Мнения за окачване

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Мнения за окачване

Мнение от zazomazo » 20 Юли 2011, 14:38

bum_bum написа:.....

аха...викаш по-добре за тия кинти Билщайн правени в Румъния, отколкото нещо китайско...
щото румънците са богове в произвеждането на качествени продукти, па китайците са последната дупка на кавала... :ok:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 20 Юли 2011, 14:48

Най-обичам някой като ми каже "един тираджия ми каза, че маслото се прави в Турция", "един бакшиш каза, че БРЦ-то им сглобяват изпарителите в Албания", "един майстор ми каза, че Конито идва от Румъния" и т.н.
Кони и Билщайн взети от правилно място се произвеждат там, където компромиси с качеството няма. Щом има печата на контрола по качеството то този амортисьор е сглобен там, където съответната фирма- Кони или Билщайн гарантират, че получаваш най-доброто качество за парите си.
Ако се опитваш да ме убедиш, че Билщайн и Кони са по-малко фирми от Джом, Лоутек и т.н. няма да ти се получи ;) Гюнтер и с гъза си ще сглоби по-качествен продукт от Цун Кай Хуй.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 20 Юли 2011, 14:55

Ако се опитваш да ме убедиш, че Билщайн и Кони са по-малко фирми от Джом, Лоутек и т.н. няма да ти се получи ;) ...

ако успееш да ме убедиш, че Билщайна в БГ не е от мамалигарско, а от Гюнтер ще се съглася с тебе

ма все ми се струва, че БГ търгаша ще се насочи към завода на Билщайн в Сибиу /Румъния/....та от там вече не съм сигурен в качеството на Билщайна :winky:
Изображение

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 20 Юли 2011, 15:06

мога да кажа 4е ФК за всекидневна употреба е 4уден :winky: купих пред 1 год. ФК от форума ново
карах го и останах доволен ,но колата по4на да не се ползва по улицата и ФКто трябва6е да бъде сменено с не6то по ка4ествено и минаг на ГАЗ голд .
така 4е който и каквото иска да си приказва карал съм сток ока4ване китайско ока4ване и сега съм със газа
ми останах предоволен за парите на ФКто определно съм о6те по доволен от газа
нека след тва некой дето никога не е минал и 1000км с фк да ми каже 4е не става 6тото имала ло6а слава или 6тото бай пе6то му бил казАл .
успех на автора на темата
:mhihi:
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 20 Юли 2011, 15:12

zazomazo написа:
Ако се опитваш да ме убедиш, че Билщайн и Кони са по-малко фирми от Джом, Лоутек и т.н. няма да ти се получи ;) ...

ако успееш да ме убедиш, че Билщайна в БГ не е от мамалигарско, а от Гюнтер ще се съглася с тебе

ма все ми се струва, че БГ търгаша ще се насочи към завода на Билщайн в Сибиу /Румъния/....та от там вече не съм сигурен в качеството на Билщайна :winky:

Боли ме фара мен за Бг търгаша. Всичко, което си имам по колата си внасям сам единствено и само аз и единствено и само от проверени места. Всичко, което съм купил и от Щатите и от Германия и Англия е било след като съм писал или съм се обадил на производителя за да проверя съответния търговец дали получава стока от тях. Поради таз причина сега като продавам масла не продавам и филтри, щото бг търгаша е бг търгаш заради бг гащника, който няма как да му обясня, че продавам двойно по-скъпо Мале, не щото искам да стана милионер, а щото това е цената ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 20 Юли 2011, 15:40

такамммм...да уточним:
в конкретната тема за амортисьорите не става дума за твоите дето са 1000+
за тях няма спор, че са качествени...но не всеки може да отдели такава сума..

става дума за смяна на окачване като алтернативите са китайски койловър или примерно Билщайн /или др. марка/ на сходна с китайските цена
ми някак не мога да се съглася, че румънски Билщайн на ниска цена е много по-добър от китайски....
тука вече идват плюсовете на койловъра /визия, възможност да сваляш или качваш колата както ти е кеф/
е сори, ама преди 2,5 години бях в такава дилема и везните наклониха към Джом-а....за тези 2 години и половина нямам никакви оплаквания от окачването и в момента е също толкова стегнато както и в началото

та лоша дума за китайския койловър не мога да кажа и със сигурност е по-добро от 15 годишен М-тех втора ръка
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 20 Юли 2011, 15:45

