Чиптунинг на Е60 525д 2006г

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: bmw F 11 530 D
Мечтае да кара: BMW М6 Купе Кабрио

Re: Чиптунинг на Е60 525д 2006г

Мнение от badjo E60 » 18 Сеп 2011, 19:40

Колеги другата седмица ще си чипвам колата.Ориентирал със се към две фирми \
http://www.vrperformance.net/index.php? ... &Itemid=56
http://www.digitaltuning.bg/tuning/bmw/ ... e60-177-cv
\
Но има доста разлики от единят до другия чип\като параметри\ на какво се дължът разликите :?: :idea:
ИМА ЛИ ЖЕЛАНИЕ ИМА И НАЧИН
http://aronmen.hit.bg/
http://www.vbox7.com/play:2e3dc271

Изображение

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: M57TUD25

Мнение от @ndro » 19 Сеп 2011, 9:41

badjo E60 написа:Но има доста разлики от единят до другия чип\като параметри\ на какво се дължът разликите :?: :idea:

кое им е "доста-то" на разликите? :mhihi:
разликата е в задаването на конкретните параметри. колегата от vrperformance е заложил малко по-ниски стойности.
този двигател може да се направи и 230 коня и 550 нм без проблем, но няма да е много "здравословно".

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от badjo E60 » 19 Сеп 2011, 13:03

@ndro написа:
badjo E60 написа:Но има доста разлики от единят до другия чип\като параметри\ на какво се дължът разликите :?: :idea:

разликата е в задаването на конкретните параметри. колегата от vrperformance е заложил малко по-ниски стойности.
този двигател може да се направи и 230 коня и 550 нм без проблем, но няма да е много "здравословно".

То е ясно от къде идват разликите :idea: Но на кои да заложа :?:

Изображение

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от @ndro » 20 Сеп 2011, 8:49

badjo E60 написа:
@ndro написа:

след като ти е ясно, защо задаваш въпроса: на какво се дължът разликите :?:
и в кой момент ти стана ясно, преди да ти отговоря или след това?
а коя фирма да избереш е твое решение. аз съм направил своя избор, но не искам да агитирам никого.

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 20 Сеп 2011, 11:14

Каталозите с данни преди и след чип-а са само примерни и винаги може да се направи повече от нормалното,тоест Къстъм чип с изисквания на клиента :) не искам да коментирам колегите и тяхната работа,но съм виждал техни чипове и за да ги видя има причина ;) , с което не искам да се изтъквам че съм по-добър и т.н това клиентите трябва да го преценят,като например в тази тема viewtopic.php?f=65&t=261425&start=15
Та кадето и да си направите чиповете,важното е накрая да останете доволни :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 20 Сеп 2011, 13:13

VRPerformance написа:Каталозите с данни преди и след чип-а са само примерни и винаги може да се направи повече от нормалното,тоест Къстъм чип с изисквания на клиента :) не искам да коментирам колегите и тяхната работа,но съм виждал техни чипове и за да ги видя има причина ;) , с което не искам да се изтъквам че съм по-добър и т.н това клиентите трябва да го преценят,като например в тази тема viewtopic.php?f=65&t=261425&start=15

са малко :OT: защото с тия чипове..... кой добър кой лош чип тунинг мастер ... много ми е интересно как го пишете тоя софт (не ми е интересно защото искам да ставам поредния тунер... :mhihi: , а по-скоро като евентуален клиент) та когато не се измерят параметрите на автомобила на дино да кажем , то писането на каквото и да е - не е ли гледане в тъмното...?
слага се софт , който на моята може да се отрази добре на друга зле - мисълта ми е с 2 думи как се прави въпросният custom софт при положение че не се замерва (важи за вс които не използват дино)
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 20 Сеп 2011, 13:39

И на мен като потенциален клиент ми е много интересно какво може да се настройва в един ремап освен мощност и въртящ момент.

В смисъл освен майстора да върти едни виртуални копчета между 240 и 265 конски сили и съответно някакъв въртящ момент, и да се надява това де факто да се случи с колата след това (ако не се измерва), какво друго може да се пипа по софта, което може да е интересно за клиента?
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от badjo E60 » 20 Сеп 2011, 18:16

@ndro написа:
badjo E60 написа:
@ndro написа:

след като ти е ясно, защо задаваш въпроса: на какво се дължът разликите :?:
и в кой момент ти стана ясно, преди да ти отговоря или след това?
а коя фирма да избереш е твое решение. аз съм направил своя избор, но не искам да агитирам никого.

