Неработещ ABS,

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е91

Неработещ ABS,

Мнение от ник1234 » 05 Окт 2011, 8:49

Здравейте колеги имам проблем с ABS на моята Е36.Смених един датчик на на задното колело, другите датчици си работят (измерихме ги) но лампата на таблото не гасне и ABS не работи.Някой имал ли е подобен проблем?????

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Re: Неработещ ABS,

Мнение от BiTurbo » 05 Окт 2011, 10:28

ник1234 написа:Здравейте колеги имам проблем с ABS на моята Е36.Смених един датчик на на задното колело, другите датчици си работят (измерихме ги) но лампата на таблото не гасне и ABS не работи.Някой имал ли е подобен проблем?????

принципно би трябвало да изгасне, ако всичко е ок, но има вероятност да е заради не изтрити грешки (макар, че ме съмнява). Ква е колата ? Ако си от сф мога да се опитам да помогна с диагностика (пари не взимам :winky: )
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 05 Окт 2011, 10:38

и мен ме съмнява да е от грешката но пък може да се опита
огледай добре кабелите след датчиците. най вече на предните колела
понякога се прекъсват
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e36 320i
Мечтае да кара: M3

Мнение от batmitko.1 » 05 Окт 2011, 11:31

Колега и аз имах подобен проблем ходене по маките е да знаеш,сега при мен излезна датчика на аbs които е на серво апарата.Някой нямат такъв датчик някои не тогава тарси проблем в стоп машинката.Самия датчик който е на сервото има определени степенни импулси които подава кам компа,ако тези показатели не са вярни както се получава при прецакан датчик компа се шашка и изолира тези показатели и саответно лампата на абц светва.Така беше при мен пожелавам ти успех.Поздрави :yes: :yes: :yes: :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 05 Окт 2011, 11:31

Най-малкото като се закачи може да се види скоростта на отделните колела и да се види дали нещо не работи и изобщо какъв е проблема, така че докато не се прочете, само ще си гадаем :wave:

Щом свети лампата --> 100% има зашписана грешка в модула ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е53

Мнение от sa_hellrot » 05 Окт 2011, 13:50

batmitko.1 написа:Колега и аз имах подобен проблем ходене по маките е да знаеш,сега при мен излезна датчика на аbs които е на серво апарата.Някой нямат такъв датчик някои не тогава тарси проблем в стоп машинката.Самия датчик който е на сервото има определени степенни импулси които подава кам компа,ако тези показатели не са вярни както се получава при прецакан датчик компа се шашка и изолира тези показатели и саответно лампата на абц светва.Така беше при мен пожелавам ти успех.Поздрави :yes: :yes: :yes: :yes:

И мен ме съмнява този датчик на мойта кола ( АБС-а светва ), обаче не можах да го сваля.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с волан от М5
Мечтае да кара: Scott Gambler 730

Мнение от marto7067 » 05 Окт 2011, 14:09

sa_hellrot написа:
batmitko.1 написа:Колега и аз имах подобен проблем ходене по маките е да знаеш,сега при мен излезна датчика на аbs които е на серво апарата.Някой нямат такъв датчик някои не тогава тарси проблем в стоп машинката.Самия датчик който е на сервото има определени степенни импулси които подава кам компа,ако тези показатели не са вярни както се получава при прецакан датчик компа се шашка и изолира тези показатели и саответно лампата на абц светва.Така беше при мен пожелавам ти успех.Поздрави :yes: :yes: :yes: :yes:

И мен ме съмнява този датчик на мойта кола ( АБС-а светва ), обаче не можах да го сваля.

Колега,вгледай се внимателно в основата на датчика(страната откъм сервоапарата )има едно метално телче-играе ролята на зегерка-подхвани го и го издърпай нагоре за да излезне от канала, изключи буксата и го плъзни назад по тялото на датчика докъто излезе.
Внимавай!!!След като махнеш това телче-датчика е готов да се извади назад-в сервоусилвателя има вакуум,който ще те затрудни малко при изваждането,дърпай лекичко и освобождавай вакуума постепенно-при рязко освобождаване има едно уплътнение което апарата можа да "всмуче" и после става гадно-дано да съм бил полезен!!!
Full respect!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5 3.0 Д
Мечтае да кара: X5 M 5.0D

Мнение от ivailo » 05 Окт 2011, 16:00

На мен пък може на 2 на 5 дни но светва лампата няма абс,гася колата паля отново и си бачка може след 1час пак да светне но пак гася-паля и не свети.това от какво може да е???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 05 Окт 2011, 18:32

ivailo написа:На мен пък може на 2 на 5 дни но светва лампата няма абс,гася колата паля отново и си бачка може след 1час пак да светне но пак гася-паля и не свети.това от какво може да е???

Датчик, след време ще светне постоянно, при мен така светваше, после гася паля не свети, по някое време светва, после 1-2 седмици не свети и накрая започна да свети постоянно, после датчика се счупи в гнездото като тръгнахме да го вадим, оле мале, какъв филм беше, накрая ми писна да обикалям да търся къде да я закачат да ми кажат кои пореден датчик е изгорял, щот тука на село не е като в София ДИС/ИНПА на всяка крачка и си купих инпа-та!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5 3.0 Д
Мечтае да кара: X5 M 5.0D

Мнение от ivailo » 05 Окт 2011, 19:21

Nukem написа:
ivailo написа:На мен пък може на 2 на 5 дни но светва лампата няма абс,гася колата паля отново и си бачка може след 1час пак да светне но пак гася-паля и не свети.това от какво може да е???

Датчик, след време ще светне постоянно, при мен така светваше, после гася паля не свети, по някое време светва, после 1-2 седмици не свети и накрая започна да свети постоянно, после датчика се счупи в гнездото като тръгнахме да го вадим, оле мале, какъв филм беше, накрая ми писна да обикалям да търся къде да я закачат да ми кажат кои пореден датчик е изгорял, щот тука на село не е като в София ДИС/ИНПА на всяка крачка и си купих инпа-та!

Мерси колега,светне ли за постоянно ще търся кой датчик е повреден.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 05 Окт 2011, 19:23

Ахам, и тва със замърсяването и там прекъсването на кабелчето дето го разправят някои колеги не го вярвам мноо мноо 2 датчика съм сменил и имам приятели с такива проблеми и в 80% от случаите е изгорял датчик!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

Назад към E36