Механизъм на предно ляво стъкло.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- denis_dimirev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E53 3.0i, E61 530xd
- Мечтае да кара: Турбо Комби :-)
Механизъм на предно ляво стъкло.
Здравейте колеги,
Искам да ви помоля за мало помощ понеже не намерих подобен проблем. Колегата Im0tep, беше пуснал подобна тема, но не съм сигурен дали е същото.
Та направо по темата: Онзи ден като си вдигах лявото предно стъкло в момента в който стигна затворено положение
се чу "пук" и до там. Като натисна копчето моторчето върти и двете посоки без никакво натоварване но не сваля стъклото.
Някой има ли представа дали има вариант оста на моторяето да е превъртяла в колелото?
Само за уточнение до преди тази случка не съм имал никакви проблеми с това стъкло, както и каквито и да било индикаций, че
нещо си заминава, като трудно движение, скърцане и прочие.
И другото ми питане е дали някой може да помогне с малко насоки как точно да сваля моторчето, или трябва да се сваля целия механизъм.
Аз свалих кората и шумоизолацията но механизма си е в горно положение и достъпа е доста труден.
Също така видях, че във вратата има технологични отвори през които се виждат едни звездообразни винтове: те ли се отвиват за да се свали
механизма. Ако пък някой има снимки на процедурата, ще меулесни адски много.
Поздрави Денис
Искам да ви помоля за мало помощ понеже не намерих подобен проблем. Колегата Im0tep, беше пуснал подобна тема, но не съм сигурен дали е същото.
Та направо по темата: Онзи ден като си вдигах лявото предно стъкло в момента в който стигна затворено положение
се чу "пук" и до там. Като натисна копчето моторчето върти и двете посоки без никакво натоварване но не сваля стъклото.
Някой има ли представа дали има вариант оста на моторяето да е превъртяла в колелото?
Само за уточнение до преди тази случка не съм имал никакви проблеми с това стъкло, както и каквито и да било индикаций, че
И другото ми питане е дали някой може да помогне с малко насоки как точно да сваля моторчето, или трябва да се сваля целия механизъм.
Аз свалих кората и шумоизолацията но механизма си е в горно положение и достъпа е доста труден.
Също така видях, че във вратата има технологични отвори през които се виждат едни звездообразни винтове: те ли се отвиват за да се свали
Поздрави Денис
Re: Механизъм на предно ляво стъкло.
denis_dimirev написа:Здравейте колеги,
Поздрави Денис
Същото се получи онзи ден и при мен.Вече 3 от стъклата не работят

- veskoignatov71
- Потребител
-
- Кара: по цял ден Volvo FH12
- Мечтае да кара: кола да върви с вода
днес си купих 525 д комби 2003 и първия проблем джама.точно 3 пъти го свалих и вдигнах и затвори,пропука нещо и до там 

- denis_dimirev
- кандидат ентусиаст
-
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Ето видео как става ремонта на задните прозорци, там е малко по-различна процедурата а и механизма е различен. Проблема и при вас е аналаогичен с разликата че проблемни са предните прозорци. Желателно е, по-скоро задължително е да разкачите акумулатора преди да започнете да разкачате жици, че беговете такива чудеса могат да направят
Потърсете малко из форума има доста писано по тези проблеми ето малко жокери. Ако не подлежи на ремонт механизма проверете какво предлагат хората в "Продава". Успех

- denis_dimirev
- кандидат ентусиаст
-
gentata написа:Ето видео как става ремонта на задните прозорци, там е малко по-различна процедурата а и механизма е различен. Проблема и при вас е аналаогичен с разликата че проблемни са предните прозорци. Желателно е, по-скоро задължително е да разкачите акумулатора преди да започнете да разкачате жици, че беговете такива чудеса могат да направятПотърсете малко из форума има доста писано по тези проблеми ето малко жокери. Ако не подлежи на ремонт механизма проверете какво предлагат хората в "Продава". Успех
![]()
Здрасти колега,
при мен въпросът е повече как точно да си сваля механизма и по скоро целият ли се сваля и ли може само моторчето. Аз като свалих кората и огледах жилата са си наред, просто като върти мотора нищо не се случва. От друга страна имах преди време проблем и със стъклото на задната врата където се беше износило колелото по което вървеше жилото ( долу ниско ) но него го поправих с помоща на една допълнителна планка и вече една година си работи перфектно

поздрави Денис
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
Проблема ти е асболютно същия като моя.Чупи се оста на моторчето коята предва въртеливо движениа на ролката.Не се опитвай да го ремонтираш,не става ! Сменяй моторчето заедно с механизма на ролката.За да извадиш мотора и ролката трябва да свалиш целия механизъм с водачите.Точно през тези технологични отвори се развиват тези звезди и се сваля целия механизъм и чак след това се маха машинката с моторчето. За тези звезди можеби ще намериш трудно инструмент да ги развиеш,но ще ти дам жокер,че става и с камък 10 

- denis_dimirev
- кандидат ентусиаст
-
А стъклото стои ли си горе по време на процедурата или и то се вади?
И още едно питане, има ли смисъл да го правя или да търся друга врата обурудвана? Питам защото външната дръжка ми я счупиха заедно със патрона, и евентуално за да се пренареди новият патрон пакли трябва да се разглоби всичко наново.
благодаря за помоща
И още едно питане, има ли смисъл да го правя или да търся друга врата обурудвана? Питам защото външната дръжка ми я счупиха заедно със патрона, и евентуално за да се пренареди новият патрон пакли трябва да се разглоби всичко наново.
благодаря за помоща

- im0tep
- старши ентусиаст
-
Стъклото също се вади,но трябва да го избутате надолу ръчно за да могат да се покажат планките които го държат за да се развие. За какво ти е цяла врата?
аз си купих от форума цял механизъм с жилата и машинката за 40 лева. И да,за да ти се свали после дръжката с патрона пак трябва да се свали кората естествено

- denis_dimirev
- кандидат ентусиаст
-
Еми аз си мислех за врата поради факта, че тука в София ми обявиха 160 лева за дръжка ( външна ) втора ръка със тази планка вътрре дето я държи плюс пренареждане на патрона. Та затова като се замисля, ако една обурудвана врата е от порядъка на 200 лева си заслужава кефа да мога да си отварям лявата врата от вън а не всеки път да чакам някой да ми отвори и ли ако съм сам да се гъна като червей 
Но ако има друг по евтин вариянт съм отворен за преложения
П.П. Наскоро сигуро ще пътувам към вашия край и няма да откажа да ми пренаредиш новия патрон разбирасе срещу съответния $$$

Но ако има друг по евтин вариянт съм отворен за преложения

П.П. Наскоро сигуро ще пътувам към вашия край и няма да откажа да ми пренаредиш новия патрон разбирасе срещу съответния $$$
- im0tep
- старши ентусиаст
-
Не забравяй,че тази врата(от 200 лв. примерно) ще иска и боя а и също ще иска и пренареждане на патрона отново.Така,че най-добрия вариант за мен е да смениш механизма на стъклото ,купуваш си от форума една дръжка с ключалка,боядисваш само нея,сменяш секретноста и си готов
А ако имаш път насам и аз ще ти я пренаредя 

11 мнения
• Страница 1 от 1