Пуши като върна гаста м52б28
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
39 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Пуши като върна гаста м52б28
Грешиш на много места колега. Няма да те поправям, защото е коментирано многократно. Аз имах е30-ка на 26 години по твоята логика с какво трябваше да я карам, с грес ли?
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
psycho_vt написа: Синтетичните масла са за супер запазени двигатели, от сорта на пробег под 50 хилки примерно, където почти няма луфтове между елементите, полусинтетиката идва след това на мястото на синтетиката и така докато се стигне до минерално масло... Колкото по-голям е диапазона между числата, толкова по-добре. Например 5w-50 би трябвало да е по-добър, но и по-скъп избор от 20w-50 примерно.
По голяма глупост не бях чувал. Отвори ми едно ръководство за експлоатация на автомобил и ми кажи къде пише, че типа на маслото е обвързан с пробега. Иначе да, маслото се определя от атмосферните условия на мястото, където ще се експлоатира автомобила- тук си напълно прав

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- MadSc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318ti компот
- Мечтае да кара: самолет
добре, какво масло да сипвам тогава? От castrol 10w-40 на какво да минавам, или да разпилявам мотра? 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
MadSc написа:добре, какво масло да сипвам тогава? От castrol 10w-40 на какво да минавам, или да разпилявам мотра?
Проблеми с мотора не се решават със сипване на различно от препоръчителното за него масло. Моята защо и зиме, и лете нито пуши, нито гори

bum_bum написа:Грешиш на много места колега. Няма да те поправям, защото е коментирано многократно. Аз имах е30-ка на 26 години по твоята логика с какво трябваше да я карам, с грес ли?
Според мен тази 26-годишна е30 ако няма никакви ремонти по нея (било то основни или т.н.) ако я караш десетина хиляди километра с пълна синтетика няма да изкара дълго, пълната синтетика е прекалеееееееено рядка. Както казах не претендирам да съм учебник по ДВГ, но все пак от маслото в двигателя зависят много неща... Не знам дали си живял тогава, когато по бензиностанциите най-хубавото масло, особено ако говорим за двутактовото, пише просто на залепено листче Двутактово масло, а всички други маркови са били само за богопомазаните. Ако колата ти е произведена през тези години едва ли от завода са мислели, че за тази кола някога някой ще изтърси луди пари за пълна синтетика. Това е все едно на чисто ново Е92 да му сложиш наливно 15w-40... Нека не надценяваме износването на двигателите ни и триещите им се части, със слагането на прекалено редки масла само скъсяваме живота на двигателите си. Едно просто доказателство - оригинално BMW масло за дизел 5w-30 във 525dA е39 със пробег около 180 хил. - 200км/ч по магистралата, после градско във София и резултата - бели кълбета дим покрай колата, двигателя вече е в гаража на части... Сипвана е само хубава нафта, но рядкото масло си каза думата.
За колегата с проблема в двигателя - ако имаш нужните познания и достатъчно инструменти, най-добрия вариант е да отделиш няколко дена и да ревизираш възможните проблемни места по двигателя. Ако имаш подръка по-гъсто масло не пречи да пробваш и с него, ако работата вече опре до майстори.
Не е важно какво караш... важното е КАК го караш ;]
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Еми карах си я 6-7 години само с 5W-40 и си беше ОК.
После като я продадох не можа и да изкара и година май с 10W-50 или някакво такова на ОМВ.
Човека е от форума и може да потвърди.
После като я продадох не можа и да изкара и година май с 10W-50 или някакво такова на ОМВ.
Човека е от форума и може да потвърди.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Конденза пуши като даваш газ, а не като я пуснеш и лятото се случва доста рядко.
- kiky_7
- младши ентусиаст
-
- Кара: Много коли
- Мечтае да кара: M4
И аз имах същия проблем, смених дебитомера и ламбдата сонда и сега не пуши от никъде 

39 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3