Въпрос относно ABS

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Въпрос относно ABS

Мнение от bezdelnik_gm » 28 Юли 2011, 16:19

Здравейте колеги ! Имам проблем с ABS надявам се някой да ми помогне за което предварително Благодаря :)
Проблема е следния : На таблото не спира да ми всети лампичката (ABS) , проверих спирачките имат още доста живот,видимо няма нищо криво.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

Re: Въпрос относно ABS

Мнение от jbankov » 28 Юли 2011, 16:23

A АBS-а работи ли ти като спираш?
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от bezdelnik_gm » 28 Юли 2011, 16:25

Да,работи

Потребител
Аватар

Мнение от Pycua » 28 Юли 2011, 18:16

Преди известно време трябваше да си оправям моя(който не работеше, но лампичката не светеше :mhihi: ).
В сервиза казаха, че проблема може да е в датчика, в компютъра или в кабелите по пътя. Като тръгнаха да правят диагностика се видя, че не се отчитат оборотите само на едното колело (т.е. не е в компа) за това сменихме датчика и всичко заработи :)
Доколкото разбрах имало 2 вида abs-и едните на bosch и някакви други и май не били мн съвместими (някой по-компетентен може да се изкаже тук).
Разваления датчих даваше съпротивление колкото трябва - около 1000 ома, т.ч. ако си търсиш 2ра ръка със сигурност трябва да има такова съпротивление за да работи, но трябва и да се сложи и да се тества.
Надявам се да съм бил полезен. Без диагностика няма да стане освен, ако нямаш кабели и софтуер да си го диагностицираш ти :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 28 Юли 2011, 20:05

Ти спирачките си видял, а погледна ли датчиците на АБС-а? Най-вероятно там е проблема.

Потребител
Аватар

Мнение от bezdelnik_gm » 28 Юли 2011, 20:53

Да,работят . Каде се намира този датчик

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 28 Юли 2011, 23:01

Лампата свети и в същото време ABS-a си работи ,правилно ли съм разбрал ?!?! :conf: Малко странно ...
Иначе датчиците се намират на шенкелите (от вътрешната страна) :mhihi: ... Сега само не питай къде са шенкелите :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BaHka » 28 Юли 2011, 23:35

Докато не направиш една диагностика на АБС системата няма да намериш решение на проблема ти.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 28 Юли 2011, 23:43

bezdelnik_gm написа:Здравейте колеги ! Имам проблем с ABS надявам се някой да ми помогне за което предварително Благодаря :)
Проблема е следния : На таблото не спира да ми всети лампичката (ABS) , проверих спирачките имат още доста живот,видимо няма нищо криво.

Колега , как разбра , че ти работи АБС-а ... ?!
Усещаш ли при рязко набиване на спирачка , педала да ти рита крака ?
Почти 99 % съм убеден , че не ти рита крака , което значи ,че абс-а НЕ работи ...
Няма вариант да свети лампата и да работи АБС-а ....
Най -вероятния проблем е в датчик , можеш да ги тестваш с мултицет и да ги измериш ... , без да се обиждаш , но виждайки колко са ти знанията , най -вероятно няма да се справиш ... За това просто отиди на една диагностика ..... Случва се понякога проблема да е и в компютъра , дано при теб да не е това ....
Писал съм няколко теми по въпроса във форума, ровни с търсачката ... просто напиши АБС в търсачката и ще ти излязат доста неща по въпроса , включително и как да мериш датчици и къде да ги мериш ... Просто не ми се обяснява подробно сега , при положение , че го има във форума ....
Успех !

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 31 Юли 2011, 13:19

в AUTODATA е показано много добре как да премериш датчиците направо на куплонга на компютъра , съпротивленията на бобините на клапаните в АБС-а , ключето на педала , всички напрежения които тряба да ходят на куплонга . С мултицета може да се провери всичко без компа на АБС-а , демек ако всичко е изправно компа е сдал.
Това съм го правил когато нямаше кой да ми прочете абс-а и се оказа думнала една от бобините в помпата , със имитиране на съпротивлението лампата изгасна и абс-а заработи без да отпуска имитираното колело. Смених си помпата.
Всички тея замервания ти се разминават ако отидеш при някой който може да ти изчете АБС-а.
Изображение

Назад към E36