Колега не е нужно да трупаш коментари по този начин :kuku: :dunno:

Изображение

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от VRPerformance » 20 Сеп 2011, 19:21

xerial написа:
VRPerformance написа:Каталозите с данни преди и след чип-а са само примерни и винаги може да се направи повече от нормалното,тоест Къстъм чип с изисквания на клиента :) не искам да коментирам колегите и тяхната работа,но съм виждал техни чипове и за да ги видя има причина ;) , с което не искам да се изтъквам че съм по-добър и т.н това клиентите трябва да го преценят,като например в тази тема viewtopic.php?f=65&t=261425&start=15

са малко :OT: защото с тия чипове..... кой добър кой лош чип тунинг мастер ... много ми е интересно как го пишете тоя софт (не ми е интересно защото искам да ставам поредния тунер... :mhihi: , а по-скоро като евентуален клиент) та когато не се измерят параметрите на автомобила на дино да кажем , то писането на каквото и да е - не е ли гледане в тъмното...?
ами по тая логика каква е разликата между мен и digitaltuning или между мен и онея емапс в англия дето чипнали на някав паркинг автомобила на колегата в тая тема http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=116&t=254301&p=2945367#p2945367 и му дали НЕКВА измислена дино графика?
Разликата видимо е само цената и собствениците на скъпи автомобили определят качеството от цената,което в някой случай може да им изиграе много лоша шега :idea:
xerial написа:слага се софт , който на моята може да се отрази добре на друга зле - мисълта ми е с 2 думи как се прави въпросният custom софт при положение че не се замерва (важи за вс които не използват дино)

Щом софтуера на една кола е добре,а на друга зле,това означава че колата не е добре :idea: софтуера е нещо което само няма как да се промени,тоест то е постоянно и когато автомобилите са идентични мощността и динамиката трябва да е една и съща :idea: логично е :idea: Custom софт се нарича софтуера направен на автомобил с промени по хардуера,но може и да го наречем така ако даден клиент иска нещо повече от нормалното за стоковия си автомобил,тогава пак си е къстом защото си е направен за него,но след като автомобила е сток няма никав проблем ако се сложи и на друга кола и тя ако е здрава ще върви по начина по които е искал клиента за когото е направен :idea: варианта на една кола да върви добре а на друга зле е само когато тоя къстом софт е правен за автомобил с промени по хардуера :!:
Настройки на автомобили са се правили и ще продължат да се правят без наличието на дино,много от фирмите и собственици на дино стендове в БГ са си правили и чипвали коли още преди да имат ДИНО,а как се прави?!ами всеки го прави по неговия си начин,аз няма да го дискутирам във форуми,нито искам,нито имам нужда да се доказвам пред някой :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 20 Сеп 2011, 20:52

VRPerformance написа:нито искам,нито имам нужда да се доказвам пред някой :)

Що бе? Аз няма да отида при някой който не го знам какъв е. Бих дошъл при тебе само ако си компетентен, а това мога да го науча или от форума или от хората на които си правил софтуера. Така че не е излишно да покажеш че знаеш във форума.
Tool - Fear Inoculum

ентусиаст
Аватар

Мнение от VRPerformance » 21 Сеп 2011, 0:11

Emooo написа:
VRPerformance написа:нито искам,нито имам нужда да се доказвам пред някой :)

Що бе?
Защото не ми харесва да убеждавам клиенти да правят нещо в което те се колебаят :idea:
Emooo написа:Аз няма да отида при някой който не го знам какъв е.
именно за това си говорим,ако нямаш доверие на даден човек за дадена услуга просто не ходи при него :)
Emooo написа:Бих дошъл при тебе само ако си компетентен, а това мога да го науча или от форума или от хората на които си правил софтуера. Така че не е излишно да покажеш че знаеш във форума.

