Клапан картерни газове?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Graphite
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Compact E36 Individual
Re: Клапан картерни газове?
vanko 318i написа:при мен няма проблеми че съм го изолирал тоя клапан,мисля че са го сложили за некаква екология да изгаря мотора тия картерни газове,а не да излизат навън като на жигулите
Добре, отърваването то него става като го Шунтираш т.е запушиш или го вадиш навън просто ?

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Graphite написа:vanko 318i написа:при мен няма проблеми че съм го изолирал тоя клапан,мисля че са го сложили за некаква екология да изгаря мотора тия картерни газове,а не да излизат навън като на жигулите
Добре, отърваването то него става като го Шунтираш т.е запушиш или го вадиш навън просто ?
Откачаш маркуча от него и затапваш с хубава тапа клапана да не дърпа въздух,че много лошо заработва мотора..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- jujko88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 318ис
- Мечтае да кара: М3-ка
ми моя мотор е м42б18 95г не е от тези с мн то ремаци има само ремък на климата и пистов
- PREDATOR_318is
- младши ентусиаст
-
Аз съм с М42 и ми беше направил мизерия този клапан - като загрееше се гуваше много гадно вииене, докато го открия, че е от него се стрових.
- bavar4o.70
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 320
- Мечтае да кара: м3
При м52в25 трябва да затапиш входа от капака,входа от смукателя и тогава да удължиш маркуча до долу.
- jujko88
- кандидат ентусиаст
-
как мога да разбера дали работи този клапан че да зн дали да го махам или да го оставя ако бачка!!!
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
jujko88 написа:как мога да разбера дали работи този клапан че да зн дали да го махам или да го оставя ако бачка!!!
Като му махнеш маркуча и го затапиш да не смуче въздух,ако колата си работи по същия начин без проблем значи си работи и си му връщаш маркуча...ако при това което ти казвам да направиш и колата заработи по добре значи от него ти идва проблема.
- jujko88
- кандидат ентусиаст
-
този клапан има два маркуча един който идва от капака на клапаните и друг който идва някаде от долу,кой от двата да махна и да пробвам предполагам този който е от капака на клапаните? и аз по принцип нямам никакъв проблем но просто искам да видя дали бачка и ако не бачка да го изолирам!!!
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
jujko88 написа:този клапан има два маркуча един който идва от капака на клапаните и друг който идва някаде от долу,кой от двата да махна и да пробвам предполагам този който е от капака на клапаните? и аз по принцип нямам никакъв проблем но просто искам да видя дали бачка и ако не бачка да го изолирам!!!
Ako kолата ти е както казваш 95г. и е м42б18 значи е като моя ис,но в клапана за картерните влиза само един маркуч колега,ти да не говориш за стъпковия мотор или си с по стария м42 на който маркуча на капака е от пред,а не като при мен да е отзад

- jujko88
- кандидат ентусиаст
-
не колега точно като твоя мотор имам и маркуча се намира от задната страна но както е самият клапан от долната страна нали има някъв по тънак маркуч и си мислех че има нещо общо с клапана мислех си че влиза от долната страна на клапана за това питах кой от двата маркуча зн само един е маркуча и е този които влиза в самия клапан другите нямат нищо общо,и ако е повреден клапана запушвам само този маркуч който идва от капака на клапаните? благодяря предварително!!!
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
jujko88 написа:не колега точно като твоя мотор имам и маркуча се намира от задната страна но както е самият клапан от долната страна нали има някъв по тънак маркуч и си мислех че има нещо общо с клапана мислех си че влиза от долната страна на клапана за това питах кой от двата маркуча зн само един е маркуча и е този които влиза в самия клапан другите нямат нищо общо,и ако е повреден клапана запушвам само този маркуч който идва от капака на клапаните? благодяря предварително!!!
Не не запушваш маркуча-той стой свободно отворен/като го свалиш от към клапана/,а запушваш клапана

- jujko88
- кандидат ентусиаст
-
ами ако я запуша тази дупка на капака на клапаните ще станели нещо или трябва да се остави отворено,между другото като гледах този маркуч който е от клапана до капака на клапаните ватре мармалад,сякаш се е разял този маркуч това някакав признак ли е че не бачка клапана или не?
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
jujko88 написа:ами ако я запуша тази дупка на капака на клапаните ще станели нещо или трябва да се остави отворено,между другото като гледах този маркуч който е от клапана до капака на клапаните ватре мармалад,сякаш се е разял този маркуч това някакав признак ли е че не бачка клапана или не?
Точно тази на капака трябва Да е отворена,а маркуча го смени с друг маслоустойчив:yes: ,на един приятел беше позапушен и му подигаше пръчката за маслото...
- jujko88
- кандидат ентусиаст
-
ако я оставя отворена тази дупка има ли някаква възможност да излизза масло от там и ако трябва поне няква мрежичка да се сложи че да не влизат мрастии там!
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3