До къде е допустимо да загрее?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

До къде е допустимо да загрее?

Мнение от Chapai » 19 Юли 2011, 22:25

Стрелката за отчитане на температурата до колко е допустимо да мръдне на дясно без да се очаква проблем от прегряване? Теглих много тежко ремарке по нагорнище и то бавно. Стрелката мръдна до половината между централната отметка и следващата. Помогнах и с парното и я върнах в центъра, ама дали да очаквам проблем?
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: До къде е допустимо да загрее?

Мнение от bum_bum » 19 Юли 2011, 22:28

Не е проблем, освен ако гарнитурата ти е фира така или иначе. Дори и в книжката пише, че при определени обстоятелства е допустимо стрелката да мръдне в дясно до преди червеното.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: всичко що е с гуми

Мнение от anton mutafchiev » 20 Юли 2011, 0:00

не е проблем че е отишла до там може да си спокоен и щом си реагирал да я смъкнеш да несе покачва споко :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 20 Юли 2011, 0:05

Аз знам че помага ако имаш климатик, тъй като той има отделна перка на радиатора . Не знам дали наистина е имало ефект от парното :dunno:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Мнение от Yanko Petrov » 20 Юли 2011, 0:08

Има ефект от парното на последна степен и на топло, пробвано, а иначе на мен ми беше стигала на старата е30 два пъти до червеното, проблеми нямах :)

ентусиаст
Аватар
Кара: всичко що е с гуми

Мнение от anton mutafchiev » 20 Юли 2011, 0:08

за перката на климатика е вярно че помага ама и парното помага от личен опит и аз се изненадах като реших да пробвам с него къв ефект имаше

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 20 Юли 2011, 1:33

bum_bum написа:Не е проблем, освен ако гарнитурата ти е фира така или иначе. Дори и в книжката пише, че при определени обстоятелства е допустимо стрелката да мръдне в дясно до преди червеното.

:yes: Темата се изчерпа след първия отговор!
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има..
Мечтае да кара: .....

Мнение от iliew » 21 Юли 2011, 16:58

До автора на темата......колега за да те успокоя и аз.....имам 3 bmw-та, едното е е36 м40 316....и тьй като този двг малко не е по вкусьт ми,не полагам големи грижи за него и чакам да даде фира,за да бьде подменен с нов.... Радиатора е спукан малко и доста често я оставям без вода и на няколко пьти(поне 10)колата е влизала в червено...проблеми никакви... :shock:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е91

Мнение от player123 » 21 Юли 2011, 17:25

iliew написа:До автора на темата......колега за да те успокоя и аз.....имам 3 bmw-та, едното е е36 м40 316....и тьй като този двг малко не е по вкусьт ми,не полагам големи грижи за него и чакам да даде фира,за да бьде подменен с нов.... Радиатора е спукан малко и доста често я оставям без вода и на няколко пьти(поне 10)колата е влизала в червено...проблеми никакви... :shock:

То после защо хората като ни видят викат,че е36 е селска кола .. заради такива собственици :bang:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 22 Юли 2011, 0:12

това с климатика не зная дали е много удачно.. замисли се че затомозяваш мотора с една идея повече.. като зацепи компресора.. но пък... за реката имаш право че и тя обдухва.. повечко като работи
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има..
Мечтае да кара: .....

Мнение от iliew » 22 Юли 2011, 0:20

player123 написа:
iliew написа:До автора на темата......колега за да те успокоя и аз.....имам 3 bmw-та, едното е е36 м40 316....и тьй като този двг малко не е по вкусьт ми,не полагам големи грижи за него и чакам да даде фира,за да бьде подменен с нов.... Радиатора е спукан малко и доста често я оставям без вода и на няколко пьти(поне 10)колата е влизала в червено...проблеми никакви... :shock:

То после защо хората като ни видят викат,че е36 е селска кола .. заради такива собственици :bang:

Ей селчо ...сьобразявай се как се изказваш.Колата си е моя и ще правя с нея каквото пожелая...... Много е лесно да си пред монитора и да се правиш на филосов...

Назад към E36