Дюзи за м40

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: М40ки и М50Б...
Мечтае да кара: е-90 325i M-paket
Детайли за колата: M-50 То Чyk..

Re: Дюзи за м40

Мнение от e90 325i » 24 Сеп 2011, 0:08

Най-добре е да не се занимаваш с глупости.,,тия м40-ки не варвят. :kuku: Още незнам как не са почнали да ти обесняват как по-добре да си вземеш по-голям двигател :mhihi:
Скъпи, за рождения ми ден искам
подарък, който като го настъпя и за 3
секунди да вдига 100....!!!!! - Добре, ще
ти подаря кантар....

Потребител
Аватар

Мнение от psycho_vt » 24 Сеп 2011, 23:25

Какво пък им има на М40-ките? Това, че не вървят колкото М3 не означава, че запазена М40ка 318 не духва бързите йески на по 300 хил.км със измъчен от мераклии двигател. Моята си е живия пример. Между другото и аз обмислям слагане на по-големи дюзи, така и така моите са запушени вместо да ги давам на почистване директно на рафта за резерва. Та в крайна сметка дюзите от 20-ка стават ли? защото съм намислил едни кифленски истории за интейка, пък една мега и 4 дюзи ли ще ми се опънат :mhihi:
Не е важно какво караш... важното е КАК го караш ;]

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 25 Сеп 2011, 11:08

psycho_vt написа:Какво пък им има на М40-ките? Това, че не вървят колкото М3 не означава, че запазена М40ка 318 не духва бързите йески на по 300 хил.км със измъчен от мераклии двигател. Моята си е живия пример. Между другото и аз обмислям слагане на по-големи дюзи, така и така моите са запушени вместо да ги давам на почистване директно на рафта за резерва. Та в крайна сметка дюзите от 20-ка стават ли? защото съм намислил едни кифленски истории за интейка, пък една мега и 4 дюзи ли ще ми се опънат :mhihi:

ма и аз се чудя изобщо за какво са го произвели тоя М42.. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
могло е да си оставят М40 в производство чак до 2000 година.. такава сила има наистина.. :smoke:
:dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 25 Сеп 2011, 11:16

ares2 написа:ма и аз се чудя изобщо за какво са го произвели тоя М42.. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
могло е да си оставят М40 в производство чак до 2000 година.. такава сила има наистина.. :smoke:

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

След конусен филтър и суап на Б28, слагането на дюзи с по-голям дебит на СТОКОВ мотор е другата мания, завладяла форума (но за разлика от първите две, от тази ефект няма). С инжектори от М42 абсолютно нищо няма да се промени. На ЕКУ-то си му е зададено да подава определен дебит гориво, и то го прави - било с фабричните, или с малко по-големи дюзи. Хората са измислили инжекторните времена! Друга е ситуацията с коренна разлика в дебита, когато на новите дюзи колкото и да им се намалят инжекторните времена, те пак пръскат много --> мотора не работи добре.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: М40ки и М50Б...
Мечтае да кара: е-90 325i M-paket
Детайли за колата: M-50 То Чyk..

Мнение от e90 325i » 25 Сеп 2011, 13:27

psycho_vt написа:Какво пък им има на М40-ките? Това, че не вървят колкото М3 не означава, че запазена М40ка 318 не духва бързите йески на по 300 хил.км със измъчен от мераклии двигател. Моята си е живия пример. Между другото и аз обмислям слагане на по-големи дюзи, така и така моите са запушени вместо да ги давам на почистване директно на рафта за резерва. Та в крайна сметка дюзите от 20-ка стават ли? защото съм намислил едни кифленски истории за интейка, пък една мега и 4 дюзи ли ще ми се опънат :mhihi:

Шегувах се, карам 2-ро м40 вече и съм супер доволен от колата :ok:
Скъпи, за рождения ми ден искам
подарък, който като го настъпя и за 3
секунди да вдига 100....!!!!! - Добре, ще
ти подаря кантар....

Потребител
Аватар

Мнение от psycho_vt » 25 Сеп 2011, 18:30

ares2 написа:

ма и аз се чудя изобщо за какво са го произвели тоя М42.. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Защо сравняваш два коренно различни двигатели? 8v SOHC срещу 16v DOHC
Не е важно какво караш... важното е КАК го караш ;]

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E38
Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40

Мнение от jakson » 27 Сеп 2011, 14:04

Извинявам се на колегата, че му се намесих в темата... мисля да пусна една тем относно дюзи с доста въпроси в нев....
Сега по въпроса за М40ката.
Незнам дали са оригинални или някой ги е слагал тези ИСови дюзи на моята, но вероятно заради тях съм на мнение, че М40ката еъври много :kuku:
аз съм с м40б16, исови дюзи, регулатора на налягане не го знам какъв е, пише, че е немски само.
Колата върви много, и харчи много.
А4ката я правя мармалад, 1.8 125 к.с 25 клапана.
Махам и за чао, мерседес С180, който е 122 к.с.
и т.н
Върви много и гори много, около 30/100. сега вече предполагам, че е от дюзите.
Ще пусна една темичка тези дни с въпроси, снимнки и т.н...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 27 Сеп 2011, 16:56

jakson написа:Извинявам се на колегата, че му се намесих в темата... мисля да пусна една тем относно дюзи с доста въпроси в нев....
Сега по въпроса за М40ката.
Незнам дали са оригинални или някой ги е слагал тези ИСови дюзи на моята, но вероятно заради тях съм на мнение, че М40ката еъври много :kuku:
аз съм с м40б16, исови дюзи, регулатора на налягане не го знам какъв е, пише, че е немски само.
Колата върви много, и харчи много.
А4ката я правя мармалад, 1.8 125 к.с 25 клапана.
Махам и за чао, мерседес С180, който е 122 к.с.
и т.н
Върви много и гори много, около 30/100. сега вече предполагам, че е от дюзите.
Ще пусна една темичка тези дни с въпроси, снимнки и т.н...

казах ти и на лични колега . ще ти дам тези дюзи от М40 за да зпаочне колата само да върви но да не харчи 40 на 100 :)
няма смисъл от това.. голми дюзи с този интеик са без полза.. ако си с колектори от ИС ще можем да гововим за вървене различно от м40 но.. така само си гориш бензина напразно
Изображение

Предишна

Назад към E36