Шарнири ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
69 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- kokoshkite
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: E36 coupe 318is ex
E36 coupe 328i ex
E46 touring 320d ex
E90 325i
Re: Шарнири ?
mihal написа:kokoshkite написа:mihal написа:mmeyle HD явно трябва да се заварят за носача щото иначе излизат... надявам се заварка да го спаси
Колега аз съм с такива и няма нужда от никъкви заварки ,влиза на преса с 15тона натиск надали ще излезне
при мен влезе много лесновътрешния да ама за въмшния савсем леко погалих пресата
Колега от къде го взе шарнира meyle HD ,мойте са от колегата laviatan и нямаше никъкви проблеми при монтажа?

- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Проблема не е от шарнирите-проблема някой път е от самия носач- зависи как е набиван,а зависи и колко пъти е сменян
Те тия носачи не са вечни - може преди да се сложи шарнира да се огледа.
И самия носач нов е евтинджос-австрийските са по 60-тина лв.

Те тия носачи не са вечни - може преди да се сложи шарнира да се огледа.

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
най добре е с нормални тампони и нормални шарнири...
аз не съм доволен от усилените, стана каруца колата, дрънчи волана чак и не спира както преди... спестяваме от шарнири, после що рейката трака, що разбива накрайници
аз не съм доволен от усилените, стана каруца колата, дрънчи волана чак и не спира както преди... спестяваме от шарнири, после що рейката трака, що разбива накрайници

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Напоследък такива мнения виждам във форума, че чак не ми се вярва.
Явно не е далеч времето, когато е46-ците ще привлекат вниманието на пишман гъзарите, а е36-цата понеже вече няма да е гъзария ще я карат основно хора, които ще я поддържат така, както трябва, а не така, че само и само да е на пътя по някакъв начин.

Явно не е далеч времето, когато е46-ците ще привлекат вниманието на пишман гъзарите, а е36-цата понеже вече няма да е гъзария ще я карат основно хора, които ще я поддържат така, както трябва, а не така, че само и само да е на пътя по някакъв начин.
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Роби, тва верно ли са по-толкова, опредлено при селдващата поръчка ще ми дадеш и два да си имам резерва!
Иначе като ги смених външните шарнири с тези усилените, разлика не видях щото те мойте си бяха здрави

Така че теорията на колегата "е колата не му спирала заради шарнирите

Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525dA '09
- Мечтае да кара: ново БМВ
bum_bum написа:Напоследък такива мнения виждам във форума, че чак не ми се вярва.![]()
Напълно съгласен и с мечтата да стане така !
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..
- mihal
- ентусиаст
-
Nukem написа:Така че теорията на колегата "е колата не му спирала заради шарнирите![]()
![]()
"
Пропуснал съм да кажа че и тампоните са плътни, те играят роля в "еластичността" при спиране.... абс-а са побърка

А за другото, предполагам ако ти е стегната колата няма да дрънчи, но при моята веднага се усети разлика, най вече волана в стойката дрънчи...
Моето мнение е че не са здравословни за колата тези модификацийки от форумни експертчета.... ръйш?

- Nukem
- старши ентусиаст
-
Тук съм съгласен с теб и аз сложих плътни с изместен център и стана като каруца и при спирането в интерес на истината сега като се замисля ми направи една идея впечатлени абс-а но аз на друго го отдадох, усещат се доста зле неравностите по настилката,но такива са ни пътищата!
- mihal
- ентусиаст
-
Решил съм се да сменям тампоните с нормални, да се надяваме че ще се пооправи. Надявам се всичките "–" да са от тях.
Живот и здраве ще споделя резултата.
Живот и здраве ще споделя резултата.

- Nukem
- старши ентусиаст
-
Аз чакам apex-a и powerflex-a от англия и ми е интересно дали ще стане по-твърда возията от сега!
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
mihal написа:Пропуснал съм да кажа че и тампоните са плътни, те играят роля в "еластичността" при спиране.... абс-а са побъркаи освен това е по неефективен.
А за другото, предполагам ако ти е стегната колата няма да дрънчи, но при моята веднага се усети разлика, най вече волана в стойката дрънчи...
Моето мнение е че не са здравословни за колата тези модификацийки от форумни експертчета.... ръйш?
Колега, аз съм с плътни тампони и усилени шарнири и биалетки и АБС-а толкова рядко се пуска, че даже забравям, че имам. На втора страница съм писал преди две години и до момента съм сменил само вътрешния шарнир на Лемфьордер, а останалото си е Мале ХД и не е мръднало. Проблема със спирането и устойчивостта на колата определено се дължи на задкормилното устройство! Единствената разлика между усилените части на Мале и оригиналните е, че Малето е в пъти по-здраво.
П.П. Това за "еластичността" при спиране за първи път го чувам

П.П.2 Тампоните са усилени на Боге, но не са с изместен център!
- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
Аз съм пред дилема дали да сменя шарнирите от 2те страни....
Отдясно преди няколко месеца сменях и съм с Lemfoerder,отляво съм с БМВ шарнирите от лето 94то
Лавиатан по погрешка ми прати шарнири и за 2те страни(Мейле усилени),но нали сме в България няма голям смисъл да връщам единия комплект,защото така или иначе скоро пак ще са за смяна с тези кратери
Въпроса е всичко ли да сменя отпреде или само отляво и да забухам единия чифт в шкафа..?Знам,че правилното е да се сменя всичко,но Lemfoerder-a както споменах е на 6-7 месеца 
И аз ще правя конверсията(ако може така да се нарече) към плътни тампони с изместен център
Така,че ще споделя мнения 
Отдясно преди няколко месеца сменях и съм с Lemfoerder,отляво съм с БМВ шарнирите от лето 94то

И аз ще правя конверсията(ако може така да се нарече) към плътни тампони с изместен център

BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Nukem написа:Аз чакам apex-a и powerflex-a от англия и ми е интересно дали ще стане по-твърда возията от сега!
С Пауърфлекса коренно се променя твърдостта, особено като сложиш задните.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Изобщо не става по-твърда возията с усилените шарнири. Дължи се на плътните тампони. Който е виждал плътен и обикновен знае каква е разликата - ушите на обикновения се гънат като лукум, просто са си такива. Иначе стария шарнир се избива, набива се новия и готово. Ако излиза, значи отвора на самия носач е износен --> трябва нов носач. +1 за Лавиатан, от него взех усилен на Meyle HD. Като много от вас и аз съм чувал, че на Meyle продуктите са доста добри, и специално тези усилени шарнири издържат повече.
- BlacK-EviL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: бавно 32?и цупе
- Мечтае да кара: е92 м3 цупе
6 месеца вече си карам с шарнири Mayle , късите са Mayle HD . Нямам абсолютно никакви проблеми возията си е добра стегната нищо не лопа не тропа 

69 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5