Питане тип воле: магазин за боя + бонус за люк

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: засилен дизел
Мечтае да кара: на Шаро поршето
Детайли за колата: TOP!!! FULL!!! MPACK!!! Всички екстри за модела! :D :D :D

Питане тип воле: магазин за боя + бонус за люк

Мнение от Snoop » 31 Май 2011, 17:54

Коле'и, от къде в София мога да си напазарувам боя 314/hellrot освен от официалните?

Бонус въпрос: Някой от вас имал ли е проблем с уплътнението на Оригинален люк? По магистралата при скорост над 110-120 се получава едно дразнещо фучене - тихо, но го чувам. Някой борил ли е тоя проблем?

:bchug:
Аз и ти сме луд-ни-ца... Изображение Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: всичко що е с гуми

Re: Питане тип воле: магазин за боя + бонус за люк

Мнение от anton mutafchiev » 31 Май 2011, 21:59

тва с люка и аз го имам смених уплатнението с друго и пак си шуми

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kkkrisss » 01 Юни 2011, 9:32

Тази боя и мен ме вълнува, но мисля че навсякъде където смесват бои могат да ти я направят...
Иначе малки разфасовки има и по ибей..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го на ножки
Мечтае да кара: на 50ст бензина.

Мнение от Jang1r » 01 Юни 2011, 16:53

Навсякъде където правят авто бой трябва да ти направят и цвета ;) Диамантшварца ми го докараха на 100% :D
BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от shengi » 01 Юни 2011, 21:01

Вземаш капачката на резервоара и с нея при някой бояджия.Казваш му какъв е цвета ти по каталог и по капачката да ти го направят.Или детайла който искаш да боядисваш.
Бонус въпрос.Подмяната му с ново уплътнение и после регулиране на люка.Понеже съм почти сигурен, че от едната страна е мааалко по на долу от колкото от другата.Имаше някаде тема кадето имаше описано как се разглабя и там беше писано с кое да се внимава, че после се размествал горе капака.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 01 Юни 2011, 21:11

На цариградско срещу плиска глазурит магазина има перфектни бои там. Друг вариант е на околовръстното и пушкин, както и на симеон има един магазин на глазурит.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Snoop » 01 Юни 2011, 21:29

Мисля за цялостно боядисване. Колко боя е необходима, колко лак и какви пари ще ми искат? :paranoid:

По въпроса за люка - как точно се регулира? Иначе има нещо такова, че от едната страна е леко по-навътре.
Аз лично не съм го разглобявал.

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от shengi » 01 Юни 2011, 21:57

viewtopic.php?f=8&t=217125 ето темата да предобиеш представа кое какво е как е.Накраия на мнението колегата е описал кое как става с донагласянето на шибидаха.Ориентирай се по писанията и снимките и ще ти стане ясно.Иначе моя шибидах и той леко е увиснал от едната страна пасажерската а от другата е на равно.Уплътнението ми е добре.Но дори и при 170 не се чува шум.Това преди доста време.Иначе на брата по същия начин увиснал че нямам време да го оправя, а него го няма сега и при него се чува свистене съвсем леко на около 120-130 иначе при 200 няма грижи :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Snoop » 01 Юни 2011, 22:58

Мерси, колега. Чел съм я темата, но не съм обърнал внимание на края за регулирането. Ще го пробвам, пък дано се оправи. Не, че е голям проблем, ама дразни... :mhihi:

Остана първият въпрос. Ако някой има представа ще съм благодарен на още полезни мнения. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: каквото набара:)

Мнение от taran » 02 Юни 2011, 8:18

Snoop написа:Мисля за цялостно боядисване. Колко боя е необходима, колко лак и какви пари ще ми искат? :paranoid:

По въпроса за люка - как точно се регулира? Иначе има нещо такова, че от едната страна е леко по-навътре.

Грубо,за цялостно външно пребоядисване отиват около 2л. база и толкова лак(по-добре е да остане,отколкото да не стигне),ако цвета е гореспоменатия 314/hellrot ,ярко червен,е добре да се диди какво влиза в рецептата на боята,че червеното е непокривен цвят и може да се наложи да се вземе повече база.
Ценово е трудно да се каже-тръгва от около 1500 лв.Доста сеи зависи и от състоянието на автомобила и от сервиза в който ще я правиш...
Базите тръгват от 50-55 лв/литън до към 120-150,Лаковете пак така от около 30 лв(Новол,Клар)до към 150-60 (Глазурит,Сикенс).
Магазини за бой има по Симеон,на Пиротска,до К.Величков.Сега отвориха един нов до Малчика(Сега май е Своге).
Това е за тази част на София в която аз циркулирам.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавара

Мнение от Игнатов » 02 Юни 2011, 15:26

Snoop написа:Мисля за цялостно боядисване. Колко боя е необходима, колко лак и какви пари ще ми искат? :paranoid:

боя към 1.5л, пари поне 800лв..... хубаво е да поразпиташ за отзиви за евентуалните "места" за боядисване, защото по-голямата част от работа е по "вадене" на лайсни, различни детайли и т.н. ... и ако не са наясно как стават тея работи има голяма вероятност да ти окепазят колицата... успех

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Snoop » 02 Юни 2011, 18:56

Мерси на всички. :yes:
Относно "майсторите"... мъка ми е, хем да си боядисам колата с пари като български студент, хем да не я осерат... :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: каквото набара:)

Мнение от taran » 02 Юни 2011, 20:13

Snoop написа:Мерси на всички. :yes:
Относно "майсторите"... мъка ми е, хем да си боядисам колата с пари като български студент, хем да не я осерат... :confused:

Ми,организираш си една студентска бригада :D -разглабяне,търкане,китване и т.н. и шЪ сЪ изръсиш само за мЪтряли и някой да ти я пръсне.
Съвети давам безплатно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Snoop » 02 Юни 2011, 22:49

Аз така и мисля да направя... дето ще ми я разглобява някъв "майстор"... по-добре да си извадя всичко, махам лайсни, джамове, пластмаси, всичко и му я карам разглобена - да я действа. даже и броните мисля да му сваля, абе да си е директно за тенекеджийстване и боядисване... па взел се смилил малко с парите за "труд". :paranoid:

Ама аз да взема да си я търкам и шкуря... после само да се псувам. По-добре някой друг да го отнесе. :mhihi:

Назад към E36