Чиптунинг на Е60 525д 2006г
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- badjo E60
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw F 11 530 D
- Мечтае да кара: BMW М6 Купе Кабрио
Re: Чиптунинг на Е60 525д 2006г
Колеги другата седмица ще си чипвам колата.Ориентирал със се към две фирми \
http://www.vrperformance.net/index.php? ... &Itemid=56
http://www.digitaltuning.bg/tuning/bmw/ ... e60-177-cv
\
Но има доста разлики от единят до другия чип\като параметри\ на какво се дължът разликите

http://www.vrperformance.net/index.php? ... &Itemid=56
http://www.digitaltuning.bg/tuning/bmw/ ... e60-177-cv
\
Но има доста разлики от единят до другия чип\като параметри\ на какво се дължът разликите

badjo E60 написа:Но има доста разлики от единят до другия чип\като параметри\ на какво се дължът разликите![]()
кое им е "доста-то" на разликите?

разликата е в задаването на конкретните параметри. колегата от vrperformance е заложил малко по-ниски стойности.
този двигател може да се направи и 230 коня и 550 нм без проблем, но няма да е много "здравословно".
- badjo E60
- младши ентусиаст
-
@ndro написа:badjo E60 написа:Но има доста разлики от единят до другия чип\като параметри\ на какво се дължът разликите![]()
кое им е "доста-то" на разликите?![]()
разликата е в задаването на конкретните параметри. колегата от vrperformance е заложил малко по-ниски стойности.
този двигател може да се направи и 230 коня и 550 нм без проблем, но няма да е много "здравословно".
То е ясно от къде идват разликите

badjo E60 написа:@ndro написа:badjo E60 написа:Но има доста разлики от единят до другия чип\като параметри\ на какво се дължът разликите![]()
То е ясно от къде идват разликитеНо на кои да заложа
след като ти е ясно, защо задаваш въпроса: на какво се дължът разликите

и в кой момент ти стана ясно, преди да ти отговоря или след това?
а коя фирма да избереш е твое решение. аз съм направил своя избор, но не искам да агитирам никого.
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
Каталозите с данни преди и след чип-а са само примерни и винаги може да се направи повече от нормалното,тоест Къстъм чип с изисквания на клиента
не искам да коментирам колегите и тяхната работа,но съм виждал техни чипове и за да ги видя има причина
, с което не искам да се изтъквам че съм по-добър и т.н това клиентите трябва да го преценят,като например в тази тема viewtopic.php?f=65&t=261425&start=15
Та кадето и да си направите чиповете,важното е накрая да останете доволни

- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
VRPerformance написа:Каталозите с данни преди и след чип-а са само примерни и винаги може да се направи повече от нормалното,тоест Къстъм чип с изисквания на клиентане искам да коментирам колегите и тяхната работа,но съм виждал техни чипове и за да ги видя има причина
, с което не искам да се изтъквам че съм по-добър и т.н това клиентите трябва да го преценят,като например в тази тема viewtopic.php?f=65&t=261425&start=15
са малко

слага се софт , който на моята може да се отрази добре на друга зле - мисълта ми е с 2 думи как се прави въпросният custom софт при положение че не се замерва (важи за вс които не използват дино)
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
И на мен като потенциален клиент ми е много интересно какво може да се настройва в един ремап освен мощност и въртящ момент.
В смисъл освен майстора да върти едни виртуални копчета между 240 и 265 конски сили и съответно някакъв въртящ момент, и да се надява това де факто да се случи с колата след това (ако не се измерва), какво друго може да се пипа по софта, което може да е интересно за клиента?
В смисъл освен майстора да върти едни виртуални копчета между 240 и 265 конски сили и съответно някакъв въртящ момент, и да се надява това де факто да се случи с колата след това (ако не се измерва), какво друго може да се пипа по софта, което може да е интересно за клиента?
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- badjo E60
- младши ентусиаст
-
@ndro написа:badjo E60 написа:@ndro написа:badjo E60 написа:Но има доста разлики от единят до другия чип\като параметри\ на какво се дължът разликите![]()
То е ясно от къде идват разликитеНо на кои да заложа
след като ти е ясно, защо задаваш въпроса: на какво се дължът разликите![]()
и в кой момент ти стана ясно, преди да ти отговоря или след това?
а коя фирма да избереш е твое решение. аз съм направил своя избор, но не искам да агитирам никого.
Колега не е нужно да трупаш коментари по този начин

- VRPerformance
- ентусиаст
-
ами по тая логика каква е разликата между мен и digitaltuning или между мен и онея емапс в англия дето чипнали на някав паркинг автомобила на колегата в тая тема http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=116&t=254301&p=2945367#p2945367 и му дали НЕКВА измислена дино графика?xerial написа:VRPerformance написа:Каталозите с данни преди и след чип-а са само примерни и винаги може да се направи повече от нормалното,тоест Къстъм чип с изисквания на клиентане искам да коментирам колегите и тяхната работа,но съм виждал техни чипове и за да ги видя има причина
са малкозащото с тия чипове..... кой добър кой лош чип тунинг мастер ... много ми е интересно как го пишете тоя софт (не ми е интересно защото искам да ставам поредния тунер...
, а по-скоро като евентуален клиент) та когато не се измерят параметрите на автомобила на дино да кажем , то писането на каквото и да е - не е ли гледане в тъмното...?
Разликата видимо е само цената и собствениците на скъпи автомобили определят качеството от цената,което в някой случай може да им изиграе много лоша шега

xerial написа:слага се софт , който на моята може да се отрази добре на друга зле - мисълта ми е с 2 думи как се прави въпросният custom софт при положение че не се замерва (важи за вс които не използват дино)
Щом софтуера на една кола е добре,а на друга зле,това означава че колата не е добре

