По добри спирачки за е36 брембо?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: По добри спирачки за е36 брембо?

Мнение от bum_bum » 12 Юни 2011, 1:48

mecan написа:а нали знаеш, че ако искаш да има максимален ефект ти трябва и помпата. или е еднаква с тая на Е36 което не ми се вярва.

Не е еднаква, но и да я смени все тая. Най-много да скъси с малко хода на педала.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 12 Юни 2011, 12:28

bum_bum написа:
mecan написа:а нали знаеш, че ако искаш да има максимален ефект ти трябва и помпата. или е еднаква с тая на Е36 което не ми се вярва.

Не е еднаква, но и да я смени все тая. Най-много да скъси с малко хода на педала.

Защо така мислиш . Не значи ли по-голяма помпа ще прави и по-високо налягане което е важното в случая . Поне такива са ми разбиранията че и мен ме интересува тая важна подробност. Иначе смисъла от четирибутални се обезсмисля без по-хард помпа , че по-голяма площ на натиск добре ама силиците няма да достигнат и толкоз вложения май безмислени.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 12 Юни 2011, 12:43

Аз съм с много по-голям диск и отпред и отзад, а промяна в хода и твърдостта на педала няма. За това си мисля, че няма смисъл да се сменя. Ако толкова е зор да се смени трябва помпа с цилиндър 25,4мм мисля беше от Ево заедно със сервото или от е34.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 12 Юни 2011, 14:17

Тъй де и аз това имах предвид , че без смяна на помпата с по-голяма може би ефекта няма да е толкоз голям и заслужаващ си парите вкарани в спирачния тунинг. И аз съм се насочил към помпа от е34 и тази седмица може би ще направя проба и ще пиша за резултата . Живи и здрави.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: alfa 147jtd 16v-BMW320i E36
Мечтае да кара: метла

Мнение от mecan » 12 Юни 2011, 14:55

трябва и по яка помпа за тия по големи работи за да имаш максимален ефект . Сменяи смело и после сподели разликата. :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 12 Юни 2011, 16:35

Я кажи кога последно ги смени и без да сменяш помпата нямаше ефект?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 328i Е46 330xi

Мнение от DoBeRMaNa » 12 Юни 2011, 22:29

Аз мисля да заложа на варианта без смяна на помпата пък ще видим какво ще стане, по зле няма как да стане ;)
Изображение
Един е шестака и Крис Бенгъл е неговия пророк, да бъде благословен от Никасила, Ваноса и Голямото прасе , Амин.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 12 Юни 2011, 22:52

Винаги можеш да я смениш после ако видиш, че ти е станал дълъг хода на педала или е по-твърд, но при мен такова нещо нямаше.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 328i Е46 330xi

Мнение от DoBeRMaNa » 12 Юни 2011, 23:46

bum_bum написа:Винаги можеш да я смениш после ако видиш, че ти е станал дълъг хода на педала или е по-твърд, но при мен такова нещо нямаше.

А били споделил ти какво си им правил на твойте спирачки, какво си използвал колко ти излезна и т.н. Мерси предварително
Изображение
Един е шестака и Крис Бенгъл е неговия пророк, да бъде благословен от Никасила, Ваноса и Голямото прасе , Амин.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: alfa 147jtd 16v-BMW320i E36
Мечтае да кара: метла

Мнение от mecan » 12 Юни 2011, 23:59

покараи и без и след като смениш помпата сподели .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 13 Юни 2011, 0:38

doberman66 написа:
bum_bum написа:Винаги можеш да я смениш после ако видиш, че ти е станал дълъг хода на педала или е по-твърд, но при мен такова нещо нямаше.

А били споделил ти какво си им правил на твойте спирачки, какво си използвал колко ти излезна и т.н. Мерси предварително

Е46-330и предни и 328и задни. Относно това, което съм им правил- песъкоструй, подцинковане, смяна на всичките уплътнения и пръстени. Маркучите са с метална оплетка- Стоптек, а дисковете- преден Феродо ДС Перформънс, отзад- ЕБЦ Ултимейт. Накладките са жълто ЕБЦ отпред и червено отзад. Спирането е като на кола с предни и задни д2 там с многото бутала.
Колко ми е излязло не казвам, че много хора го намират за смешно да влагаш пари в читави части.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 13 Юни 2011, 21:17

bum_bum написа:
doberman66 написа:

Е46-330и предни и 328и задни. Относно това, което съм им правил- песъкоструй, подцинковане, смяна на всичките уплътнения и пръстени. Маркучите са с метална оплетка- Стоптек, а дисковете- преден Феродо ДС Перформънс, отзад- ЕБЦ Ултимейт. Накладките са жълто ЕБЦ отпред и червено отзад. Спирането е като на кола с предни и задни д2 там с многото бутала.
Колко ми е излязло не казвам, че много хора го намират за смешно да влагаш пари в читави части.

:yes: И аз съм много "за" доброто спиране пък и тва с парите е супер относително. И да очарован съм от EBC накладките , кат почнат да прегряват и тогава им идва силата само с мисъл ги командвам :mhihi: и нося чехли че с по-тежки обувки само изпъвам колана кат искам да намаля :mhihi: :mhihi: :mhihi: . Тъй де много ги бива , ама отде ги взимате че мойте ( заварено положение ) си отиват вече .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 13 Юни 2011, 22:23

Мойте от Камскила ги взех, щото от Хеед искаха да им платя половината наем на сервиза с едни накладки.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E30-кабрио S50B30 Nissan S-14
Мечтае да кара: Вече го кара!
Детайли за колата: Nissan S-14 2.0 turbo

Мнение от staisa » 14 Юни 2011, 0:32

Колега, аз съм с подобно брембо ,като твоето, джантите ми са 9 джи ет 35 и съм в момента с 38мм фланци, 8мм преди диска, който е 325мм ,ако не греша, от ево 9, който опира в накрайника на рейката без фланец.И пред диска имам 30мм. ама ги правех заради старите джанти брок б1, с тези спокойно може да съм само с 10 мм, дори и по малки ,ти с това ет и ако нямяш борд, мисля че нямя да слагаш или много малки фланци.Ама ако нямаш пари поне 500 лева не се захващай .А за помпата сложи си по голяма иначе само за красота ще ти стоят, както при мен ,аз съм с е 30 ковата все още, ама при мен е по сложно заради мотора и не стига ,че педалът е твърд, ами и от 130 и на горе става грозна гледка неспира изобщо . За това смени помпата сложи истински накладки ,сложи маркучи с метална обвивка и спирачната течност дот5.1 на БОШ .Виж в темата ми имам някой снимки ,на супортите, фланците и как стоят с фланците ,и ако мага да помогна пиши на лс.
Изображение[img]http://store.picbg.net/pubpic/C4/91/7fb41a5ce168c491.JPG[img]

Потребител
Аватар
Кара: BMW 520i e34
Мечтае да кара: BMW e34 M5 BMW e36 M3

Мнение от tosheto_ » 15 Юни 2011, 12:28

Колга бих ти препоръчал ако си зимаш нови дискове от гамата на Брембо да се спреш на модела Брембо МАХ защото дисковете са много добри и аз лично съм много доволен...ако искаш може да ми пишеш аз мога да ти намеря такива :)

ПредишнаСледваща

Назад към E36