-Регистриран съм 2години преди теб във форума
-Имам двойно повече мнения
-Имам платена тема в продава с мнения на потребители от форума на които съм правил софтуер
В смисъл и двете неща за които говориш са на лице :) + това има форуми на Ауди,тунинг форум и още други в които също се намира по нещо :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 21 Сеп 2011, 9:29

Виж сега, за тебе разбрах от нещата, които пишеш в темата за "Премахване на ДПФ" и общо взето си ми в списъка от хора при които бих отишъл за махане на ДПФ, когато му дойде времето. Това кога си регистриран, колко мнение имаш, че пишеш в форума на Ауди и така натък незнам защо го казваш няма значение, важното е какво си написъл във форума за е60. Казвам ти че трябва да се доказваш във форума, защото така ще спечелиш клиенти. Може 1 мнение да имаш но ако видя, че това което си написал е задълбочено и разбираш материята ще ти стана клиент както за това което четох за ДПФ-а разбирам, че знаеш какво правиш. Общото ми впечатление за мненията ти, е че си много пестелив на информация и ти казвам, че това не е добре за набирането ти на клиенти. Аз също мисля за чип тунинг но не мисля да идвам при тебе, защото не знам колко разбираш, а с мнения като

нито искам,нито имам нужда да се доказвам пред някой

няма и да разбера дали разбираш или не.
Tool - Fear Inoculum

ентусиаст
Аватар

Мнение от @ndro » 21 Сеп 2011, 9:56

badjo E60 написа:Колега не е нужно да трупаш коментари по този начин :kuku: :dunno:

да, прав си. същото важи и за теб.
не е нужно толкова да се колебаеш. избираш тези, които ти се струват по-надеждни и действаш. досега да си караш "чипосаната" хубавица и да не можеш да си свалиш усмивката от лицето - казвам ти го от личен опит :driving:

ентусиаст
Аватар

Мнение от VRPerformance » 21 Сеп 2011, 10:36

Emooo написа:Виж сега, за тебе разбрах от нещата, които пишеш в темата за "Премахване на ДПФ" и общо взето си ми в списъка от хора при които бих отишъл за махане на ДПФ, когато му дойде времето. Това кога си регистриран, колко мнение имаш, че пишеш в форума на Ауди и така натък незнам защо го казваш няма значение, важното е какво си написъл във форума за е60. Казвам ти че трябва да се доказваш във форума, защото така ще спечелиш клиенти. Може 1 мнение да имаш но ако видя, че това което си написал е задълбочено и разбираш материята ще ти стана клиент както за това което четох за ДПФ-а разбирам, че знаеш какво правиш. Общото ми впечатление за мненията ти, е че си много пестелив на информация и ти казвам, че това не е добре за набирането ти на клиенти. Аз също мисля за чип тунинг но не мисля да идвам при тебе, защото не знам колко разбираш, а с мнения като

нито искам,нито имам нужда да се доказвам пред някой

няма и да разбера дали разбираш или не.
Разбирам те напълно,но вие искате да знаете кое как става,тоест да навлезете в материята...ако фирмите към които си се насочил ти споделят тая информация спокойно си направи там колата :) но като информация и за напред ще бъда пестелив,защото във форума пиша за да помогна или да насоча даден потребител към отговора на проблема му,а не да си избивам комплексите или да ''ловя'' клиенти :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 21 Сеп 2011, 10:45

VRPerformance написа:Разбирам те напълно,но вие искате да знаете кое как става,тоест да навлезете в материята...ако фирмите към които си се насочил ти споделят тая информация спокойно си направи там колата :) но като информация и за напред ще бъда пестелив,защото във форума пиша за да помогна или да насоча даден потребител към отговора на проблема му,а не да си избивам комплексите или да ''ловя'' клиенти :yes:

Не, не искам да разбирам кое как става и няма и за какво да разбирам - няма да седна да си правя чиптунинг в домашни условия.

Искам да разбера какво един специалист като теб може да направи за моите няколкостотин евро освен "copy/paste" на вече готови мапове? Едва когато разбера това, ще предприема тази стъпка.

Иначе ремапа ми изглежда като "цена според клиента". Едно и също нещо (като разход за първоначалната разработка) се продава за 200 лв на някой с Дачия, и за 1,000 лв на някой с Е60.

Можеш ли да ми отговориш какво можеш да "къстъмизираш" в рамките на един ремап на стандартен 3.0д 218 к.с. без хардуерни промерни? Да кажем че целя 260 к.с. и 550 НМ за да е ясно това.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61