Питане към колегите с Е36 комби и газ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Питане към колегите с Е36 комби и газ?

Мнение от Promager » 06 Окт 2011, 15:22

Здравейте. Имам намерение в скоро време да монтирам газов инжекцион на колата ми / е36 комби / и сега умувам къде ще е по-удачно да се постави бутилката - зад задните седалки или на мястото на резервната гума. Та питането ми е към колегите с комбита, които са минали по този път, да кажат мнение по въпроса.
благодаря поздрави

Потребител
Аватар

Re: Питане към колегите с Е36 комби и газ?

Мнение от gabol » 06 Окт 2011, 20:34

Ми колега, аз съм я боднал зад седалката, защото не искам да разнасям една гума в багажника. Но пък и колата има една греда между бомбетата на амортисьорите и общо взето като свалиш седалките бутилката е малко по висока от самата греда и не пречи на товаренето толкова. Бутилката е 30литрова и е с малък диаметър и дължина точно колкото е разстоянието между бомбетата. Дано съм бил полезен. :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 06 Окт 2011, 20:43

Никакво значение няма, важното е на теб да ти е удобно. Ако ще ползваш целия капацитет на багажника - слагай тороидална. Ако правиш големи пробези и не искаш да зареждаш често - зад седалките, нещо от рода на 50-60 литра.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Мнение от arr0gance » 06 Окт 2011, 22:18

Нямам бутилка,но бих ти дал пример,ако слагах.Ако товариш комбито чат пат, по-добре като резервна.Ще обясня,нямам газ,но имам по големичка каса,която заема доста място и сега съм си като седан.Като реша да товаря нещо по дълго трябва да я махам,недай си боже беше газова,няма как да стане варианта с махането.Та с две думи слагай я като резервна пък като пътуваш си меткай една гума да ти седи в ъгъла.Все пак мисля ,че един ден ,ако ти се наложи нещо да товариш по-големичко може да я попсуваш,че е зад седалките :mhihi: .Това е поне мойто мислене :yes:
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 06 Окт 2011, 22:26

Независимо дали комби или не - задължително на мястото на резервната гума, иначе ще съжаляваш на по-късен етап :yes: Казвам го като човек, който сбърка :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 М52B20 coupe
Мечтае да кара: Bmw Е36 M3

Мнение от emiliqn.gqurov » 06 Окт 2011, 23:06

Не сте тварили врата с размери 2/70 в е36 купе с газ :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 318i m43,97г.

Мнение от yuzie » 07 Окт 2011, 19:18

както са те посаветвали колегите на мястото на резервната гума,иначе комбито се обесмиля малко.
При мен се получи доста добре с тороидална бутилка над която съм монтирал бандажна резервна гума
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Promager » 07 Окт 2011, 22:20

Мерси за съветите, колеги. :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от gabol » 07 Окт 2011, 22:31

yuzie написа:както са те посаветвали колегите на мястото на резервната гума,иначе комбито се обесмиля малко.
При мен се получи доста добре с тороидална бутилка над която съм монтирал бандажна резервна гума

Колега, можеш ли да пуснеш една снимка, че ми стана интересно как си го направил.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 комби

Мнение от Vaio E30 » 08 Окт 2011, 19:26

моята е 25литра и е зад задната седалка но заема половината от нея и другата половина се сваля за качване на дълги неща.имах и такава за резервната гума но няма къде да сложа гумата и за това избрах този варянт :yes:
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320
Мечтае да кара: м3

Мнение от bavar4o.70 » 08 Окт 2011, 20:26

И моята е 30 л. и е зад седалката.До сега никога не ми е пречила.Един път носих холова гарнитура на покрива.Сложих 2 напречни греди в-ху шейните на тавана,купих си 2 коланчета с тресчотки, вързах дивана и си го докарах.Ако ти е на мястото на рез. гума ,винаги ще имаш пречеща гума в багажника.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Мнение от arr0gance » 09 Окт 2011, 14:37

bavar4o.70 написа:И моята е 30 л. и е зад седалката.До сега никога не ми е пречила.Един път носих холова гарнитура на покрива.Сложих 2 напречни греди в-ху шейните на тавана,купих си 2 коланчета с тресчотки, вързах дивана и си го докарах.Ако ти е на мястото на рез. гума ,винаги ще имаш пречеща гума в багажника.

Това е за тия, които имат "релси"/"шейни" аз съм от тия без,а и доста комбита съм виждал без такива приспособления.
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 комби

Мнение от Vaio E30 » 10 Окт 2011, 20:31

arr0gance написа:
bavar4o.70 написа:И моята е 30 л. и е зад седалката.До сега никога не ми е пречила.Един път носих холова гарнитура на покрива.Сложих 2 напречни греди в-ху шейните на тавана,купих си 2 коланчета с тресчотки, вързах дивана и си го докарах.Ако ти е на мястото на рез. гума ,винаги ще имаш пречеща гума в багажника.

Това е за тия, които имат "релси"/"шейни" аз съм от тия без,а и доста комбита съм виждал без такива приспособления.

и моята е без релси :(
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW X5 M
Детайли за колата: блъсната E36 318ti, '95

Мнение от jlpetkov » 11 Окт 2011, 10:32

според мен не лош вариант е и ей това (не е на комби но идеята е за посоката на бутилката):

Изображение

не съм сигурен дали ще се хване между бомбето и капака, но задължително откъм по тясната страна на падащата облегалка ако е 60/40. и ще стане и с по дълга бутилка с по малък диаметър.
Изображение Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39tdsA "97
Мечтае да кара: c63amg

Мнение от ShibinG » 11 Окт 2011, 13:04

според мен , по - добре една "патерица" да се мандахерца из багажника и при нужда да се премести ако се мести нещо обенмно ,защото сложиш ли бутилката , забрави да местиш перални ,хладилници и тн просто се гуми смисъла на комбито , аз съм за бутилка на мястото на резервната гума
6>4

Назад към E36