Лаптоп втора ръка - колко е ползван?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: GT 530D x-drive
Мечтае да кара: Bently
Детайли за колата: Proffesional navigation with HD
Стъклен покрив
Кожа, дърв. апликации
Интернет
Adaptive drive
X-drive

Лаптоп втора ръка - колко е ползван?

Мнение от pavel5044 » 12 Окт 2011, 9:14

Предлагат ми лаптоп втора ръка и ме интересува Има ли начин /програмка/ да видя колко е ползван лаптопа.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Re: Лаптоп втора ръка - колко е ползван?

Мнение от cod-cdbp » 12 Окт 2011, 14:56

Можеш да видиш кога е използвана за първи път батерията и от там да се ориентираш, но не съм сигурен дали всички лаптоп-и го поддържат ;)
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 12 Окт 2011, 15:10

Лесно се проверява с Еверест кога е сложен Уин-а и колко време е работил оттогава насам, ама това нищо не значи- преинсталацията е за 1 час работа...
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 12 Окт 2011, 15:14

В никакъв случай не си взимай лаптоп втора ръка ! Имаше една тема за продуктовото остаряване, потърси я и ще ти стане ясно. Работи 2 години , след което ти се разлепва некой нарочно некадърно запоен чип на дъното и го хвърляш ;) Дъното струва колкото самия лаптоп .
Не Мы такие, Жизнь такая

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 12 Окт 2011, 15:30

Взимай ако всичко му работи и няма грешки биос-а и диска.

Само не го осветявай с утравиолетова лампа... :ok:
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact

Мнение от jdl » 12 Окт 2011, 16:28

Можеш да видиш в S.M.A.R.T. -а на харддиска колко часа е работил, и колко стартирания е преживял ;) Има сумати програмки, които четат тази информация , потърси в google "hdd smart viewer"!
Виж примерно това: http://www.nirsoft.net/utils/disk_smart_view.html

Ако не е сменян харддиск, това е реалното време за работа на лаптопа, откакто е станал лаптоп :!:

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 12 Окт 2011, 16:36

pavel5044 написа:Предлагат ми лаптоп втора ръка и ме интересува Има ли начин /програмка/ да видя колко е ползван лаптопа.

Най-лесно се ориентираш по модела и марката. Ако е IBM Т нещо си примерно е много стар. Другия начин е по хардуера в лаптопа, примерно по процесора ако е P4 сам си прави сметка на колко време е. Ако е от по-новите взимаш модела на процесора примерно Е5300 проверяваш го в на интел сайта и там си пише кога е пуснат и/или спрян от производство. По паметта също можеш да се ориентираш - ако е DDR 1 или 2 е стар, ако е 3 - нов.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 13 Окт 2011, 19:30

stefanoff написа:В никакъв случай не си взимай лаптоп втора ръка ! Имаше една тема за продуктовото остаряване, потърси я и ще ти стане ясно. Работи 2 години , след което ти се разлепва некой нарочно некадърно запоен чип на дъното и го хвърляш ;) Дъното струва колкото самия лаптоп .

:lol: по тая логика всичко в което има електроника,след 2г. е за боклук?коли, гсми ,тв. и тн.
иначе по темата ,на някои марки лаптопи част от баркода отзад означава година на произвидство

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 13 Окт 2011, 19:33

_65536_kb_sec_ написа:Можеш да видиш кога е използвана за първи път батерията и от там да се ориентираш, но не съм сигурен дали всички лаптоп-и го поддържат ;)

да ти покажа VAIO на 5 години ? не е топ модел! Работи като пушка по 14-15 часа на ден, има седници в които не е бил спиран :mrgreen:

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 13 Окт 2011, 19:45

vlad0 написа:
_65536_kb_sec_ написа:Можеш да видиш кога е използвана за първи път батерията и от там да се ориентираш, но не съм сигурен дали всички лаптоп-и го поддържат ;)

да ти покажа VAIO на 5 години ? не е топ модел! Работи като пушка по 14-15 часа на ден, има седници в които не е бил спиран :mrgreen:

Да ви покажа Acer на 4ри години, че батерията му кара по 1:30ч - 2:00ч, колкото е заводско и си е пушка :winky:

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 13 Окт 2011, 20:00

u`F`o написа:Да ви покажа Acer на 4ри години, че батерията му кара по 1:30ч - 2:00ч, колкото е заводско и си е пушка :winky:

има само 2 начина за това- или си купил нова, или тая батерия се ползва 10 пъти в годината... да ти покажа моята от Асер на 4,5г.- държи максимум 10 минути (колкото да го изключа като спре тока), но тоя лаптоп се ползва по цял ден на зарядно вместо настолен и батерията НЕ се маха... Ама съм си купил нова дето изкарва 2 часа и си я ползвам само при нужда :mhihi:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 13 Окт 2011, 20:24

ms написа:
u`F`o написа:Да ви покажа Acer на 4ри години, че батерията му кара по 1:30ч - 2:00ч, колкото е заводско и си е пушка :winky:

има само 2 начина за това- или си купил нова, или тая батерия се ползва 10 пъти в годината... да ти покажа моята от Асер на 4,5г.- държи максимум 10 минути (колкото да го изключа като спре тока), но тоя лаптоп се ползва по цял ден на зарядно вместо настолен и батерията НЕ се маха... Ама съм си купил нова дето изкарва 2 часа и си я ползвам само при нужда :mhihi:

Така батерията е нова на 2 години, това ако за теб е нова батерия, за мен е стара батерия, защото - 1во е китайска за 60лв, 2ро не е оригинална от acer. Пасва си, всичко точно, но не е от производителя. Първата батерия се скапа още на 1вата година, но след като разбрах как се използва батерията, как се зарежда в момента за 2 години на тази батерия wear level-а ми е 9-10% (проверява се от Everest -> Power management. Изчислява се спрямо максималният й капацитет на зареждане от производителя и максималният й капацитет на зареждане в момента). ;) HP на година и малко батерията му fail-на и кара по 20мин... така че не е от производителя (само), а и от начина на употреба ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Vladko » 13 Окт 2011, 20:29

xpl0d написа:Най-лесно се ориентираш по модела и марката. Ако е IBM Т нещо си примерно е много стар. Другия начин е по хардуера в лаптопа, примерно по процесора ако е P4 сам си прави сметка на колко време е. Ако е от по-новите взимаш модела на процесора примерно Е5300 проверяваш го в на интел сайта и там си пише кога е пуснат и/или спрян от производство. По паметта също можеш да се ориентираш - ако е DDR 1 или 2 е стар, ако е 3 - нов.

До автора на темата: Пренебрегни това мнене е изключително грешно. Процесори от типа Exxx не се слагат на лаптопи. IBM/Lenovo T серията са изключително качествени, има и стари и нови модели.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: e36 m3

Мнение от PaCk0o » 13 Окт 2011, 21:47

ms написа:

явно си попаднал на батак, моя е на 2г и нещо батерията си е пушка държи над 2 часа, за това време е винаги включен не се изключва и батерията си е в него.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 13 Окт 2011, 21:54

Стига се надлъгвайте с тея батерии :mhihi:

Аз не виждам, какъв е смисъла да се купува лаптоп втора ръка, след като има нови по 500-600лв :dunno:
Не Мы такие, Жизнь такая

Следваща

Назад към Извън Темата