Скъсан болт на водна помпа М43
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- dblos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 330D
- Детайли за колата: Touring
Скъсан болт на водна помпа М43
Здравейте , следния проблем.
При смяна на водна помпа на М43 един от болтовете най вероятно не е тръгнал правилно в резбата и при натягане се скъса, та въпроса е има ли решение на този проблем ,има ли как да се извади парчето от блока ?
И другия въпрос е , дали помпата ще протече ако остане на останалите 4 болта и евентуално подкрепим помпата с малко силикон за уплътнения ?
При смяна на водна помпа на М43 един от болтовете най вероятно не е тръгнал правилно в резбата и при натягане се скъса, та въпроса е има ли решение на този проблем ,има ли как да се извади парчето от блока ?
И другия въпрос е , дали помпата ще протече ако остане на останалите 4 болта и евентуално подкрепим помпата с малко силикон за уплътнения ?
Re: Скъсан болт на водна помпа М43
Парчето показва ли се навън?
Ако се показва се заварява гайка и се отвива.
Ако е навътре и не може да се завари гайка се вади с обратен метчик...но си е тегаво...
Ако се показва се заварява гайка и се отвива.
Ако е навътре и не може да се завари гайка се вади с обратен метчик...но си е тегаво...
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
тва на по малко болтове е съмнително да държи и от мазане със силикон отвънка фаида няма пак ще текне сваляй разпробиваи с по малка боргия и после зачистване на остатъчната резба
anton mutafchiev написа:тва на по малко болтове е съмнително да държи и от мазане със силикон отвънка фаида няма пак ще текне сваляй разпробиваи с по малка боргия и после зачистване на остатъчната резба

- dblos
- кандидат ентусиаст
-
Дългия болт е здрав, скъсан е горен десен.Товсичко е сглобено ама колко му е да го разглобя отново ,таи аз си мислих собратен метчик ама е тегаво мястото а и с тоя болт 06х20 ....
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
нищо не барай, че ще си отвориш беля, ще си върви без проблем и така
only rear wheel drive
- dblos
- кандидат ентусиаст
-
Дилемата е там че ми предстой път около 1500км , и се чудя дали да рискувам да пътувам така да не му изтакът водите
Колега,ако ме питаш мен по добре го оправи,че да не го мислиш,начините не са много но колегата по горе ти каза два начина,ако има зор пиши!
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Мдааам... много гаден момент на кофти място с тоя болт. Аз съм го късал същия (горен десен /погледнато отпред на мотора) ,щото преебах 2-3 витки на резбата с оригиналния и дойде къс,а след тва като сложих некъв по-дълъг,се оказа менте 4.8 и се скъса
Имах късмет поне,че останаха да стърчат 2-3мм навън и някак си успях да го хвана с чираците и да развия гнусния ментак. Другото решение е да си купиш един комплект "шпилкари" и да го бориш , въпреки че е на много тегаво място,не е невъзможно ...
п.п.От уплътняване със силикон ,няма смисъл,щото пръстена на помпата уплътнява доста навътре и практически вода до фланеца не трябва да достигне

п.п.От уплътняване със силикон ,няма смисъл,щото пръстена на помпата уплътнява доста навътре и практически вода до фланеца не трябва да достигне

- dblos
- кандидат ентусиаст
-
Е то и при мен проблема дойде от това че като сменихме помпата нещо тоя десния дойде къс незнам от какво , след което взех един същия болт 06х20 ама скъсааа .... та сега съм се сдобил с комплект шпилки и дано вземе да излезне нормално

- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
Аз на М42 скъсах 1ния болт на корпуса на термостата...сега съм само с 3 болта и уплътнено с червен силикон...нямам проблеми 

BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
За теч няма проблем да се кара и с 4 болта, както се спомена уплътнението не зависи от натягането на болтовете, а от О-ринга във вътрешноста. Проблемът е че без един болт може да се измести положението на шайбата като се обтегне ремъка и ще свири зверски, не е изключено дори да се измъкне от каналите и да се откачи.
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
На 3 болта трудно ще мръдне помпата, а и болт 6мм на място с обратни метчици ще го извади само факир
. Вярното решение е ерозийна машина, но на практика трябва да се разпилее целия мотор.

only rear wheel drive
- dblos
- кандидат ентусиаст
-
На практика на теория тва е положението , ако не стане с шпилковадач остава с наличните болтове силикон и тва е
14 мнения
• Страница 1 от 1