Неработещ ABS,
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Неработещ ABS,
Здравейте колеги имам проблем с ABS на моята Е36.Смених един датчик на на задното колело, другите датчици си работят (измерихме ги) но лампата на таблото не гасне и ABS не работи.Някой имал ли е подобен проблем?????
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
Re: Неработещ ABS,
ник1234 написа:Здравейте колеги имам проблем с ABS на моята Е36.Смених един датчик на на задното колело, другите датчици си работят (измерихме ги) но лампата на таблото не гасне и ABS не работи.Някой имал ли е подобен проблем?????
принципно би трябвало да изгасне, ако всичко е ок, но има вероятност да е заради не изтрити грешки (макар, че ме съмнява). Ква е колата ? Ако си от сф мога да се опитам да помогна с диагностика (пари не взимам

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
и мен ме съмнява да е от грешката но пък може да се опита
огледай добре кабелите след датчиците. най вече на предните колела
понякога се прекъсват
огледай добре кабелите след датчиците. най вече на предните колела
понякога се прекъсват
- batmitko.1
- Потребител
-
- Кара: e36 320i
- Мечтае да кара: M3
Колега и аз имах подобен проблем ходене по маките е да знаеш,сега при мен излезна датчика на аbs които е на серво апарата.Някой нямат такъв датчик някои не тогава тарси проблем в стоп машинката.Самия датчик който е на сервото има определени степенни импулси които подава кам компа,ако тези показатели не са вярни както се получава при прецакан датчик компа се шашка и изолира тези показатели и саответно лампата на абц светва.Така беше при мен пожелавам ти успех.Поздрави

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
Най-малкото като се закачи може да се види скоростта на отделните колела и да се види дали нещо не работи и изобщо какъв е проблема, така че докато не се прочете, само ще си гадаем 
Щом свети лампата --> 100% има зашписана грешка в модула

Щом свети лампата --> 100% има зашписана грешка в модула

- sa_hellrot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е53
batmitko.1 написа:Колега и аз имах подобен проблем ходене по маките е да знаеш,сега при мен излезна датчика на аbs които е на серво апарата.Някой нямат такъв датчик някои не тогава тарси проблем в стоп машинката.Самия датчик който е на сервото има определени степенни импулси които подава кам компа,ако тези показатели не са вярни както се получава при прецакан датчик компа се шашка и изолира тези показатели и саответно лампата на абц светва.Така беше при мен пожелавам ти успех.Поздрави![]()
![]()
![]()
И мен ме съмнява този датчик на мойта кола ( АБС-а светва ), обаче не можах да го сваля.
- marto7067
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с волан от М5
- Мечтае да кара: Scott Gambler 730
sa_hellrot написа:batmitko.1 написа:Колега и аз имах подобен проблем ходене по маките е да знаеш,сега при мен излезна датчика на аbs които е на серво апарата.Някой нямат такъв датчик някои не тогава тарси проблем в стоп машинката.Самия датчик който е на сервото има определени степенни импулси които подава кам компа,ако тези показатели не са вярни както се получава при прецакан датчик компа се шашка и изолира тези показатели и саответно лампата на абц светва.Така беше при мен пожелавам ти успех.Поздрави![]()
![]()
![]()
И мен ме съмнява този датчик на мойта кола ( АБС-а светва ), обаче не можах да го сваля.
Колега,вгледай се внимателно в основата на датчика(страната откъм сервоапарата )има едно метално телче-играе ролята на зегерка-подхвани го и го издърпай нагоре за да излезне от канала, изключи буксата и го плъзни назад по тялото на датчика докъто излезе.
Внимавай!!!След като махнеш това телче-датчика е готов да се извади назад-в сервоусилвателя има вакуум,който ще те затрудни малко при изваждането,дърпай лекичко и освобождавай вакуума постепенно-при рязко освобождаване има едно уплътнение което апарата можа да "всмуче" и после става гадно-дано да съм бил полезен!!!
Full respect!
- ivailo
- младши ентусиаст
-
- Кара: Х5 3.0 Д
- Мечтае да кара: X5 M 5.0D
На мен пък може на 2 на 5 дни но светва лампата няма абс,гася колата паля отново и си бачка може след 1час пак да светне но пак гася-паля и не свети.това от какво може да е???
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
ivailo написа:На мен пък може на 2 на 5 дни но светва лампата няма абс,гася колата паля отново и си бачка може след 1час пак да светне но пак гася-паля и не свети.това от какво може да е???
Датчик, след време ще светне постоянно, при мен така светваше, после гася паля не свети, по някое време светва, после 1-2 седмици не свети и накрая започна да свети постоянно, после датчика се счупи в гнездото като тръгнахме да го вадим, оле мале, какъв филм беше, накрая ми писна да обикалям да търся къде да я закачат да ми кажат кои пореден датчик е изгорял, щот тука на село не е като в София ДИС/ИНПА на всяка крачка и си купих инпа-та!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- ivailo
- младши ентусиаст
-
- Кара: Х5 3.0 Д
- Мечтае да кара: X5 M 5.0D
Nukem написа:ivailo написа:На мен пък може на 2 на 5 дни но светва лампата няма абс,гася колата паля отново и си бачка може след 1час пак да светне но пак гася-паля и не свети.това от какво може да е???
Датчик, след време ще светне постоянно, при мен така светваше, после гася паля не свети, по някое време светва, после 1-2 седмици не свети и накрая започна да свети постоянно, после датчика се счупи в гнездото като тръгнахме да го вадим, оле мале, какъв филм беше, накрая ми писна да обикалям да търся къде да я закачат да ми кажат кои пореден датчик е изгорял, щот тука на село не е като в София ДИС/ИНПА на всяка крачка и си купих инпа-та!
Мерси колега,светне ли за постоянно ще търся кой датчик е повреден.
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Ахам, и тва със замърсяването и там прекъсването на кабелчето дето го разправят някои колеги не го вярвам мноо мноо 2 датчика съм сменил и имам приятели с такива проблеми и в 80% от случаите е изгорял датчик!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
11 мнения
• Страница 1 от 1