Шарнири ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: E36 coupe 318is ex
E36 coupe 328i ex
E46 touring 320d ex
E90 325i

Re: Шарнири ?

Мнение от kokoshkite » 02 Сеп 2010, 15:04

mihal написа:
kokoshkite написа:
mihal написа:mmeyle HD явно трябва да се заварят за носача щото иначе излизат... надявам се заварка да го спаси

Колега аз съм с такива и няма нужда от никъкви заварки ,влиза на преса с 15тона натиск надали ще излезне :mhihi:

при мен влезе много лесно :conf: вътрешния да ама за въмшния савсем леко погалих пресата

Колега от къде го взе шарнира meyle HD ,мойте са от колегата laviatan и нямаше никъкви проблеми при монтажа?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 02 Сеп 2010, 15:53

Проблема не е от шарнирите-проблема някой път е от самия носач- зависи как е набиван,а зависи и колко пъти е сменян :mhihi:
Те тия носачи не са вечни - може преди да се сложи шарнира да се огледа.
И самия носач нов е евтинджос-австрийските са по 60-тина лв. :yes:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i touring 2001/9

Мнение от mihal » 28 Авг 2011, 14:54

най добре е с нормални тампони и нормални шарнири...
аз не съм доволен от усилените, стана каруца колата, дрънчи волана чак и не спира както преди... спестяваме от шарнири, после що рейката трака, що разбива накрайници
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 28 Авг 2011, 15:10

Напоследък такива мнения виждам във форума, че чак не ми се вярва. :shock:
Явно не е далеч времето, когато е46-ците ще привлекат вниманието на пишман гъзарите, а е36-цата понеже вече няма да е гъзария ще я карат основно хора, които ще я поддържат така, както трябва, а не така, че само и само да е на пътя по някакъв начин.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 28 Авг 2011, 15:17

И самия носач нов е евтинджос-австрийските са по 60-тина лв. :yes:

Роби, тва верно ли са по-толкова, опредлено при селдващата поръчка ще ми дадеш и два да си имам резерва!
Иначе като ги смених външните шарнири с тези усилените, разлика не видях щото те мойте си бяха здрави :lol: и ги сменях за спорта да не свалям после евентуално пак!
Така че теорията на колегата "е колата не му спирала заради шарнирите :shock: :shock: :shock: " или че била каруца станала, си е чиста глупост, щот моята си беше с оригиналните здрави и сега с тези новите на myele и няма разликам, така че не пишете такива глупости!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525dA '09
Мечтае да кара: ново БМВ

Мнение от batvlady79 » 28 Авг 2011, 15:20

bum_bum написа:Напоследък такива мнения виждам във форума, че чак не ми се вярва. :shock:
Явно не е далеч времето, когато е46-ците ще привлекат вниманието на пишман гъзарите, а е36-цата понеже вече няма да е гъзария ще я карат основно хора, които ще я поддържат така, както трябва, а не така, че само и само да е на пътя по някакъв начин.

Напълно съгласен и с мечтата да стане така !
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..

ентусиаст
Аватар

Мнение от mihal » 28 Авг 2011, 15:31

Nukem написа:Така че теорията на колегата "е колата не му спирала заради шарнирите :shock: :shock: :shock: "

Пропуснал съм да кажа че и тампоните са плътни, те играят роля в "еластичността" при спиране.... абс-а са побърка :mhihi: и освен това е по неефективен.
А за другото, предполагам ако ти е стегната колата няма да дрънчи, но при моята веднага се усети разлика, най вече волана в стойката дрънчи...
Моето мнение е че не са здравословни за колата тези модификацийки от форумни експертчета.... ръйш?
:winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 28 Авг 2011, 15:34

Тук съм съгласен с теб и аз сложих плътни с изместен център и стана като каруца и при спирането в интерес на истината сега като се замисля ми направи една идея впечатлени абс-а но аз на друго го отдадох, усещат се доста зле неравностите по настилката,но такива са ни пътищата!

ентусиаст
Аватар

Мнение от mihal » 28 Авг 2011, 15:39

Решил съм се да сменям тампоните с нормални, да се надяваме че ще се пооправи. Надявам се всичките "–" да са от тях.
Живот и здраве ще споделя резултата. :wave:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 28 Авг 2011, 15:48

Аз чакам apex-a и powerflex-a от англия и ми е интересно дали ще стане по-твърда возията от сега!

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 28 Авг 2011, 15:48

mihal написа:Пропуснал съм да кажа че и тампоните са плътни, те играят роля в "еластичността" при спиране.... абс-а са побърка :mhihi: и освен това е по неефективен.
А за другото, предполагам ако ти е стегната колата няма да дрънчи, но при моята веднага се усети разлика, най вече волана в стойката дрънчи...
Моето мнение е че не са здравословни за колата тези модификацийки от форумни експертчета.... ръйш?
:winky:

Колега, аз съм с плътни тампони и усилени шарнири и биалетки и АБС-а толкова рядко се пуска, че даже забравям, че имам. На втора страница съм писал преди две години и до момента съм сменил само вътрешния шарнир на Лемфьордер, а останалото си е Мале ХД и не е мръднало. Проблема със спирането и устойчивостта на колата определено се дължи на задкормилното устройство! Единствената разлика между усилените части на Мале и оригиналните е, че Малето е в пъти по-здраво.

П.П. Това за "еластичността" при спиране за първи път го чувам :clap:
П.П.2 Тампоните са усилени на Боге, но не са с изместен център!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го на ножки
Мечтае да кара: на 50ст бензина.

Мнение от Jang1r » 28 Авг 2011, 16:11

Аз съм пред дилема дали да сменя шарнирите от 2те страни....
Отдясно преди няколко месеца сменях и съм с Lemfoerder,отляво съм с БМВ шарнирите от лето 94то :mhihi: Лавиатан по погрешка ми прати шарнири и за 2те страни(Мейле усилени),но нали сме в България няма голям смисъл да връщам единия комплект,защото така или иначе скоро пак ще са за смяна с тези кратери :mhihi: Въпроса е всичко ли да сменя отпреде или само отляво и да забухам единия чифт в шкафа..?Знам,че правилното е да се сменя всичко,но Lemfoerder-a както споменах е на 6-7 месеца :paranoid:

И аз ще правя конверсията(ако може така да се нарече) към плътни тампони с изместен център :mhihi: Така,че ще споделя мнения :)
BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 28 Авг 2011, 16:24

Nukem написа:Аз чакам apex-a и powerflex-a от англия и ми е интересно дали ще стане по-твърда возията от сега!

С Пауърфлекса коренно се променя твърдостта, особено като сложиш задните.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 28 Авг 2011, 16:51

Изобщо не става по-твърда возията с усилените шарнири. Дължи се на плътните тампони. Който е виждал плътен и обикновен знае каква е разликата - ушите на обикновения се гънат като лукум, просто са си такива. Иначе стария шарнир се избива, набива се новия и готово. Ако излиза, значи отвора на самия носач е износен --> трябва нов носач. +1 за Лавиатан, от него взех усилен на Meyle HD. Като много от вас и аз съм чувал, че на Meyle продуктите са доста добри, и специално тези усилени шарнири издържат повече.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: бавно 32?и цупе
Мечтае да кара: е92 м3 цупе

Мнение от BlacK-EviL » 28 Авг 2011, 21:08

6 месеца вече си карам с шарнири Mayle , късите са Mayle HD . Нямам абсолютно никакви проблеми возията си е добра стегната нищо не лопа не тропа :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към E36