СПУКАН БЛОК

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X5 3,0 2008
Мечтае да кара: M5

СПУКАН БЛОК

Мнение от koldi bmw320 i » 31 Май 2011, 23:06

здравейте колеги,преди една седмица купих едно бмв 320д ,обаче се оказа ,че е имал удар след което е скъсал корпуса на тампон.. заваряван е на място и сега капе масло от там..кажете,как ,ще бъде най-добре... лепене,заваряване,друг двигател или друга кола :banghead: всичко лошо на мен,ще се случи!!
"Заменям жена-100 кг.,за две по 50кг.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
Мечтае да кара: M6 разбира се

Re: СПУКАН БЛОК

Мнение от Gancho » 31 Май 2011, 23:11

Колега темата ти е за Е46 а не за Е36.Нека там колегите да ти отговорят.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 01 Юни 2011, 1:00

koldi bmw320 i написа:здравейте колеги,преди една седмица купих едно бмв 320д ,обаче се оказа ,че е имал удар след което е скъсал корпуса на тампон.. заваряван е на място и сега капе масло от там..кажете,как ,ще бъде най-добре... лепене,заваряване,друг двигател или друга кола :banghead: всичко лошо на мен,ще се случи!!

то темата си е за е46 но..
това така лесно няма да го залепиш..
или друг блок или махане на този..
и лепене ..
не зная от какво е .. ако е някаква олекотена сплав..
от старите съм лепил и ставаше//
но
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 01 Юни 2011, 1:14

Не искам да наливам масло в огъня, но как не можахте да го видите преди да купите колата :confused: Мисля, че е най-добре към друг блок да се ориентираш, колега.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от koldi bmw320 i » 01 Юни 2011, 8:07

нали знаете,жена и кола е на късмет :( , не го видяхме,защото е на много лошо място и явно са слагали някоя добавка според мен за спиране на теч временно и след смяна на консумативи :|

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 01 Юни 2011, 9:55

koldi bmw320 i написа:нали знаете,жена и кола е на късмет :( , не го видяхме,защото е на много лошо място и явно са слагали някоя добавка според мен за спиране на теч временно и след смяна на консумативи :|

Сега се връщаш и му трошиш главата на тоя,сериозно - отивай и се занимавай ... тва е поредната българска измекярщина :banghead: :banghead:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 01 Юни 2011, 10:22

Сменяй блока и, ако се разберете нещо с твоя човек да ти върне някой лев ще е най добре.
Изображение

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 01 Юни 2011, 14:40

Битият - бит...

Не гледаш ли преди да си броил парите...след това вече е късно.
Съжалявам колега, но се замисли дали не съм прав...

Единици са хората, който ще кажат - да пич, сцепен е - ето ти 400-500 лева ...думи от бивш собственик на вече продаденият автомобил...в България...са мираж :confused:

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 01 Юни 2011, 16:52

Dimitroff написа:Единици са хората, който ще кажат - да пич, сцепен е - ето ти 400-500 лева ...думи от бивш собственик на вече продаденият автомобил...в България...са мираж :confused:

Никой няма да го каже, освен ако се окаже, че и той не е знаел. Но ако не е знаел, ще има претенции, че всичко си е било ок като я е продал - откъде да знае, че това не се е случило в последствие....

А някой ако го е мислил като вариант в последствие да връща пари, по-скоро е щял да каже - е това е колата, това й е проблема, толкова струва ремонта и толкова съм намалил от цената по тази причина.

При заплахи с бой е ясно, че пари се връщат, но се влиза и в районното също - има го като вариант.

Абе кофти работа. Само ще ти кажа по възможност не се ядосвай - случило се е, преебал си се, друг път ще внимаваш - сега полека без да се зориш и да намразваш колата.

А на дребната душица ще му се върне, бъди спокоен.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от koldi bmw320 i » 01 Юни 2011, 19:58

да колеги,всички сте прави спор няма...,човек когато купува трябва да гледа и да не се доверява на никого.не мисля да правя,каквото и да било с търговеца,както каза колегата от горния пост,ще му се върне....,ще сменя блока то се е видяло и ще продам колата,защото като я видя и направо ме обзема едно гадно чувство..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 02 Юни 2011, 12:47

koldi bmw320 i написа:да колеги,всички сте прави спор няма...,човек когато купува трябва да гледа и да не се доверява на никого.не мисля да правя,каквото и да било с търговеца,както каза колегата от горния пост,ще му се върне....,ще сменя блока то се е видяло и ще продам колата,защото като я видя и направо ме обзема едно гадно чувство..

Защо да я продаваш ,като смениш блока?Продавай сега,и спомени за блока ,намери цени и т.н.Аз бях пред подобна дилема,верно при мен късмет но дадох доста пари по ремонт,и си я карам,сума ти пъти мисля да я продам ,но като знам с какво желание се грижа и си я карам..сърцето не дава,но за 6-ак ще се замисля бързо :mhihi:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от koldi bmw320 i » 02 Юни 2011, 18:00

лошото е ,че и аз налях в нея за кратко време много пари и дори да я продам,ще съм много вътре.. :banghead: има добро каско :mhihi: другият вариант е някой да се наеме да и причини тотал щета :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 02 Юни 2011, 19:41

Има ли смисъл като смени блока и да я продава :dunno: сменяй го и си я карай. Или си намери 330д двигателче :twisted: и си плащай данъци за 320д :winky:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 02 Юни 2011, 20:01

Next написа:Има ли смисъл като смени блока и да я продава :dunno: сменяй го и си я карай. Или си намери 330д двигателче :twisted: и си плащай данъци за 320д :winky:

Най-добрите съвети! :yes: Щото ако я продаде, хем с един куп пари назад, хем без кола. А като си я направи поне ще знае, че кара нещо читаво... поне до следващия ремонт де :mhihi:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 02 Юни 2011, 20:48

ма тия блокове са алуминиеви бе... те се прват... поне така съм чувал! Отивай да ти го залепят и си готов! гадно е само свалянето и качването на двигателя! 100-200 лв сваляне и качване да двигателя в зависимост как се договориш и 50-100 лв за лепене! А ако е на видно и достъпно място може и без сваляне! Не му се плаши толкова и горе главата! Впоследствие може да се оакже доста читава кола. До колкото съм чувал ЕМКОМПЛЕКТ 33 сервиза ги правят тези неща!
Последна промяна slitter на 03 Юни 2011, 16:24, променена общо 2 пъти

Следваща

Назад към E46