Нямам Късмет с тая кола!!!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Нямам Късмет с тая кола!!!

Мнение от Делян » 16 Юли 2011, 11:21

Alexi написа:
Dpy написа:Е предполагам, само за част от секундата се е изпържила и си натиснал съединителя. Правил съм го същото на м50б25...

М50 е много по различен мотор от М43 ,при М43 такива извращения се наказват с криви клапани :mhihi: не знам защо такива стари уморени мотори с омекнали пружини на клапаните ги изтезавате така то разбирам да имаше някаква сила М43, да го напъваш до 6к ...

Бай брадар, карай си там свръх бързият и луксозен форд :mhihi: , дъртите умрели бмв-та ги остави на нас. Само ще ти кажа, че и на м43 съм го правил(не че е некво геройство :oops: , ама с 90км/ч в место 3-та слагам първа. За разлика от 2.5-цата нищо не му стана :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 16 Юли 2011, 11:27

ми аз така съм направил :mhihi: пожелавам ти да си вземеш М50 някой ден ,много по читав мотор от М43 е

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 16 Юли 2011, 12:11

Alexi написа:ми аз така съм направил :mhihi: пожелавам ти да си вземеш М50 някой ден ,много по читав мотор от М43 е

Мууууааахахаххахахахах .... !!!! :mhihi:
Нема лоши чувства , колеги сме и Ви уважавам всичките ! , ама ако ми кажеш как установи , че М50 е по читав от М43 ще съм ти безкрайно благодарен !!! М50 е добър мотор , М43 също е добър мотор ... каква е базата ти за сравнение кой от двата е по добър , като оставим на страна мощността ...?!
Малко оффтопик , ама като някой колега изкаже такова мнение и ми става смешно ...

Иначе по темата .... ще повторя вече казаното , за да не се явяам офтопик - само отваряне и гледане !
Последна промяна metodi80 на 16 Юли 2011, 12:14, променена общо 1 път

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 16 Юли 2011, 12:14

Нали работат на един и същи принцип,каква да е разликата...моя е кован освен да е по добър и от двата споменати..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 16 Юли 2011, 12:19

metodi80 написа:
vladi_a_i написа:Нали работат на един и същи принцип,каква да е разликата...моя е кован освен да е по добър и от двата споменати..

Ти па сега да се изфукаш .... :mhihi: Спирам , че ще омажеме темата !

Най вероятно ще го сменям за м52б25,но зависи от парата мисля да взема едно 323ти..а мойто незнам :dunno:
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 16 Юли 2011, 12:23

Аз па мисля повече нищо да не правя сериозно по тая кола ,писна ми на ..... Само ги стегаме , само сменяваме съединители , скоростни кутии , дифове , окачвания , мотори не знам си кво ... ! Хората карат вече Е60 , Е90 , аз като сментна колко пари съм набутал по мойта , кажи речи съм на 2/3 парите от цената на Е60 (втора ръка ) в момента ...
Ще ги е*а в бангиите !

ентусиаст
Аватар
Кара: всичко що е с гуми

Мнение от anton mutafchiev » 16 Юли 2011, 12:37

:D :D :mhihi: прав си мето

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 m43 318i e39 528i
Мечтае да кара: m3 e36/e38 760

Мнение от stefkata1990 » 16 Юли 2011, 13:35

Тя темата бая в :OT: отиде ама нищо де.а аз да ви питам ако не беше новия съединител а стария можеше ли да приплъзне и да и няма нищо на колата?и буталата нараняват ли се като се кривят клапаните. И да кажа на колегата той такова м43 ако е карал някъде с тоя вървеж който прави моето добре ,ама ако се съмнява като го направя ще го повозя да му променя мнението :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 16 Юли 2011, 15:26

Методи М50 е просто създаден за високи обороти .. това е един от най развъртащите се мотори на БМВ като изключим тия от М-серията .. докато М43 едно че е 8 клапана ,и едни обеми 1.6-1.8 е създаден .. не знам и аз защо ... нито върви ,нито е икономичен ,единствения му плюс е че е сравнително евтин за поддръжка .. имал съм и 2та мотора в Е36 ,няма място за сравнение ... това имах предвид под читав инак като надеждност шестака пак е по напред де .
Относно постоянното ремонтиране - откриваш топлата вода ..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 16 Юли 2011, 15:34

