Мнения за окачване
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
Re: Мнения за окачване
bum_bum написа:.....
аха...викаш по-добре за тия кинти Билщайн правени в Румъния, отколкото нещо китайско...
щото румънците са богове в произвеждането на качествени продукти, па китайците са последната дупка на кавала...

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Най-обичам някой като ми каже "един тираджия ми каза, че маслото се прави в Турция", "един бакшиш каза, че БРЦ-то им сглобяват изпарителите в Албания", "един майстор ми каза, че Конито идва от Румъния" и т.н.
Кони и Билщайн взети от правилно място се произвеждат там, където компромиси с качеството няма. Щом има печата на контрола по качеството то този амортисьор е сглобен там, където съответната фирма- Кони или Билщайн гарантират, че получаваш най-доброто качество за парите си.
Ако се опитваш да ме убедиш, че Билщайн и Кони са по-малко фирми от Джом, Лоутек и т.н. няма да ти се получи
Гюнтер и с гъза си ще сглоби по-качествен продукт от Цун Кай Хуй.
Кони и Билщайн взети от правилно място се произвеждат там, където компромиси с качеството няма. Щом има печата на контрола по качеството то този амортисьор е сглобен там, където съответната фирма- Кони или Билщайн гарантират, че получаваш най-доброто качество за парите си.
Ако се опитваш да ме убедиш, че Билщайн и Кони са по-малко фирми от Джом, Лоутек и т.н. няма да ти се получи

bum_bum написа:.....
Ако се опитваш да ме убедиш, че Билщайн и Кони са по-малко фирми от Джом, Лоутек и т.н. няма да ти се получи...
ако успееш да ме убедиш, че Билщайна в БГ не е от мамалигарско, а от Гюнтер ще се съглася с тебе
ма все ми се струва, че БГ търгаша ще се насочи към завода на Билщайн в Сибиу /Румъния/....та от там вече не съм сигурен в качеството на Билщайна

мога да кажа 4е ФК за всекидневна употреба е 4уден
купих пред 1 год. ФК от форума ново
карах го и останах доволен ,но колата по4на да не се ползва по улицата и ФКто трябва6е да бъде сменено с не6то по ка4ествено и минаг на ГАЗ голд .
така 4е който и каквото иска да си приказва карал съм сток ока4ване китайско ока4ване и сега съм със газа
ми останах предоволен за парите на ФКто определно съм о6те по доволен от газа
нека след тва некой дето никога не е минал и 1000км с фк да ми каже 4е не става 6тото имала ло6а слава или 6тото бай пе6то му бил казАл .
успех на автора на темата

карах го и останах доволен ,но колата по4на да не се ползва по улицата и ФКто трябва6е да бъде сменено с не6то по ка4ествено и минаг на ГАЗ голд .
така 4е който и каквото иска да си приказва карал съм сток ока4ване китайско ока4ване и сега съм със газа
ми останах предоволен за парите на ФКто определно съм о6те по доволен от газа
нека след тва некой дето никога не е минал и 1000км с фк да ми каже 4е не става 6тото имала ло6а слава или 6тото бай пе6то му бил казАл .
успех на автора на темата

“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
zazomazo написа:bum_bum написа:.....
Ако се опитваш да ме убедиш, че Билщайн и Кони са по-малко фирми от Джом, Лоутек и т.н. няма да ти се получи...
ако успееш да ме убедиш, че Билщайна в БГ не е от мамалигарско, а от Гюнтер ще се съглася с тебе
ма все ми се струва, че БГ търгаша ще се насочи към завода на Билщайн в Сибиу /Румъния/....та от там вече не съм сигурен в качеството на Билщайна
Боли ме фара мен за Бг търгаша. Всичко, което си имам по колата си внасям сам единствено и само аз и единствено и само от проверени места. Всичко, което съм купил и от Щатите и от Германия и Англия е било след като съм писал или съм се обадил на производителя за да проверя съответния търговец дали получава стока от тях. Поради таз причина сега като продавам масла не продавам и филтри, щото бг търгаша е бг търгаш заради бг гащника, който няма как да му обясня, че продавам двойно по-скъпо Мале, не щото искам да стана милионер, а щото това е цената

