Лаптоп втора ръка - колко е ползван?
Модератор: Общи модератори
59 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- pavel5044
- Потребител
-
- Кара: GT 530D x-drive
- Мечтае да кара: Bently
- Детайли за колата: Proffesional navigation with HD
Стъклен покрив
Кожа, дърв. апликации
Интернет
Adaptive drive
X-drive
Лаптоп втора ръка - колко е ползван?
Предлагат ми лаптоп втора ръка и ме интересува Има ли начин /програмка/ да видя колко е ползван лаптопа.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: Лаптоп втора ръка - колко е ползван?
Можеш да видиш кога е използвана за първи път батерията и от там да се ориентираш, но не съм сигурен дали всички лаптоп-и го поддържат 

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Лесно се проверява с Еверест кога е сложен Уин-а и колко време е работил оттогава насам, ама това нищо не значи- преинсталацията е за 1 час работа...
В никакъв случай не си взимай лаптоп втора ръка ! Имаше една тема за продуктовото остаряване, потърси я и ще ти стане ясно. Работи 2 години , след което ти се разлепва некой нарочно некадърно запоен чип на дъното и го хвърляш
Дъното струва колкото самия лаптоп .

Не Мы такие, Жизнь такая
Взимай ако всичко му работи и няма грешки биос-а и диска.
Само не го осветявай с утравиолетова лампа...
Само не го осветявай с утравиолетова лампа...

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Можеш да видиш в S.M.A.R.T. -а на харддиска колко часа е работил, и колко стартирания е преживял
Има сумати програмки, които четат тази информация , потърси в google "hdd smart viewer"!
Виж примерно това: http://www.nirsoft.net/utils/disk_smart_view.html
Ако не е сменян харддиск, това е реалното време за работа на лаптопа, откакто е станал лаптоп

Виж примерно това: http://www.nirsoft.net/utils/disk_smart_view.html
Ако не е сменян харддиск, това е реалното време за работа на лаптопа, откакто е станал лаптоп

- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
pavel5044 написа:Предлагат ми лаптоп втора ръка и ме интересува Има ли начин /програмка/ да видя колко е ползван лаптопа.
Най-лесно се ориентираш по модела и марката. Ако е IBM Т нещо си примерно е много стар. Другия начин е по хардуера в лаптопа, примерно по процесора ако е P4 сам си прави сметка на колко време е. Ако е от по-новите взимаш модела на процесора примерно Е5300 проверяваш го в на интел сайта и там си пише кога е пуснат и/или спрян от производство. По паметта също можеш да се ориентираш - ако е DDR 1 или 2 е стар, ако е 3 - нов.

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
stefanoff написа:В никакъв случай не си взимай лаптоп втора ръка ! Имаше една тема за продуктовото остаряване, потърси я и ще ти стане ясно. Работи 2 години , след което ти се разлепва некой нарочно некадърно запоен чип на дъното и го хвърляшДъното струва колкото самия лаптоп .

иначе по темата ,на някои марки лаптопи част от баркода отзад означава година на произвидство
_65536_kb_sec_ написа:Можеш да видиш кога е използвана за първи път батерията и от там да се ориентираш, но не съм сигурен дали всички лаптоп-и го поддържат
да ти покажа VAIO на 5 години ? не е топ модел! Работи като пушка по 14-15 часа на ден, има седници в които не е бил спиран

- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
vlad0 написа:_65536_kb_sec_ написа:Можеш да видиш кога е използвана за първи път батерията и от там да се ориентираш, но не съм сигурен дали всички лаптоп-и го поддържат
да ти покажа VAIO на 5 години ? не е топ модел! Работи като пушка по 14-15 часа на ден, има седници в които не е бил спиран
Да ви покажа Acer на 4ри години, че батерията му кара по 1:30ч - 2:00ч, колкото е заводско и си е пушка

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
u`F`o написа:Да ви покажа Acer на 4ри години, че батерията му кара по 1:30ч - 2:00ч, колкото е заводско и си е пушка
има само 2 начина за това- или си купил нова, или тая батерия се ползва 10 пъти в годината... да ти покажа моята от Асер на 4,5г.- държи максимум 10 минути (колкото да го изключа като спре тока), но тоя лаптоп се ползва по цял ден на зарядно вместо настолен и батерията НЕ се маха... Ама съм си купил нова дето изкарва 2 часа и си я ползвам само при нужда

- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
ms написа:u`F`o написа:Да ви покажа Acer на 4ри години, че батерията му кара по 1:30ч - 2:00ч, колкото е заводско и си е пушка
има само 2 начина за това- или си купил нова, или тая батерия се ползва 10 пъти в годината... да ти покажа моята от Асер на 4,5г.- държи максимум 10 минути (колкото да го изключа като спре тока), но тоя лаптоп се ползва по цял ден на зарядно вместо настолен и батерията НЕ се маха... Ама съм си купил нова дето изкарва 2 часа и си я ползвам само при нужда
Така батерията е нова на 2 години, това ако за теб е нова батерия, за мен е стара батерия, защото - 1во е китайска за 60лв, 2ро не е оригинална от acer. Пасва си, всичко точно, но не е от производителя. Първата батерия се скапа още на 1вата година, но след като разбрах как се използва батерията, как се зарежда в момента за 2 години на тази батерия wear level-а ми е 9-10% (проверява се от Everest -> Power management. Изчислява се спрямо максималният й капацитет на зареждане от производителя и максималният й капацитет на зареждане в момента).

xpl0d написа:Най-лесно се ориентираш по модела и марката. Ако е IBM Т нещо си примерно е много стар. Другия начин е по хардуера в лаптопа, примерно по процесора ако е P4 сам си прави сметка на колко време е. Ако е от по-новите взимаш модела на процесора примерно Е5300 проверяваш го в на интел сайта и там си пише кога е пуснат и/или спрян от производство. По паметта също можеш да се ориентираш - ако е DDR 1 или 2 е стар, ако е 3 - нов.
До автора на темата: Пренебрегни това мнене е изключително грешно. Процесори от типа Exxx не се слагат на лаптопи. IBM/Lenovo T серията са изключително качествени, има и стари и нови модели.
- PaCk0o
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: e36 m3
ms написа:u`F`o написа:Да ви покажа Acer на 4ри години, че батерията му кара по 1:30ч - 2:00ч, колкото е заводско и си е пушка
явно си попаднал на батак, моя е на 2г и нещо батерията си е пушка държи над 2 часа, за това време е винаги включен не се изключва и батерията си е в него.
Стига се надлъгвайте с тея батерии
Аз не виждам, какъв е смисъла да се купува лаптоп втора ръка, след като има нови по 500-600лв

Аз не виждам, какъв е смисъла да се купува лаптоп втора ръка, след като има нови по 500-600лв

Не Мы такие, Жизнь такая
59 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4