Колата спря на пътя.
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
40 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Колата спря на пътя.
Здравейте колеги,
тази сутрин както си карам изведнъж почнаха да светкат грешки от сякакъв вид - спомням си някой от тях - "transmission failure", "drive control system failure", "Fuel pump или Fuel injectors malfunction" и още няколко. Педала на гаста спря да реагира и колата почна да намалява, волана се втвърди и изчезна хидравликата. Спрях на място и огасих колата (и почнах да псувам
). Запалих отново и нямаше никакви грешки потеглих и минах още 30-40 км без проблеми. Някой имал ли е подобни случки? Мисля си не е възможно да е повреда защото всичко да се повреди изведнъж изглежда малко вероятно. Може би проблем с електрониката? Някой колега да се имал подобни преживявания?
тази сутрин както си карам изведнъж почнаха да светкат грешки от сякакъв вид - спомням си някой от тях - "transmission failure", "drive control system failure", "Fuel pump или Fuel injectors malfunction" и още няколко. Педала на гаста спря да реагира и колата почна да намалява, волана се втвърди и изчезна хидравликата. Спрях на място и огасих колата (и почнах да псувам

Tool - Fear Inoculum
Re: Колата спря на пътя.
Cinder написа:Акумулатор?
Хмм ами в движение не би трябвало да е от това, защото все пак генератора зарежда - ако е акумулатор не е ли логично да става при контакт преди да запаля? Сега се замислям че ако генератора сдава багажа може в движение да е паднал акумулатора... хмм
Tool - Fear Inoculum
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
може уиндоуса да е забил за момент 

Аз също залагам на акумулатор. Изкарай си онова, скритото меню и виж там, един от каналите (9ти), който показва дали се зарежда акумулатора. Трябва да се върти около 14.5V. Ето как изглежда при мен:

F07 535d
F07 530d
E60 530d
Emooo написа:Здравейте колеги,
тази сутрин както си карам изведнъж почнаха да светкат грешки от сякакъв вид - спомням си някой от тях - "transmission failure", "drive control system failure", "Fuel pump или Fuel injectors malfunction" и още няколко. Педала на гаста спря да реагира и колата почна да намалява, волана се втвърди и изчезна хидравликата. Спрях на място и огасих колата (и почнах да псувам). Запалих отново и нямаше никакви грешки потеглих и минах още 30-40 км без проблеми. Някой имал ли е подобни случки? Мисля си не е възможно да е повреда защото всичко да се повреди изведнъж изглежда малко вероятно. Може би проблем с електрониката? Някой колега да се имал подобни преживявания?
най- вероятно софтуерен краш. аз съм го имал същия проблем, но се случваше много рядко. ако ти се е случило само веднъж - слагаш го в графа "шум в системата" и продължаваш...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
пичове, това ми се струва опасно... едва ли ще съм спокоен и едва ли ще го сложа в графа "шум в системата"
често караме бързо и може да стане голяма "веселба", ако стане при висока скорост...
Emooo, бегай на диагностика и сподели какво е положението.
не си спомням, но ти прави ли ъпдейт?

често караме бързо и може да стане голяма "веселба", ако стане при висока скорост...
Emooo, бегай на диагностика и сподели какво е положението.
не си спомням, но ти прави ли ъпдейт?
Пак огасна в движение!!! Ходих на гаражен майстор и той каза, че няма никакви грешки записани и няма идея от какво може да е. Направо ме е страх вече да карам незнам дали при изпреварване няма да изгасне и да блокира волана и спирачките, а и жената е бременна и ме е страх да не се пребием - направо ще откача. Дали при дилъра с оригиналния софтуер могат да видят нещо повече и заслужава ли си да ходя там?
@ndro не съм правил ъпдейт на софтуера.
Имам подозрения че може да е от влагата в гаража ми която да прави проблеми с електрониката в багажника. Сега съм сложил един влагоуловител в багажника за всеки случай. Всякакви идеи от какво може да е проблема са добре дошли.
@ndro не съм правил ъпдейт на софтуера.
Имам подозрения че може да е от влагата в гаража ми която да прави проблеми с електрониката в багажника. Сега съм сложил един влагоуловител в багажника за всеки случай. Всякакви идеи от какво може да е проблема са добре дошли.
Tool - Fear Inoculum
Ужас
А провери ли състоянието на акумулатора? Дали зарежда нормално? Ако има проблеми с алтернатора и зарежда само от време на време? Там някъде може би е проблема, според мен.. Не виждам друг източник за подобен тип проблем, в който всички електронни компоненти да са засегнати.
Дано по-скоро го откриеш и разрешиш!