такамммм...да уточним:
в конкретната тема за амортисьорите не става дума за твоите дето са 1000+
за тях няма спор, че са качествени...но не всеки може да отдели такава сума..
става дума за смяна на окачване като алтернативите са китайски койловър или примерно Билщайн /или др. марка/ на сходна с китайските цена
ми някак не мога да се съглася, че румънски Билщайн на ниска цена е много по-добър от китайски....
тука вече идват плюсовете на койловъра /визия, възможност да сваляш или качваш колата както ти е кеф/
е сори, ама преди 2,5 години бях в такава дилема и везните наклониха към Джом-а....за тези 2 години и половина нямам никакви оплаквания от окачването и в момента е също толкова стегнато както и в началото
та лоша дума за китайския койловър не мога да кажа и със сигурност е по-добро от 15 годишен М-тех втора ръка
в конкретната тема за амортисьорите не става дума за твоите дето са 1000+
за тях няма спор, че са качествени...но не всеки може да отдели такава сума..
става дума за смяна на окачване като алтернативите са китайски койловър или примерно Билщайн /или др. марка/ на сходна с китайските цена
ми някак не мога да се съглася, че румънски Билщайн на ниска цена е много по-добър от китайски....
тука вече идват плюсовете на койловъра /визия, възможност да сваляш или качваш колата както ти е кеф/
е сори, ама преди 2,5 години бях в такава дилема и везните наклониха към Джом-а....за тези 2 години и половина нямам никакви оплаквания от окачването и в момента е също толкова стегнато както и в началото
та лоша дума за китайския койловър не мога да кажа и със сигурност е по-добро от 15 годишен М-тех втора ръка

- bum_bum
- старши ентусиаст
-

стоковия Билщайн предполагам е по-мек от Джом-а, плюс това освен амортисьора е хубаво евентуално и пружини да се купят....цифрата отива нагоре и като краен резултат ще имаш кола на педя над асфалта /все пак и гъзарията е важна
/

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Амортисьора колега не е х** за да мериш качеството му само според това колко е твърд.
Дори един от най-смотаните билщайни б4 комплекта е бая по-скъп от койлите и то без пружини...Скъпа морска болест за мен не е оферта.
Бе незнам, ама от толкоз хора дето са си взели, никой не ги насра евтините койли, за разлика от стоковите.
Бе незнам, ама от толкоз хора дето са си взели, никой не ги насра евтините койли, за разлика от стоковите.

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Dpy написа:Дори един от най-смотаните билщайни б4 комплекта е бая по-скъп от койлите и то без пружини...Скъпа морска болест за мен не е оферта.
Колега нито един от тях не е сядал в кола с истинско окачване, затова и нема как да не ги насерът.
П.С. я го питай Вичо, що изхвърли джома и си сложи М техник

vld написа:Dpy написа:Дори един от най-смотаните билщайни б4 комплекта е бая по-скъп от койлите и то без пружини...Скъпа морска болест за мен не е оферта.
Колега нито един от тях не е сядал в кола с истинско окачване, затова и нема как да не ги насерът.
П.С. я го питай Вичо, що изхвърли джома и си сложи М техник
е кво да го пита, той Вичо си го е написал

vicho написа:.....
бате, не ги слушай ...
за БГ и 500лв за окачване са много да се кара из тия трапове
вземи си комплект чисто нови JOM/Street Racing или там каквито има за тия пари, а другите ги раздай (продай)
тва е
п.с. аз лично карам с м-техник и то не защото не ме кефи как стои в завои или на стойка Китайския Coil, ами защото много друса!

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Виж сега не ме вълнува ти специално по какъв критерий оценяваш поведението на колата.
Аз като си говорих с него на събора останах с друго впечатление, но както и да е.
Тунинга на вашите коли си е ваш проблем, аз за себеси знам кое е хубаво и кое не.
Аз като си говорих с него на събора останах с друго впечатление, но както и да е.
Тунинга на вашите коли си е ваш проблем, аз за себеси знам кое е хубаво и кое не.

- dioniji
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: мел
Аз пък карах една година с KONI sport амортисьори и лилави H$R пружини и ми се е.. мамата на колата,добре че отдолу имам X-brace та ми оцеля картера, но ми се разлопаха кори и секакви пласмасарии вътре в купето,сега съм с билщайн стоков и стокови пружини и не ми дреме че колата е щъркел,има си возия и комфорт. Но всеки си решава сам,аз опитах и не искам отново.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
vld написа:П.С. я го питай Вичо, що изхвърли джома и си сложи М техник
фен съм на оригиналното...

помеждудругото "D2" предлага настройка на твърдост, настройка по височки и настройка на камбер, т.е. това са 3 настройки с доста степени всяка - цената по спомен беше около 1200 лв от Явор
Лоутек и Джом предлагат настройка по височина, т.е. това е 1 настройка - цена от 400 до 500лв., сега се замислете, ако на Джом сложат твърдост и камбер на какви пари идваме, и D2 не е ли "JOM с повечко настройки"?

ДА! D2 е страхотно окачване за цената си предлага всичко, което всеки начинаещ и напреднал дрифтер желае

Всички искаме KW Variant 3, ама парички дори и за Variant 1 няма, така че -->
п.с. за парите си, китайските койли предлагат задоволителни характеристики (хайде задоволитени е силна дума, но да кажем нормални)

както каза vld, всеки сам си прави тунинга на колата

You said: "Time will change!" What if it changes you?