Значи и аз бих могъл да стана член на тоя клуб на "ненацелващите предавка" :mhihi: :conf:
Не ми е много смешно, ама при мен лоста ми правеше номера. Трудно се целеше тая 3-та... Та вместо да вкарам от 2-ра (5500 об.) на 3-та се пробвах на 1-ва. Резултата - блокиране за кратко на задните колела и много лошо поднасяне и изкривена предна дясна джанта от бордюра :banghead: . Поражения по двигателя (М52Б28) не забелязвам, поне за сега... Работи равномерно, не прекъсва, изглежда, че има мощност :mhihi: Може просто да съм извадил късмет и съединителя да е приплъзнал :dunno:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 16 Юли 2011, 15:36

metodi80 братле ти ми беше идеала за фен досега, не съм очаквал че и ти ще я пееш тая песен колко пари излиза и че се уморява човек все да прави нещо по колата, тва за парите е ясно но нали затова сме фенове, аз приятелите ми умряха от смях миналия ден като им казах че си поръчах спортен катализатор :shock: !
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 16 Юли 2011, 18:03

Alexi написа:Методи М50 е просто създаден за високи обороти .. това е един от най развъртащите се мотори на БМВ като изключим тия от М-серията .. докато М43 едно че е 8 клапана ,и едни обеми 1.6-1.8 е създаден .. не знам и аз защо ... нито върви ,нито е икономичен ,единствения му плюс е че е сравнително евтин за поддръжка .. имал съм и 2та мотора в Е36 ,няма място за сравнение ... това имах предвид под читав инак като надеждност шестака пак е по напред де .
Относно постоянното ремонтиране - откриваш топлата вода ..
Alexi , аз не откривам топлата вода , то човек да не смее да каже нещо във форума , не ми пречи да ремонтирам , въпроса е , че един автомобил стида до едно ниво по отношение на техническото си състояние и след това се започва с нужда не от постоянно ремонтиране , а от подмяна на цели системи ! Поне при мен все още не се е стигнало до там (количката е 11месец 97 г и все още има душица , даже аз много си я тача ), но след некоя година и това ще стане ...
По въпроса за това кой мотор е по -читва , въпроса ми беше риторичен .... , абсолютно безпредметно е да говориме за това ..... Това са два различни типа мотори .... Просто ти каза , че единия бил по -читав , като се говори за "читавост" се има предвид износоустойчивост и продължителност на живот , поне аз така го разбирам .... Та за мен и двата са достатъчно читави и не може да се каже кой от двата е по -читав ... Просто единия и по -голям , по -мощен, но това не означава , че само заради това е по-читав ! Тука не става въпрос за това колко клапана има , колко повдигача , колко му е обема и т.н. ....

Nukem написа:metodi80 братле ти ми беше идеала за фен досега, не съм очаквал че и ти ще я пееш тая песен колко пари излиза и че се уморява човек все да прави нещо по колата, тва за парите е ясно но нали затова сме фенове, аз приятелите ми умряха от смях миналия ден като им казах че си поръчах спортен катализатор :shock: !
Nukem , аз пак съм си фен човече , винаги ще бъда ....
Аз тая кола винаги ще си я гледам (колкото ми позволяват възможностите) , тя си е вечно моя , не заради парите , не заради лежането и грижите за нея , а просто защото наистина съм фен ! Но въпреки това колкото и да сме фенове , всяко нещо си има живот , особено нещо дето е от метал и ръждясва и дето има толкова много движещи се механизми в него ...
Сега вече наистина спирам , защото смапа стана много ... !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 m43 318i e39 528i
Мечтае да кара: m3 e36/e38 760

Мнение от stefkata1990 » 17 Юли 2011, 10:33

Колеги малкия дявол само 1 клапан.На 4-ти цилиндър смъкателния клапан е ударен.другите са закачили но са добре и нямат кривини :yes: сега купувам 1 клапан гумички ,гарнитури и отново на пътя :yes:

Чудя се докато е разглобена дали да не и сменя веригата че като нищо може да се е разтегнала или няма смисъл :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: 92' E30 M40 cabrio
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от Vasko_BP » 17 Юли 2011, 12:25

Ако не е сменяна - по-добре я смени , че да не да има продължение на филма, защото ако скъса верига всичко ще е мармалад.
И според мен имаш късмет с тая кола защото си се разминал само с един клапан.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36