Настройки на автомобили са се правили и ще продължат да се правят без наличието на дино,много от фирмите и собственици на дино стендове в БГ са си правили и чипвали коли още преди да имат ДИНО,а как се прави?!ами всеки го прави по неговия си начин,аз няма да го дискутирам във форуми,нито искам,нито имам нужда да се доказвам пред някой

VRPerformance написа:нито искам,нито имам нужда да се доказвам пред някой
Що бе? Аз няма да отида при някой който не го знам какъв е. Бих дошъл при тебе само ако си компетентен, а това мога да го науча или от форума или от хората на които си правил софтуера. Така че не е излишно да покажеш че знаеш във форума.
Tool - Fear Inoculum
- VRPerformance
- ентусиаст
-
Защото не ми харесва да убеждавам клиенти да правят нещо в което те се колебаятEmooo написа:VRPerformance написа:нито искам,нито имам нужда да се доказвам пред някой
Що бе?

именно за това си говорим,ако нямаш доверие на даден човек за дадена услуга просто не ходи при негоEmooo написа:Аз няма да отида при някой който не го знам какъв е.

Emooo написа:Бих дошъл при тебе само ако си компетентен, а това мога да го науча или от форума или от хората на които си правил софтуера. Така че не е излишно да покажеш че знаеш във форума.
-Регистриран съм 2години преди теб във форума
-Имам двойно повече мнения
-Имам платена тема в продава с мнения на потребители от форума на които съм правил софтуер
В смисъл и двете неща за които говориш са на лице

Виж сега, за тебе разбрах от нещата, които пишеш в темата за "Премахване на ДПФ" и общо взето си ми в списъка от хора при които бих отишъл за махане на ДПФ, когато му дойде времето. Това кога си регистриран, колко мнение имаш, че пишеш в форума на Ауди и така натък незнам защо го казваш няма значение, важното е какво си написъл във форума за е60. Казвам ти че трябва да се доказваш във форума, защото така ще спечелиш клиенти. Може 1 мнение да имаш но ако видя, че това което си написал е задълбочено и разбираш материята ще ти стана клиент както за това което четох за ДПФ-а разбирам, че знаеш какво правиш. Общото ми впечатление за мненията ти, е че си много пестелив на информация и ти казвам, че това не е добре за набирането ти на клиенти. Аз също мисля за чип тунинг но не мисля да идвам при тебе, защото не знам колко разбираш, а с мнения като
няма и да разбера дали разбираш или не.
нито искам,нито имам нужда да се доказвам пред някой
Tool - Fear Inoculum
badjo E60 написа:Колега не е нужно да трупаш коментари по този начин![]()
да, прав си. същото важи и за теб.
не е нужно толкова да се колебаеш. избираш тези, които ти се струват по-надеждни и действаш. досега да си караш "чипосаната" хубавица и да не можеш да си свалиш усмивката от лицето - казвам ти го от личен опит

- VRPerformance
- ентусиаст
-
Разбирам те напълно,но вие искате да знаете кое как става,тоест да навлезете в материята...ако фирмите към които си се насочил ти споделят тая информация спокойно си направи там колатаEmooo написа:Виж сега, за тебе разбрах от нещата, които пишеш в темата за "Премахване на ДПФ" и общо взето си ми в списъка от хора при които бих отишъл за махане на ДПФ, когато му дойде времето. Това кога си регистриран, колко мнение имаш, че пишеш в форума на Ауди и така натък незнам защо го казваш няма значение, важното е какво си написъл във форума за е60. Казвам ти че трябва да се доказваш във форума, защото така ще спечелиш клиенти. Може 1 мнение да имаш но ако видя, че това което си написал е задълбочено и разбираш материята ще ти стана клиент както за това което четох за ДПФ-а разбирам, че знаеш какво правиш. Общото ми впечатление за мненията ти, е че си много пестелив на информация и ти казвам, че това не е добре за набирането ти на клиенти. Аз също мисля за чип тунинг но не мисля да идвам при тебе, защото не знам колко разбираш, а с мнения катонито искам,нито имам нужда да се доказвам пред някой

- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
VRPerformance написа:Разбирам те напълно,но вие искате да знаете кое как става,тоест да навлезете в материята...ако фирмите към които си се насочил ти споделят тая информация спокойно си направи там колатано като информация и за напред ще бъда пестелив,защото във форума пиша за да помогна или да насоча даден потребител към отговора на проблема му,а не да си избивам комплексите или да ''ловя'' клиенти
Не, не искам да разбирам кое как става и няма и за какво да разбирам - няма да седна да си правя чиптунинг в домашни условия.
Искам да разбера какво един специалист като теб може да направи за моите няколкостотин евро освен "copy/paste" на вече готови мапове? Едва когато разбера това, ще предприема тази стъпка.
Иначе ремапа ми изглежда като "цена според клиента". Едно и също нещо (като разход за първоначалната разработка) се продава за 200 лв на някой с Дачия, и за 1,000 лв на някой с Е60.
Можеш ли да ми отговориш какво можеш да "къстъмизираш" в рамките на един ремап на стандартен 3.0д 218 к.с. без хардуерни промерни? Да кажем че целя 260 к.с. и 550 НМ за да е ясно това.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com