Питане към колегите с Е36 комби и газ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Питане към колегите с Е36 комби и газ?
Здравейте. Имам намерение в скоро време да монтирам газов инжекцион на колата ми / е36 комби / и сега умувам къде ще е по-удачно да се постави бутилката - зад задните седалки или на мястото на резервната гума. Та питането ми е към колегите с комбита, които са минали по този път, да кажат мнение по въпроса.
благодаря поздрави
благодаря поздрави
Re: Питане към колегите с Е36 комби и газ?
Ми колега, аз съм я боднал зад седалката, защото не искам да разнасям една гума в багажника. Но пък и колата има една греда между бомбетата на амортисьорите и общо взето като свалиш седалките бутилката е малко по висока от самата греда и не пречи на товаренето толкова. Бутилката е 30литрова и е с малък диаметър и дължина точно колкото е разстоянието между бомбетата. Дано съм бил полезен. 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Никакво значение няма, важното е на теб да ти е удобно. Ако ще ползваш целия капацитет на багажника - слагай тороидална. Ако правиш големи пробези и не искаш да зареждаш често - зад седалките, нещо от рода на 50-60 литра.
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.
Нямам бутилка,но бих ти дал пример,ако слагах.Ако товариш комбито чат пат, по-добре като резервна.Ще обясня,нямам газ,но имам по големичка каса,която заема доста място и сега съм си като седан.Като реша да товаря нещо по дълго трябва да я махам,недай си боже беше газова,няма как да стане варианта с махането.Та с две думи слагай я като резервна пък като пътуваш си меткай една гума да ти седи в ъгъла.Все пак мисля ,че един ден ,ако ти се наложи нещо да товариш по-големичко може да я попсуваш,че е зад седалките
.Това е поне мойто мислене 

Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.
Независимо дали комби или не - задължително на мястото на резервната гума, иначе ще съжаляваш на по-късен етап
Казвам го като човек, който сбърка 

- emiliqn.gqurov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 М52B20 coupe
- Мечтае да кара: Bmw Е36 M3
- yuzie
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 318i m43,97г.
както са те посаветвали колегите на мястото на резервната гума,иначе комбито се обесмиля малко.
При мен се получи доста добре с тороидална бутилка над която съм монтирал бандажна резервна гума
При мен се получи доста добре с тороидална бутилка над която съм монтирал бандажна резервна гума
yuzie написа:както са те посаветвали колегите на мястото на резервната гума,иначе комбито се обесмиля малко.
Колега, можеш ли да пуснеш една снимка, че ми стана интересно как си го направил.

- Vaio E30
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 комби
моята е 25литра и е зад задната седалка но заема половината от нея и другата половина се сваля за качване на дълги неща.имах и такава за резервната гума но няма къде да сложа гумата и за това избрах този варянт 

- bavar4o.70
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 320
- Мечтае да кара: м3
И моята е 30 л. и е зад седалката.До сега никога не ми е пречила.Един път носих холова гарнитура на покрива.Сложих 2 напречни греди в-ху шейните на тавана,купих си 2 коланчета с тресчотки, вързах дивана и си го докарах.Ако ти е на мястото на рез. гума ,винаги ще имаш пречеща гума в багажника.
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.
bavar4o.70 написа:И моята е 30 л. и е зад седалката.До сега никога не ми е пречила.Един път носих холова гарнитура на покрива.Сложих 2 напречни греди в-ху шейните на тавана,купих си 2 коланчета с тресчотки, вързах дивана и си го докарах.Ако ти е на мястото на рез. гума ,винаги ще имаш пречеща гума в багажника.
Това е за тия, които имат "релси"/"шейни" аз съм от тия без,а и доста комбита съм виждал без такива приспособления.
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.
- Vaio E30
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 комби
arr0gance написа:bavar4o.70 написа:И моята е 30 л. и е зад седалката.До сега никога не ми е пречила.Един път носих холова гарнитура на покрива.Сложих 2 напречни греди в-ху шейните на тавана,купих си 2 коланчета с тресчотки, вързах дивана и си го докарах.Ако ти е на мястото на рез. гума ,винаги ще имаш пречеща гума в багажника.
Това е за тия, които имат "релси"/"шейни" аз съм от тия без,а и доста комбита съм виждал без такива приспособления.
и моята е без релси

- jlpetkov
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW X5 M
- Детайли за колата: блъсната E36 318ti, '95
според мен не лош вариант е и ей това (не е на комби но идеята е за посоката на бутилката):

не съм сигурен дали ще се хване между бомбето и капака, но задължително откъм по тясната страна на падащата облегалка ако е 60/40. и ще стане и с по дълга бутилка с по малък диаметър.

не съм сигурен дали ще се хване между бомбето и капака, но задължително откъм по тясната страна на падащата облегалка ако е 60/40. и ще стане и с по дълга бутилка с по малък диаметър.

- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
според мен , по - добре една "патерица" да се мандахерца из багажника и при нужда да се премести ако се мести нещо обенмно ,защото сложиш ли бутилката , забрави да местиш перални ,хладилници и тн просто се гуми смисъла на комбито , аз съм за бутилка на мястото на резервната гума
6>4
15 мнения
• Страница 1 от 1