Въпрос относно ABS
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- bezdelnik_gm
- Потребител
-
Въпрос относно ABS
Здравейте колеги ! Имам проблем с ABS надявам се някой да ми помогне за което предварително Благодаря
Проблема е следния : На таблото не спира да ми всети лампичката (ABS) , проверих спирачките имат още доста живот,видимо няма нищо криво.

Проблема е следния : На таблото не спира да ми всети лампичката (ABS) , проверих спирачките имат още доста живот,видимо няма нищо криво.
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Re: Въпрос относно ABS
Преди известно време трябваше да си оправям моя(който не работеше, но лампичката не светеше
).
В сервиза казаха, че проблема може да е в датчика, в компютъра или в кабелите по пътя. Като тръгнаха да правят диагностика се видя, че не се отчитат оборотите само на едното колело (т.е. не е в компа) за това сменихме датчика и всичко заработи
Доколкото разбрах имало 2 вида abs-и едните на bosch и някакви други и май не били мн съвместими (някой по-компетентен може да се изкаже тук).
Разваления датчих даваше съпротивление колкото трябва - около 1000 ома, т.ч. ако си търсиш 2ра ръка със сигурност трябва да има такова съпротивление за да работи, но трябва и да се сложи и да се тества.
Надявам се да съм бил полезен. Без диагностика няма да стане освен, ако нямаш кабели и софтуер да си го диагностицираш ти

В сервиза казаха, че проблема може да е в датчика, в компютъра или в кабелите по пътя. Като тръгнаха да правят диагностика се видя, че не се отчитат оборотите само на едното колело (т.е. не е в компа) за това сменихме датчика и всичко заработи

Доколкото разбрах имало 2 вида abs-и едните на bosch и някакви други и май не били мн съвместими (някой по-компетентен може да се изкаже тук).
Разваления датчих даваше съпротивление колкото трябва - около 1000 ома, т.ч. ако си търсиш 2ра ръка със сигурност трябва да има такова съпротивление за да работи, но трябва и да се сложи и да се тества.
Надявам се да съм бил полезен. Без диагностика няма да стане освен, ако нямаш кабели и софтуер да си го диагностицираш ти

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Ти спирачките си видял, а погледна ли датчиците на АБС-а? Най-вероятно там е проблема.
- bezdelnik_gm
- Потребител
-
Да,работят . Каде се намира този датчик
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Лампата свети и в същото време ABS-a си работи ,правилно ли съм разбрал ?!?!
Малко странно ...
Иначе датчиците се намират на шенкелите (от вътрешната страна)
... Сега само не питай къде са шенкелите 

Иначе датчиците се намират на шенкелите (от вътрешната страна)

Докато не направиш една диагностика на АБС системата няма да намериш решение на проблема ти.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
bezdelnik_gm написа:Здравейте колеги ! Имам проблем с ABS надявам се някой да ми помогне за което предварително Благодаря![]()
Колега , как разбра , че ти работи АБС-а ... ?!
Усещаш ли при рязко набиване на спирачка , педала да ти рита крака ?
Почти 99 % съм убеден , че не ти рита крака , което значи ,че абс-а НЕ работи ...
Няма вариант да свети лампата и да работи АБС-а ....
Най -вероятния проблем е в датчик , можеш да ги тестваш с мултицет и да ги измериш ... , без да се обиждаш , но виждайки колко са ти знанията , най -вероятно няма да се справиш ... За това просто отиди на една диагностика ..... Случва се понякога проблема да е и в компютъра , дано при теб да не е това ....
Писал съм няколко теми по въпроса във форума, ровни с търсачката ... просто напиши АБС в търсачката и ще ти излязат доста неща по въпроса , включително и как да мериш датчици и къде да ги мериш ... Просто не ми се обяснява подробно сега , при положение , че го има във форума ....
Успех !
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
в AUTODATA е показано много добре как да премериш датчиците направо на куплонга на компютъра , съпротивленията на бобините на клапаните в АБС-а , ключето на педала , всички напрежения които тряба да ходят на куплонга . С мултицета може да се провери всичко без компа на АБС-а , демек ако всичко е изправно компа е сдал.
Това съм го правил когато нямаше кой да ми прочете абс-а и се оказа думнала една от бобините в помпата , със имитиране на съпротивлението лампата изгасна и абс-а заработи без да отпуска имитираното колело. Смених си помпата.
Всички тея замервания ти се разминават ако отидеш при някой който може да ти изчете АБС-а.
Това съм го правил когато нямаше кой да ми прочете абс-а и се оказа думнала една от бобините в помпата , със имитиране на съпротивлението лампата изгасна и абс-а заработи без да отпуска имитираното колело. Смених си помпата.
Всички тея замервания ти се разминават ако отидеш при някой който може да ти изчете АБС-а.

10 мнения
• Страница 1 от 1