Странно замърсяване на стъклата...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW E36 320 M52 touring

Странно замърсяване на стъклата...

Мнение от herminatora » 14 Юли 2011, 10:55

Колеги имам много странен проблем със стъклата. Колата ми стои паркирана пред блока и след известно време (2 дена) като се кача вътре и всички стъкла без челното и задното са замърсени (като мазно стои). Закарах я на мивка измиха я хубаво отвътре и 2 дена след като я бях паркирал беше пак същото...Незнам от какво може да се получава, сменил съм всички филтри преди 2 месеца... давайте някви идеи
А и пропуснах да кажа че колата е 320 touring

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Re: Странно замърсяване на стъклата...

Мнение от zzuzi » 14 Юли 2011, 11:22

herminatora написа:сменил съм всички филтри преди 2 месеца
Масления читав ли ти е,че ако е менте може да е от него :mhihi: .Принципно такива мизерии стават от покапващо радиаторче на парното,но тогава маже само челното.
Изображение Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от dalas » 14 Юли 2011, 11:40

да не е конденз от радиатора на парното

Потребител
Аватар

Мнение от herminatora » 14 Юли 2011, 13:16

Работя в магазин за БМВ авточасти само качествени, всички филтри бяха на MAHLE включително и на климатика и маслото ми е БМВ оригинално.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is на Гняс

Мнение от sims » 14 Юли 2011, 14:10

Колега и при мен е съштото само че и задното ми се замаглява(318ис купе),ако ги оставя така бес да ги исчиста се появява и на предното.Преди не беше така,имам я колата от две години и това лято се появи този проблем. :conf:

моргаджия
моргаджия
Аватар
Кара: Всичко

Мнение от Krassi_kn » 14 Юли 2011, 14:26

Радиаторче парно :!:

Потребител
Аватар

Мнение от herminatora » 14 Юли 2011, 14:37

Възможно ли е да е от изпарител? И кажете някой читав сервиз където са се специализирали в ремонта на парното и климатика БМВ защото имам и друг проблем с климатроника, от едната страна ми духа топло а от другата студено.

ентусиаст
Аватар
Кара: всичко що е с гуми

Мнение от anton mutafchiev » 14 Юли 2011, 15:18

и аз мисля радиаторче или от конденза от радиатора на климатика тва са изпарения и като е затворена така става

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sims » 16 Юли 2011, 15:39

Днес карах колата на климатик почти цял ден в жегата и като се прибрах преди да загася колата спрях климата и оставих вентилациата да работи на 2-степен,след няколко секунди забелязах влага по духалките.Оставих да поработи о6те малко вентилациата и духалките исъхнаха,което ме кара да мисля че от там идва проблема с стъклата като е много топло времето :kuku:

Пловдивски Джигит
Аватар
Кара: Е38 728 IA

Мнение от Киров » 18 Юли 2011, 20:39

Krassi_kn написа:Радиаторче парно :!:

+1

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 18 Юли 2011, 21:15

Peturcho_bmw написа:
Krassi_kn написа:Радиаторче парно :!:

+1

+1 =3 :mhihi:
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 19 Юли 2011, 0:42

И защо радиаторче парно като когато кара на клима въобще не минава въздух през въпросното радиаторче а само през климатичния кондензатор, не че не може да има пробойна и в него , но сега е лято и е по-малко вероятно. . Ако имаш запушване във отвора за отвеждане на конденза отдолу ( виж даи ти капе като работи климата ) ще се зацапват така поради изпарения оставащи в купето от натрупаната влага. Друга причина е също евентуално някаква "пробойна " от долна страна на купето откъдето да прониква влага която се задържа и оново така зацапва прозорците на едно приятелче така беше .

ентусиаст
Аватар
Кара: 92' E30 M40 cabrio
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от Vasko_BP » 19 Юли 2011, 0:51

vladobate написа:И защо радиаторче парно като когато кара на клима въобще не минава въздух през въпросното радиаторче а само през климатичния кондензатор, не че не може да има пробойна и в него , но сега е лято и е по-малко вероятно. . Ако имаш запушване във отвора за отвеждане на конденза отдолу ( виж даи ти капе като работи климата ) ще се зацапват така поради изпарения оставащи в купето от натрупаната влага. Друга причина е също евентуално някаква "пробойна " от долна страна на купето откъдето да прониква влага която се задържа и оново така зацапва прозорците на едно приятелче така беше .

От всички мнения това ми се струва най-вероятно защото и мен ме съмнява да е радиаторче на парното. :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sims » 01 Сеп 2011, 17:36

:wave: ....да не пускам друга тема искам да ви попитам някои знаели защо като пусна парното да духа топло на предното стъкло и в първия момент се изпотява и после се изчиства само от шофьорската а от пасажерската след време и то много трудно.И от двете страни духа еднакво топло :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 02 Сеп 2011, 23:51

От освежителите за въздух течните става така със стъклата сигурация. На едно приятелче му ставаше така и 3 месеца си измислихме мислячките :mhihi: и накрая случайно разбра кат го махна и сложи отзад та се запотиха само задните. Буклуци са тия работи и правят мизерии.

Следваща

Назад към E36