:dunno: Билщайн от Германия внасях и беше на цена под Джома ама всички скочиха на койла. Всичко, дето имах замина обратно за Германия през ибея, явно немците са по-тъпи от нас, че карат със стоков билщайн, а не наскачат на койловърите, дето там са им и под 200 евра.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 20 Юли 2011, 16:07

стоковия Билщайн предполагам е по-мек от Джом-а, плюс това освен амортисьора е хубаво евентуално и пружини да се купят....цифрата отива нагоре и като краен резултат ще имаш кола на педя над асфалта /все пак и гъзарията е важна :mhihi: /
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 20 Юли 2011, 17:00

Амортисьора колега не е х** за да мериш качеството му само според това колко е твърд.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 20 Юли 2011, 17:37

Дори един от най-смотаните билщайни б4 комплекта е бая по-скъп от койлите и то без пружини...Скъпа морска болест за мен не е оферта.
Бе незнам, ама от толкоз хора дето са си взели, никой не ги насра евтините койли, за разлика от стоковите. :mhihi:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 20 Юли 2011, 17:52

Dpy написа:Дори един от най-смотаните билщайни б4 комплекта е бая по-скъп от койлите и то без пружини...Скъпа морска болест за мен не е оферта.
Бе незнам, ама от толкоз хора дето са си взели, никой не ги насра евтините койли, за разлика от стоковите. :mhihi:

Колега нито един от тях не е сядал в кола с истинско окачване, затова и нема как да не ги насерът.

П.С. я го питай Вичо, що изхвърли джома и си сложи М техник :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 20 Юли 2011, 18:41

vld написа:
Dpy написа:Дори един от най-смотаните билщайни б4 комплекта е бая по-скъп от койлите и то без пружини...Скъпа морска болест за мен не е оферта.

Колега нито един от тях не е сядал в кола с истинско окачване, затова и нема как да не ги насерът.

П.С. я го питай Вичо, що изхвърли джома и си сложи М техник :mhihi:

е кво да го пита, той Вичо си го е написал :winky:

vicho написа:.....

бате, не ги слушай ...

за БГ и 500лв за окачване са много да се кара из тия трапове
вземи си комплект чисто нови JOM/Street Racing или там каквито има за тия пари, а другите ги раздай (продай)

тва е :yes:

п.с. аз лично карам с м-техник и то не защото не ме кефи как стои в завои или на стойка Китайския Coil, ами защото много друса!

:wave:
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 20 Юли 2011, 23:07

Виж сега не ме вълнува ти специално по какъв критерий оценяваш поведението на колата.
Аз като си говорих с него на събора останах с друго впечатление, но както и да е.
Тунинга на вашите коли си е ваш проблем, аз за себеси знам кое е хубаво и кое не.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: мел

Мнение от dioniji » 20 Юли 2011, 23:32

Аз пък карах една година с KONI sport амортисьори и лилави H$R пружини и ми се е.. мамата на колата,добре че отдолу имам X-brace та ми оцеля картера, но ми се разлопаха кори и секакви пласмасарии вътре в купето,сега съм с билщайн стоков и стокови пружини и не ми дреме че колата е щъркел,има си возия и комфорт. Но всеки си решава сам,аз опитах и не искам отново.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 21 Юли 2011, 0:22

vld написа:П.С. я го питай Вичо, що изхвърли джома и си сложи М техник :mhihi:

фен съм на оригиналното... :twisted: :driving:

помеждудругото "D2" предлага настройка на твърдост, настройка по височки и настройка на камбер, т.е. това са 3 настройки с доста степени всяка - цената по спомен беше около 1200 лв от Явор

Лоутек и Джом предлагат настройка по височина, т.е. това е 1 настройка - цена от 400 до 500лв., сега се замислете, ако на Джом сложат твърдост и камбер на какви пари идваме, и D2 не е ли "JOM с повечко настройки"? :mhihi:

ДА! D2 е страхотно окачване за цената си предлага всичко, което всеки начинаещ и напреднал дрифтер желае :lalala:

Всички искаме KW Variant 3, ама парички дори и за Variant 1 няма, така че -->

п.с. за парите си, китайските койли предлагат задоволителни характеристики (хайде задоволитени е силна дума, но да кажем нормални) :driving:

както каза vld, всеки сам си прави тунинга на колата :yes: (а да кажа, че съм карал с 218 км/ч по GPS е36-цата с FK пружини и такъв страх не бях брал доста време) :oops: :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ПредишнаСледваща

Назад към E36