Окт 2011, 20:25

Е.Димитров написа:Принципно,при ниски обороти маслото не се качва под налягане и така има вероятност да не маже добре и на всякъде,ама това е като че по принцип,жените искат да им купуваш постоянно разни работи,обаче ако не им купуваш,рядко се здухват :mhihi:

Това с маслото не го вярвам да е така. То излиза, че трябва да караш така, че максимално кратко мотора да работи на празен ход.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 92,318 sedan

Мнение от BorisMW » 17 Окт 2011, 22:28

Dirty M5 driveR написа:
Е.Димитров написа:Принципно,при ниски обороти маслото не се качва под налягане и така има вероятност да не маже добре и на всякъде,ама това е като че по принцип,жените искат да им купуваш постоянно разни работи,обаче ако не им купуваш,рядко се здухват :mhihi:

Това с маслото не го вярвам да е така. То излиза, че трябва да караш така, че максимално кратко мотора да работи на празен ход.

Остави вярата.Нали не мислиш,че ако наистина е така,някой от бмв ще дойде и ще ти каже:"Пич извинявай,но има недоизкусурени неща".В момента или всеки си гадае или другите казват:"Оставям я да работи,колкото си искам на място,вече 10 години и нищо й няма".
Нищо не е свършило докато не свърши!
http://www.youtube.com/watch?v=hcvQxaUClNw

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 18 Окт 2011, 8:13

Ако карате автомобил,които има монометър за налягане на масло,ще видите че при 700-800 оборота/мин ,маслото седи на 1-1,5 бара,когато се качи на 1000 об/мин. се качва на 2,5-3 бара...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i touring '96

Мнение от grayscale » 18 Окт 2011, 9:06

Е.Димитров написа:Ако карате автомобил,които има монометър за налягане на масло,ще видите че при 700-800 оборота/мин ,маслото седи на 1-1,5 бара,когато се качи на 1000 об/мин. се качва на 2,5-3 бара...

Aми при високи обороти маже по-голяма площ за единица време. Нормална е сякаш тая работа или се бъркам :smoke:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 18 Окт 2011, 11:05

xpl0d написа:Абе май не е вредно. Комшията имаше паджеро навремето, дизел. Излизаше зимата от тях, 2км. има няма до близкото кафе и следващите 2-3 часа джипарата на паркинга, викам що така правиш. Ми да не ми е студено после. И след кафето пак обратно в тях. Сега с МЛ-ката, дизел пак така правел ми разправяха :mhihi:
Мен ми е интересно за бензинките дали е пак така :roll:

Кажи му да си поръча другия път дистанционно палене - бързо ще си го избие :mhihi:
А и няма да рискува , някой джамбазин да му отнесе колата , като свиня баберка .

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 18 Окт 2011, 12:25

Не е препоръчително да работи на място дълго време , най-напред не може да се охлажда максимално и равномерно както би било в движение /страда глава и гарнитура/ ! После имаме натрупване на нагар в AGR клапана и след това в смукателните колектори при работа на тихи обороти / не случайно съветват всичко което TDI HDI и т.н. да се кара в обороти , над 2500 / почистват се и дюзите по този начин...и не на последно място , може би най-важното е , че тихите обороти са мор за турбините с променлива геометрия - натрупват се сажди , блокира механизма на турбината и после викаме колата не върви :mhihi:
Тракането на място не казвам че е пагубно в къс период от време , но е безмислено и повече вреди на мотора , отколкото нещо друго !
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 18 Окт 2011, 12:45

докато карах с нафта не от колонката тая кола не е била гасена по 12-16 часа на ден лете и зима. Да не съм луд да мръзна в колата след като съм я изчистил от снега или лятото на тва черното да се пека кат бифтек. За променливата геометрия си прав, но при моделите от по ранни години. За неправилното охлаждане дали си в движение или не винаги се охлажда по един и същ начин - цилъндара най-близко до перката е по-студен отколкото най-вътрешният и в движение промяната е доста по-чувствителна отколкото на място поради въздушната струя, така че това отпада. за АГР-а не се притеснявам-няма го.
П.П В случая застъпниците на тезата че е врено мотора да работи на място, отричат надеждността на всички генератори и стационарни агрегати, повечето от които (по-старите) са си точно мотори на коли залепени на рамка
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 18 Окт 2011, 12:51

Coulthard написа:П.П В случая застъпниците на тезата че е врено мотора да работи на място, отричат надеждността на всички генератори и стационарни агрегати, повечето от които (по-старите) са си точно мотори на коли залепени на рамка

Опа,генераторите не работят на ниски обороти и освен това мотора се товари самият агрегат...
Имаме такъв агрегат и мисля че под 3000 об/мин не пада като развърта

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата