Странно нестабилни обороти

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F34 320d
Мечтае да кара: G32
Детайли за колата: 320d GT B47

Re: Странно нестабилни обороти

Мнение от mistyrain » 13 Сеп 2011, 16:10

Какво ще стане ако пробвам с изключена букса на стъпковото? Ще има ли начин да разбера, че то е проблема или че не е ?

Знам, че досаждам с тази тема но съм по около час и половина в коалта всеки ден и е брутално изнервящо.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 13 Сеп 2011, 16:16

vavilon написа:Така ли го чисти стъпковия?
Изображение

Изображение

п.п.И да попитам! Подлежи ли на разглобяване? Видях само една набита сцепена втулчица в един отвор... :dunno:

Aма колега, ти заедно с електрическата част ли го ми???? :shock: :shock: :shock: Разглобява се разбира се! Точно тази метлна пластинка се вади и се разглобява на две части! Дано си подсушил добре после!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 13 Сеп 2011, 16:21

mistyrain написа:Какво ще стане ако пробвам с изключена букса на стъпковото? Ще има ли начин да разбера, че то е проблема или че не е ?

Знам, че досаждам с тази тема но съм по около час и половина в коалта всеки ден и е брутално изнервящо.

Нищо няма да разбереш, ще държи обороти в началото нормални, а като потеглиш и спреш ще държи над1000 оборота и се обезсмисля теста. Та да те питам, ти изми ли на чешмата механичната частна моторчето, така че да лъсне и да не пречи нищо на клапана да се върти спокойно със своя полуоборот или не, изчисти го отгоре с пръскане на някаква простотия???

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mistyrain » 13 Сеп 2011, 16:35

Правил съм почистването като колегата по-горе :oops:

Имам сега спреи за почистване на дебитомери и ще пробвам този път да го разглобя и изчистя.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 13 Сеп 2011, 16:50

mistyrain написа:Правил съм почистването като колегата по-горе :oops:

Имам сега спреи за почистване на дебитомери и ще пробвам този път да го разглобя и изчистя.

Няма нужда от спрея, по добре без него, защото имат мазнотий и се лепят после гадости повече, просто го разглоби и ще видиш, че отзад в частта, в която се оказва невидима отгоре откъм входа на клапана има събрала се гняз, която не може да падне без да я разтъркаш с нещо, а тя пречи на клапанчето да се мести спокойно на воля. Отгоре изглежда чисто, отвътре си остава мръсно. Аз затова казвах в много теми да се разглобява, става много лесно и тогава вече чистенето е чистене. Става ама като чисто ново. Той е електромагнитен клапан и реално буталцето вътре се движи спрямо елктромагнитното привличане. Изчистите ли го по този начин клатенето ви ще изчезне на 80%. В останалите 20% ще се появява по неведоми пътища, но няма да е толкова дразнещо, защото ще се изразява само в едно леко поклащане за кратко и ще се появява супер рядко. Така стана при мен. Не е изчезнало напълно, но не е това, което беше и въобще не дразни и не му обръщам внимание!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 13 Сеп 2011, 17:01

slitter написа:Aма колега, ти заедно с електрическата част ли го ми???? :shock: :shock: :shock: Разглобява се разбира се! Точно тази метлна пластинка се вади и се разглобява на две части! Дано си подсушил добре после!

Да колега, така го наводних и то 10-на пъти издевателствах с него :mhihi: После на терасата на слънце-3часа съхнене, докато изчистя дросела :yes: Няма проблем в момента колата с млатенето на оборотите. Макар, че при мен млатеше рядко. :lol:
Ами гледах я тая втулчица, сцепената (поради коментара Ти в една друга тема за разглобяването на стъпковия), опитах се да я врътна на ляво-дясно амаа нещо се отказах. Сега последно се издърпва, нали така? Без завъртания, или...?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 13 Сеп 2011, 17:07

vavilon написа:
slitter написа:Aма колега, ти заедно с електрическата част ли го ми???? :shock: :shock: :shock: Разглобява се разбира се! Точно тази метлна пластинка се вади и се разглобява на две части! Дано си подсушил добре после!

Да колега, така го наводних и то 10-на пъти издевателствах с него :mhihi: После на терасата на слънце-3часа съхнене, докато изчистя дросела :yes: Няма проблем в момента колата с млатенето на оборотите. Макар, че при мен млатеше рядко. :lol:
Ами гледах я тая втулчица, сцепената (поради коментара Ти в една друга тема за разглобяването на стъпковия), опитах се да я врътна на ляво-дясно амаа нещо се отказах. Сега последно се издърпва, нали така? Без завъртания, или...?

Точно, издърпва се!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vavilon » 13 Сеп 2011, 17:14

Благодаря Ти много, slitter :yes: Ще пиша и в двете теми за "оборотите", какъв е резултата от зверското ми миене, + или - ... :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от majstorapetkov » 13 Сеп 2011, 17:43

С какво се издърпва тази сцепена втулка? :dunno: Да се пробвам да го разглобя на две и да го измия по- добре. До сега съм го чистил без да го разглобявам.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 13 Сеп 2011, 19:48

majstorapetkov написа:С какво се издърпва тази сцепена втулка? :dunno: Да се пробвам да го разглобя на две и да го измия по- добре. До сега съм го чистил без да го разглобявам.

Малко е трудно, помня с игла, че я прибутвах някак... като се махне после се завъртат двете части все едно се отваря буркан и двете се отделят! Електрическата част я почиствате на сухо с четка за зъби стара примерно, другата част под чешмата и пак ръчкайте с нещо, щото поне от моето паднаха няма такива гнусотии. Измито е добре тогава, когато клапанчето може да се движи супер спокойно и е чисто като хромирано! Успех на всички! Дано този път колегите да видят тази тема, а не постоянно на лични да ме карат да обяснявам!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vavilon » 14 Сеп 2011, 10:45

Е аз забравих, да снимам, след водната баня и накисването с препарат за стъкла (такъв имах под ръка). Спомоща на клечки за уши и доста усърдно търкане клапанчето или радиус пластинката светна като ново. Двата отвора и другите два, също светнаха. Достъпа наистина не беше много лесен за разтъркване, но с малко умение се справяш и в най-труднодостъпните места. И наистина, много гняс изтече. Та последиците, вече 5-ти ден не са мръднали оборотите. :ok:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mistyrain » 17 Сеп 2011, 17:44

Успях и аз да направя почистването и то с над 50 клечки за уши и стана като ново, но проблема си остна :(

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 17 Сеп 2011, 17:57

mistyrain написа:Успях и аз да направя почистването и то с над 50 клечки за уши и стана като ново, но проблема си остна :(

начи тогава мисля, че си обречен :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от majstorapetkov » 17 Сеп 2011, 18:05

Пробвай с друго стъпково моторче, за което си сигурен, че работи.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vavilon » 17 Сеп 2011, 20:54

majstorapetkov написа:Пробвай с друго стъпково моторче, за което си сигурен, че работи.

Б_х маму и моторче, колегата спомена, че е чисто ново... :(

ПредишнаСледваща

Назад към E46