А провери ли състоянието на акумулатора? Дали зарежда нормално? Ако има проблеми с алтернатора и зарежда само от време на време? Там някъде може би е проблема, според мен.. Не виждам друг източник за подобен тип проблем, в който всички електронни компоненти да са засегнати.

Дано по-скоро го откриеш и разрешиш!
F07 535d
F07 530d
E60 530d
Да гледах акумулатора в покой държи над 12V, при запален двигател се вижда че зарежда - напрежението се качва до 14.4V. Не мисля че е от алтернатора, защото от това което четох симтомите при него са премигване на електрониката в колата и тогава изгасване - този вариант съм го отхвърлил сега. Грешките на другите компоненти са в следствие, че колата е угаснала в движение. Втория път като огасна бях на темпомат и ми даде грешка и в темпомата. Гледам че в чуждите форуми пише че може да е от разхлабен предпазител на горивната помпа или пък повреден CAM cranckshaft сензор.
Последна промяна Emooo на 08 Сеп 2011, 10:34, променена общо 1 път
Tool - Fear Inoculum
Аз пуснах една тема => тук <=
Дано някой каже нещо ...
Дано някой каже нещо ...
F07 535d
F07 530d
E60 530d
dpetrov написа:Аз пуснах една тема => тук <=
Дано някой каже нещо ...
Благодаря ти

Tool - Fear Inoculum
отивай на пълна компютърна диагностика в официално представителство на бмв, но НЕ им споделяй за какво отиваш и НЕ предприемай нищо, каквото и да ти кажат 
нещо й гаснат тоците на тая твойта палавница...

нещо й гаснат тоците на тая твойта палавница...
Само да вметна, и аз мислех, че алтернатора ми е ок, зареждайки 14.1V и при пълен товар не падаше под 14, но реших проблема след като го смених. Оказва се, че релето е заминало, алтернатора явно е бил претоварен, от там проблеми по ротора и чернилка. И така, макар на пръв поглед нормална работа, както си карам и си правя някаква маневра и изведнъж, светвам като коледна елха! Кой да знае ...!
Единственото нещо, което ме притеснява е, че при диагностика не излизат никакви записани грешки, докато при мен, редовно си имаше over-voltage, no communication with generator и подобни. Въпреки всичко, струва си да провериш. Алтернатора е яко скрита лимонка!!! Това се отнася до всички, особенно онези които изпитват проблеми с ABS Failure, Control System Failure, Run Flat indicator Failure и т.н. Към проблема се отнася и несработване на Cruise control-a и Speed dependent volume
Надявам се съм бил поне малко от помощ.
Единственото нещо, което ме притеснява е, че при диагностика не излизат никакви записани грешки, докато при мен, редовно си имаше over-voltage, no communication with generator и подобни. Въпреки всичко, струва си да провериш. Алтернатора е яко скрита лимонка!!! Това се отнася до всички, особенно онези които изпитват проблеми с ABS Failure, Control System Failure, Run Flat indicator Failure и т.н. Към проблема се отнася и несработване на Cruise control-a и Speed dependent volume

Надявам се съм бил поне малко от помощ.
Животът е сложен и непредсказуем, но това го прави по-сладък и желан. Загубим ли желанието, губим и себе си!
40 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3