Механизъм на предно ляво стъкло.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E53 3.0i, E61 530xd
Мечтае да кара: Турбо Комби :-)

Механизъм на предно ляво стъкло.

Мнение от denis_dimirev » 07 Окт 2011, 15:11

Здравейте колеги,

Искам да ви помоля за мало помощ понеже не намерих подобен проблем. Колегата Im0tep, беше пуснал подобна тема, но не съм сигурен дали е същото.

Та направо по темата: Онзи ден като си вдигах лявото предно стъкло в момента в който стигна затворено положение
се чу "пук" и до там. Като натисна копчето моторчето върти и двете посоки без никакво натоварване но не сваля стъклото.
Някой има ли представа дали има вариант оста на моторяето да е превъртяла в колелото?
Само за уточнение до преди тази случка не съм имал никакви проблеми с това стъкло, както и каквито и да било индикаций, че
нещо си заминава, като трудно движение, скърцане и прочие.

И другото ми питане е дали някой може да помогне с малко насоки как точно да сваля моторчето, или трябва да се сваля целия механизъм.
Аз свалих кората и шумоизолацията но механизма си е в горно положение и достъпа е доста труден.
Също така видях, че във вратата има технологични отвори през които се виждат едни звездообразни винтове: те ли се отвиват за да се свали
механизма. Ако пък някой има снимки на процедурата, ще меулесни адски много.

Поздрави Денис
Изображение

Потребител
Аватар

Re: Механизъм на предно ляво стъкло.

Мнение от Toto 69 » 07 Окт 2011, 16:28

denis_dimirev написа:Здравейте колеги,

Искам да ви помоля за мало помощ понеже не намерих подобен проблем. Колегата Im0tep, беше пуснал подобна тема, но не съм сигурен дали е същото.

Та направо по темата: Онзи ден като си вдигах лявото предно стъкло в момента в който стигна затворено положение
се чу "пук" и до там. Като натисна копчето моторчето върти и двете посоки без никакво натоварване но не сваля стъклото.
Някой има ли представа дали има вариант оста на моторяето да е превъртяла в колелото?
Само за уточнение до преди тази случка не съм имал никакви проблеми с това стъкло, както и каквито и да било индикаций, че
нещо си заминава, като трудно движение, скърцане и прочие.

И другото ми питане е дали някой може да помогне с малко насоки как точно да сваля моторчето, или трябва да се сваля целия механизъм.
Аз свалих кората и шумоизолацията но механизма си е в горно положение и достъпа е доста труден.
Също така видях, че във вратата има технологични отвори през които се виждат едни звездообразни винтове: те ли се отвиват за да се свали
механизма. Ако пък някой има снимки на процедурата, ще меулесни адски много.

Поздрави Денис

Същото се получи онзи ден и при мен.Вече 3 от стъклата не работят :shock:

Потребител
Аватар
Кара: по цял ден Volvo FH12
Мечтае да кара: кола да върви с вода

Мнение от veskoignatov71 » 07 Окт 2011, 18:15

днес си купих 525 д комби 2003 и първия проблем джама.точно 3 пъти го свалих и вдигнах и затвори,пропука нещо и до там :help:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от denis_dimirev » 07 Окт 2011, 18:21

Май се заформи една лавина от този проблем. :shock:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 07 Окт 2011, 20:56

Ето видео как става ремонта на задните прозорци, там е малко по-различна процедурата а и механизма е различен. Проблема и при вас е аналаогичен с разликата че проблемни са предните прозорци. Желателно е, по-скоро задължително е да разкачите акумулатора преди да започнете да разкачате жици, че беговете такива чудеса могат да направят :mhihi: Потърсете малко из форума има доста писано по тези проблеми ето малко жокери. Ако не подлежи на ремонт механизма проверете какво предлагат хората в "Продава". Успех :yes:
:driving:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от denis_dimirev » 08 Окт 2011, 13:36

gentata написа:Ето видео как става ремонта на задните прозорци, там е малко по-различна процедурата а и механизма е различен. Проблема и при вас е аналаогичен с разликата че проблемни са предните прозорци. Желателно е, по-скоро задължително е да разкачите акумулатора преди да започнете да разкачате жици, че беговете такива чудеса могат да направят :mhihi: Потърсете малко из форума има доста писано по тези проблеми ето малко жокери. Ако не подлежи на ремонт механизма проверете какво предлагат хората в "Продава". Успех :yes:
:driving:

Здрасти колега,

при мен въпросът е повече как точно да си сваля механизма и по скоро целият ли се сваля и ли може само моторчето. Аз като свалих кората и огледах жилата са си наред, просто като върти мотора нищо не се случва. От друга страна имах преди време проблем и със стъклото на задната врата където се беше износило колелото по което вървеше жилото ( долу ниско ) но него го поправих с помоща на една допълнителна планка и вече една година си работи перфектно ;)

поздрави Денис
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 08 Окт 2011, 14:05

Проблема ти е асболютно същия като моя.Чупи се оста на моторчето коята предва въртеливо движениа на ролката.Не се опитвай да го ремонтираш,не става ! Сменяй моторчето заедно с механизма на ролката.За да извадиш мотора и ролката трябва да свалиш целия механизъм с водачите.Точно през тези технологични отвори се развиват тези звезди и се сваля целия механизъм и чак след това се маха машинката с моторчето. За тези звезди можеби ще намериш трудно инструмент да ги развиеш,но ще ти дам жокер,че става и с камък 10 ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от denis_dimirev » 08 Окт 2011, 14:11

А стъклото стои ли си горе по време на процедурата или и то се вади?
И още едно питане, има ли смисъл да го правя или да търся друга врата обурудвана? Питам защото външната дръжка ми я счупиха заедно със патрона, и евентуално за да се пренареди новият патрон пакли трябва да се разглоби всичко наново.

благодаря за помоща :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от im0tep » 08 Окт 2011, 14:15

Стъклото също се вади,но трябва да го избутате надолу ръчно за да могат да се покажат планките които го държат за да се развие. За какво ти е цяла врата? :shock: аз си купих от форума цял механизъм с жилата и машинката за 40 лева. И да,за да ти се свали после дръжката с патрона пак трябва да се свали кората естествено

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от denis_dimirev » 08 Окт 2011, 14:47

Еми аз си мислех за врата поради факта, че тука в София ми обявиха 160 лева за дръжка ( външна ) втора ръка със тази планка вътрре дето я държи плюс пренареждане на патрона. Та затова като се замисля, ако една обурудвана врата е от порядъка на 200 лева си заслужава кефа да мога да си отварям лявата врата от вън а не всеки път да чакам някой да ми отвори и ли ако съм сам да се гъна като червей :)
Но ако има друг по евтин вариянт съм отворен за преложения ;)

П.П. Наскоро сигуро ще пътувам към вашия край и няма да откажа да ми пренаредиш новия патрон разбирасе срещу съответния $$$
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от im0tep » 08 Окт 2011, 15:17

Не забравяй,че тази врата(от 200 лв. примерно) ще иска и боя а и също ще иска и пренареждане на патрона отново.Така,че най-добрия вариант за мен е да смениш механизма на стъклото ,купуваш си от форума една дръжка с ключалка,боядисваш само нея,сменяш секретноста и си готов ;) А ако имаш път насам и аз ще ти я пренаредя ;)

Назад към E39