Клапан картерни газове?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Compact E36 Individual

Re: Клапан картерни газове?

Мнение от Graphite » 25 Апр 2011, 9:53

vanko 318i написа:при мен няма проблеми че съм го изолирал тоя клапан,мисля че са го сложили за некаква екология да изгаря мотора тия картерни газове,а не да излизат навън като на жигулите :mhihi:

Добре, отърваването то него става като го Шунтираш т.е запушиш или го вадиш навън просто ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 25 Апр 2011, 9:54

Jim Beam написа:Има М42/44

м42 го има само на едно последно поколение
Изображение

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 25 Апр 2011, 9:56

Graphite написа:
vanko 318i написа:при мен няма проблеми че съм го изолирал тоя клапан,мисля че са го сложили за некаква екология да изгаря мотора тия картерни газове,а не да излизат навън като на жигулите :mhihi:

Добре, отърваването то него става като го Шунтираш т.е запушиш или го вадиш навън просто ?

Откачаш маркуча от него и затапваш с хубава тапа клапана да не дърпа въздух,че много лошо заработва мотора..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318ис
Мечтае да кара: М3-ка

Мнение от jujko88 » 25 Апр 2011, 16:21

ми моя мотор е м42б18 95г не е от тези с мн то ремаци има само ремък на климата и пистов

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от PREDATOR_318is » 26 Апр 2011, 18:18

Аз съм с М42 и ми беше направил мизерия този клапан - като загрееше се гуваше много гадно вииене, докато го открия, че е от него се стрових.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320
Мечтае да кара: м3

Мнение от bavar4o.70 » 26 Апр 2011, 20:45

При м52в25 трябва да затапиш входа от капака,входа от смукателя и тогава да удължиш маркуча до долу.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jujko88 » 04 Юни 2011, 3:38

как мога да разбера дали работи този клапан че да зн дали да го махам или да го оставя ако бачка!!!

костинбродчанин
Аватар

Мнение от vladi_a_i » 04 Юни 2011, 15:10

jujko88 написа:как мога да разбера дали работи този клапан че да зн дали да го махам или да го оставя ако бачка!!!

Като му махнеш маркуча и го затапиш да не смуче въздух,ако колата си работи по същия начин без проблем значи си работи и си му връщаш маркуча...ако при това което ти казвам да направиш и колата заработи по добре значи от него ти идва проблема.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jujko88 » 04 Юни 2011, 15:19

този клапан има два маркуча един който идва от капака на клапаните и друг който идва някаде от долу,кой от двата да махна и да пробвам предполагам този който е от капака на клапаните? и аз по принцип нямам никакъв проблем но просто искам да видя дали бачка и ако не бачка да го изолирам!!!

костинбродчанин
Аватар

Мнение от vladi_a_i » 04 Юни 2011, 20:44

jujko88 написа:този клапан има два маркуча един който идва от капака на клапаните и друг който идва някаде от долу,кой от двата да махна и да пробвам предполагам този който е от капака на клапаните? и аз по принцип нямам никакъв проблем но просто искам да видя дали бачка и ако не бачка да го изолирам!!!

Ako kолата ти е както казваш 95г. и е м42б18 значи е като моя ис,но в клапана за картерните влиза само един маркуч колега,ти да не говориш за стъпковия мотор или си с по стария м42 на който маркуча на капака е от пред,а не като при мен да е отзад :?:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jujko88 » 04 Юни 2011, 21:14

не колега точно като твоя мотор имам и маркуча се намира от задната страна но както е самият клапан от долната страна нали има някъв по тънак маркуч и си мислех че има нещо общо с клапана мислех си че влиза от долната страна на клапана за това питах кой от двата маркуча зн само един е маркуча и е този които влиза в самия клапан другите нямат нищо общо,и ако е повреден клапана запушвам само този маркуч който идва от капака на клапаните? благодяря предварително!!!

костинбродчанин
Аватар

Мнение от vladi_a_i » 04 Юни 2011, 22:35

jujko88 написа:не колега точно като твоя мотор имам и маркуча се намира от задната страна но както е самият клапан от долната страна нали има някъв по тънак маркуч и си мислех че има нещо общо с клапана мислех си че влиза от долната страна на клапана за това питах кой от двата маркуча зн само един е маркуча и е този които влиза в самия клапан другите нямат нищо общо,и ако е повреден клапана запушвам само този маркуч който идва от капака на клапаните? благодяря предварително!!!

Не не запушваш маркуча-той стой свободно отворен/като го свалиш от към клапана/,а запушваш клапана :yes: ,ако затапиш маркуча ане клапана ще ти избият гарнитурите или семеринзите или и аз не знам и не ми се помисля :yes: .Става и като го откачиш от капака и го прегънеш демек клапана да спре да смуче въздух,а дупката от капака да зее без маркуч,ма е грозно...те някой слагат там едни филтърчета.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jujko88 » 05 Юни 2011, 0:32

ами ако я запуша тази дупка на капака на клапаните ще станели нещо или трябва да се остави отворено,между другото като гледах този маркуч който е от клапана до капака на клапаните ватре мармалад,сякаш се е разял този маркуч това някакав признак ли е че не бачка клапана или не?

костинбродчанин
Аватар

Мнение от vladi_a_i » 05 Юни 2011, 0:37

jujko88 написа:ами ако я запуша тази дупка на капака на клапаните ще станели нещо или трябва да се остави отворено,между другото като гледах този маркуч който е от клапана до капака на клапаните ватре мармалад,сякаш се е разял този маркуч това някакав признак ли е че не бачка клапана или не?

Точно тази на капака трябва Да е отворена,а маркуча го смени с друг маслоустойчив:yes: ,на един приятел беше позапушен и му подигаше пръчката за маслото...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jujko88 » 05 Юни 2011, 0:42

ако я оставя отворена тази дупка има ли някаква възможност да излизза масло от там и ако трябва поне няква мрежичка да се сложи че да не влизат мрастии там!

ПредишнаСледваща

Назад към E36