Колата спря на пътя.

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Колата спря на пътя.

Мнение от Emooo » 31 Авг 2011, 9:43

Здравейте колеги,

тази сутрин както си карам изведнъж почнаха да светкат грешки от сякакъв вид - спомням си някой от тях - "transmission failure", "drive control system failure", "Fuel pump или Fuel injectors malfunction" и още няколко. Педала на гаста спря да реагира и колата почна да намалява, волана се втвърди и изчезна хидравликата. Спрях на място и огасих колата (и почнах да псувам :mhihi: ). Запалих отново и нямаше никакви грешки потеглих и минах още 30-40 км без проблеми. Някой имал ли е подобни случки? Мисля си не е възможно да е повреда защото всичко да се повреди изведнъж изглежда малко вероятно. Може би проблем с електрониката? Някой колега да се имал подобни преживявания?
Tool - Fear Inoculum

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Re: Колата спря на пътя.

Мнение от Cinder » 31 Авг 2011, 10:46

Акумулатор? :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Emooo » 31 Авг 2011, 11:57

Cinder написа:Акумулатор? :roll:

Хмм ами в движение не би трябвало да е от това, защото все пак генератора зарежда - ако е акумулатор не е ли логично да става при контакт преди да запаля? Сега се замислям че ако генератора сдава багажа може в движение да е паднал акумулатора... хмм
Tool - Fear Inoculum

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 31 Авг 2011, 11:58

може уиндоуса да е забил за момент :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X7

Мнение от dpetrov » 31 Авг 2011, 12:26

Аз също залагам на акумулатор. Изкарай си онова, скритото меню и виж там, един от каналите (9ти), който показва дали се зарежда акумулатора. Трябва да се върти около 14.5V. Ето как изглежда при мен:

Изображение

F07 535d
F07 530d
E60 530d

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 31 Авг 2011, 23:06

Emooo написа:Здравейте колеги,

тази сутрин както си карам изведнъж почнаха да светкат грешки от сякакъв вид - спомням си някой от тях - "transmission failure", "drive control system failure", "Fuel pump или Fuel injectors malfunction" и още няколко. Педала на гаста спря да реагира и колата почна да намалява, волана се втвърди и изчезна хидравликата. Спрях на място и огасих колата (и почнах да псувам :mhihi: ). Запалих отново и нямаше никакви грешки потеглих и минах още 30-40 км без проблеми. Някой имал ли е подобни случки? Мисля си не е възможно да е повреда защото всичко да се повреди изведнъж изглежда малко вероятно. Може би проблем с електрониката? Някой колега да се имал подобни преживявания?

най- вероятно софтуерен краш. аз съм го имал същия проблем, но се случваше много рядко. ако ти се е случило само веднъж - слагаш го в графа "шум в системата" и продължаваш...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Emooo » 01 Сеп 2011, 8:48

Благодаря колеги, сега съм малко по-спокоен.
Tool - Fear Inoculum

ентусиаст
Аватар
Кара: M57TUD25

Мнение от @ndro » 01 Сеп 2011, 9:04

пичове, това ми се струва опасно... едва ли ще съм спокоен и едва ли ще го сложа в графа "шум в системата" :conf:
често караме бързо и може да стане голяма "веселба", ако стане при висока скорост...

Emooo, бегай на диагностика и сподели какво е положението.
не си спомням, но ти прави ли ъпдейт?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Emooo » 08 Сеп 2011, 9:18

Пак огасна в движение!!! Ходих на гаражен майстор и той каза, че няма никакви грешки записани и няма идея от какво може да е. Направо ме е страх вече да карам незнам дали при изпреварване няма да изгасне и да блокира волана и спирачките, а и жената е бременна и ме е страх да не се пребием - направо ще откача. Дали при дилъра с оригиналния софтуер могат да видят нещо повече и заслужава ли си да ходя там?

@ndro не съм правил ъпдейт на софтуера.

Имам подозрения че може да е от влагата в гаража ми която да прави проблеми с електрониката в багажника. Сега съм сложил един влагоуловител в багажника за всеки случай. Всякакви идеи от какво може да е проблема са добре дошли.
Tool - Fear Inoculum

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dpetrov » 08 Сеп 2011, 9:56

Ужас :(

А провери ли състоянието на акумулатора? Дали зарежда нормално? Ако има проблеми с алтернатора и зарежда само от време на време? Там някъде може би е проблема, според мен.. Не виждам друг източник за подобен тип проблем, в който всички електронни компоненти да са засегнати. :dunno:

Дано по-скоро го откриеш и разрешиш!

F07 535d
F07 530d
E60 530d

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Emooo » 08 Сеп 2011, 10:17

Да гледах акумулатора в покой държи над 12V, при запален двигател се вижда че зарежда - напрежението се качва до 14.4V. Не мисля че е от алтернатора, защото от това което четох симтомите при него са премигване на електрониката в колата и тогава изгасване - този вариант съм го отхвърлил сега. Грешките на другите компоненти са в следствие, че колата е угаснала в движение. Втория път като огасна бях на темпомат и ми даде грешка и в темпомата. Гледам че в чуждите форуми пише че може да е от разхлабен предпазител на горивната помпа или пък повреден CAM cranckshaft сензор.
Последна промяна Emooo на 08 Сеп 2011, 10:34, променена общо 1 път
Tool - Fear Inoculum

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dpetrov » 08 Сеп 2011, 10:23

Аз пуснах една тема => тук <=
Дано някой каже нещо ...

F07 535d
F07 530d
E60 530d

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Emooo » 08 Сеп 2011, 10:37

dpetrov написа:Аз пуснах една тема => тук <=
Дано някой каже нещо ...

Благодаря ти :wave: . Дано някой от там помогне.
Tool - Fear Inoculum

ентусиаст
Аватар
Кара: M57TUD25

Мнение от @ndro » 08 Сеп 2011, 12:44

отивай на пълна компютърна диагностика в официално представителство на бмв, но НЕ им споделяй за какво отиваш и НЕ предприемай нищо, каквото и да ти кажат :yes:

нещо й гаснат тоците на тая твойта палавница...

Потребител
Аватар

Мнение от peter_tg » 08 Сеп 2011, 20:57

Само да вметна, и аз мислех, че алтернатора ми е ок, зареждайки 14.1V и при пълен товар не падаше под 14, но реших проблема след като го смених. Оказва се, че релето е заминало, алтернатора явно е бил претоварен, от там проблеми по ротора и чернилка. И така, макар на пръв поглед нормална работа, както си карам и си правя някаква маневра и изведнъж, светвам като коледна елха! Кой да знае ...!

Единственото нещо, което ме притеснява е, че при диагностика не излизат никакви записани грешки, докато при мен, редовно си имаше over-voltage, no communication with generator и подобни. Въпреки всичко, струва си да провериш. Алтернатора е яко скрита лимонка!!! Това се отнася до всички, особенно онези които изпитват проблеми с ABS Failure, Control System Failure, Run Flat indicator Failure и т.н. Към проблема се отнася и несработване на Cruise control-a и Speed dependent volume :)

Надявам се съм бил поне малко от помощ.
Животът е сложен и непредсказуем, но това го прави по-сладък и желан. Загубим ли желанието, губим и себе си!

Следваща

Назад към Е60/Е61