Странно нестабилни обороти
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
58 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
Re: Странно нестабилни обороти
Какво ще стане ако пробвам с изключена букса на стъпковото? Ще има ли начин да разбера, че то е проблема или че не е ?
Знам, че досаждам с тази тема но съм по около час и половина в коалта всеки ден и е брутално изнервящо.
Знам, че досаждам с тази тема но съм по около час и половина в коалта всеки ден и е брутално изнервящо.
Aма колега, ти заедно с електрическата част ли го ми????

mistyrain написа:Какво ще стане ако пробвам с изключена букса на стъпковото? Ще има ли начин да разбера, че то е проблема или че не е ?
Нищо няма да разбереш, ще държи обороти в началото нормални, а като потеглиш и спреш ще държи над1000 оборота и се обезсмисля теста. Та да те питам, ти изми ли на чешмата механичната частна моторчето, така че да лъсне и да не пречи нищо на клапана да се върти спокойно със своя полуоборот или не, изчисти го отгоре с пръскане на някаква простотия???
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
Правил съм почистването като колегата по-горе
Имам сега спреи за почистване на дебитомери и ще пробвам този път да го разглобя и изчистя.

Имам сега спреи за почистване на дебитомери и ще пробвам този път да го разглобя и изчистя.
mistyrain написа:Правил съм почистването като колегата по-горе![]()
Няма нужда от спрея, по добре без него, защото имат мазнотий и се лепят после гадости повече, просто го разглоби и ще видиш, че отзад в частта, в която се оказва невидима отгоре откъм входа на клапана има събрала се гняз, която не може да падне без да я разтъркаш с нещо, а тя пречи на клапанчето да се мести спокойно на воля. Отгоре изглежда чисто, отвътре си остава мръсно. Аз затова казвах в много теми да се разглобява, става много лесно и тогава вече чистенето е чистене. Става ама като чисто ново. Той е електромагнитен клапан и реално буталцето вътре се движи спрямо елктромагнитното привличане. Изчистите ли го по този начин клатенето ви ще изчезне на 80%. В останалите 20% ще се появява по неведоми пътища, но няма да е толкова дразнещо, защото ще се изразява само в едно леко поклащане за кратко и ще се появява супер рядко. Така стана при мен. Не е изчезнало напълно, но не е това, което беше и въобще не дразни и не му обръщам внимание!
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
slitter написа:Aма колега, ти заедно с електрическата част ли го ми????![]()
![]()
Разглобява се разбира се! Точно тази метлна пластинка се вади и се разглобява на две части! Дано си подсушил добре после!
Да колега, така го наводних и то 10-на пъти издевателствах с него

Ами гледах я тая втулчица, сцепената (поради коментара Ти в една друга тема за разглобяването на стъпковия), опитах се да я врътна на ляво-дясно амаа нещо се отказах. Сега последно се издърпва, нали така? Без завъртания, или...?
vavilon написа:slitter написа:Aма колега, ти заедно с електрическата част ли го ми????![]()
![]()
Разглобява се разбира се! Точно тази метлна пластинка се вади и се разглобява на две части! Дано си подсушил добре после!
Да колега, така го наводних и то 10-на пъти издевателствах с негоПосле на терасата на слънце-3часа съхнене, докато изчистя дросела
Няма проблем в момента колата с млатенето на оборотите. Макар, че при мен млатеше рядко.
![]()
Ами гледах я тая втулчица, сцепената (поради коментара Ти в една друга тема за разглобяването на стъпковия), опитах се да я врътна на ляво-дясно амаа нещо се отказах. Сега последно се издърпва, нали така? Без завъртания, или...?
Точно, издърпва се!!!
- vavilon
- старши ентусиаст
-
Благодаря Ти много, slitter
Ще пиша и в двете теми за "оборотите", какъв е резултата от зверското ми миене, + или - ... 

- majstorapetkov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90
С какво се издърпва тази сцепена втулка?
Да се пробвам да го разглобя на две и да го измия по- добре. До сега съм го чистил без да го разглобявам.

majstorapetkov написа:С какво се издърпва тази сцепена втулка?Да се пробвам да го разглобя на две и да го измия по- добре. До сега съм го чистил без да го разглобявам.
Малко е трудно, помня с игла, че я прибутвах някак... като се махне после се завъртат двете части все едно се отваря буркан и двете се отделят! Електрическата част я почиствате на сухо с четка за зъби стара примерно, другата част под чешмата и пак ръчкайте с нещо, щото поне от моето паднаха няма такива гнусотии. Измито е добре тогава, когато клапанчето може да се движи супер спокойно и е чисто като хромирано! Успех на всички! Дано този път колегите да видят тази тема, а не постоянно на лични да ме карат да обяснявам!
- vavilon
- старши ентусиаст
-
Е аз забравих, да снимам, след водната баня и накисването с препарат за стъкла (такъв имах под ръка). Спомоща на клечки за уши и доста усърдно търкане клапанчето или радиус пластинката светна като ново. Двата отвора и другите два, също светнаха. Достъпа наистина не беше много лесен за разтъркване, но с малко умение се справяш и в най-труднодостъпните места. И наистина, много гняс изтече. Та последиците, вече 5-ти ден не са мръднали оборотите. 

- mistyrain
- младши ентусиаст
-
Успях и аз да направя почистването и то с над 50 клечки за уши и стана като ново, но проблема си остна 

mistyrain написа:Успях и аз да направя почистването и то с над 50 клечки за уши и стана като ново, но проблема си остна
начи тогава мисля, че си обречен

- majstorapetkov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Пробвай с друго стъпково моторче, за което си сигурен, че работи.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
majstorapetkov написа:Пробвай с друго стъпково моторче, за което си сигурен, че работи.
Б_х маму и моторче, колегата спомена, че е чисто ново...

58 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4