Въпрос за EGR клапана ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- skywatcher
- Потребител
-
Въпрос за EGR клапана ?
колата е 318тдс компакт 2000г
имам желание да изолирам ЕГР клапана но при мен има само 2 маркуча от които единия отива в някакъв датчик(черно-синия) а другия(прозрачния) отива в нищото и сам го сложил там защото капе масло от него..
та въпроса ми е ще има ли ефект ако го изолирам само от горната страна и ако не кой маркуч трябва да запуша...
имам желание да изолирам ЕГР клапана но при мен има само 2 маркуча от които единия отива в някакъв датчик(черно-синия) а другия(прозрачния) отива в нищото и сам го сложил там защото капе масло от него..
та въпроса ми е ще има ли ефект ако го изолирам само от горната страна и ако не кой маркуч трябва да запуша...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- hakerizanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: compact m51d25
Re: Въпрос за EGR клапана ?
запушваш черно-синия маркуч с нещо (аз си го запуших с дебела алумиева тел, като я заоблих с пила в краищата да не среже маркуча). впоследствие изцяло е премахнат датчика, към който отива горепосочения маркуч
I think things -- and they happen...
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
запуши си го и при входа ,аз го чистя на 2-3 месеца и ако знаеш каква "гняз" се събира там ,някъде в нета имаше схема за гарнитурата която се прави за да се запуши ,а може и с бирена капачка ,но по - бързо изгаря , при мене вече 1 година е изолиран и никакви ядове 

6>4
- skywatcher
- Потребител
-
мерси много колеги още утре ще го изолирам
- sa_hellrot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е53
Аз пък освен това разпробих и самата ос на клапана и сега си е права тръба.
sa_hellrot написа:Аз пък освен това разпробих и самата ос на клапана и сега си е права тръба.
Е те това го мисля отдавна ама думичката разпробиване не ми се връзва , та как точно извърши операцията че ми се иска и аз да облекча пропускливостта към колекторите. Благодаря предварително. а колкото до черно синия мъркуч хубаво го запуши ама и другия дет влиза във въпросния ел.клапан ( командван от компа ) също да се запуши , че там пък вакуум има и да не избяга

- skywatcher
- Потребител
-
От този прозрачния течеше масло, по скоро сълзеше не течеше, но ако го запуша каде ще отиде това масло т.е. дали няма нещо да се пре*бе.. ?
- sa_hellrot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е53
vladobate написа:sa_hellrot написа:Аз пък освен това разпробих и самата ос на клапана и сега си е права тръба.
Е те това го мисля отдавна ама думичката разпробиване не ми се връзва , та как точно извърши операцията че ми се иска и аз да облекча пропускливостта към колекторите. Благодаря предварително. а колкото до черно синия мъркуч хубаво го запуши ама и другия дет влиза във въпросния ел.клапан ( командван от компа ) също да се запуши , че там пък вакуум има и да не избяга. А прозрачния също не оставяй в нищото ( изглежда ми че пак от вакуум мъркуча идва ,и ако е така в действителност обикновено е за захранване с вакуум на ел. клапана за щорите на въздухозаборника ) че бяга вакуум и не добре за сервоусилвателя.
Свалих го и на стругар...уж за 10 лв. работа , ама като отидох да го вземам взе да се оплаква че зор видял , пръста си ударил и стана 20 лв.

9 мнения
• Страница 1 от 1