Проблеми с ляв ел прозорец

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36 и Мерцедес S КЛАСА
Мечтае да кара: РЕТРО автомобил

Проблеми с ляв ел прозорец

Мнение от Ta4kata » 16 Май 2011, 23:04

Колеги от 4 месеца карам Е36 седан и пробвах всичко възможно да си направя повреденото ляво ел стъкло, но без успешно.
Купих подемник втора ръка, подмених пластмасовите плъзгачи и пак дига само до половината! Закупих и уплатнение на прозореца пак от форума но несъм го слагъл.
Почвам да се отчаивам, всички е36-ци ли имат проблеми, отстраняват ли се кои каде как, дайте малко акъл какво да подменя нов механисъм ли да закупя има ли фаида или пак ще е на това диридже. От каде идва проблема! Ако някои мойе да го отстрани да се обаде!
Благодаря Предварително КОЛЕГИ !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Re: Проблеми с ляв ел прозорец

Мнение от dicho0o » 17 Май 2011, 14:01

На кое викаш подемник?Аз също съм със седан и като го купих не му работеше лявото ел.стъкло,само се чуваше че бръмчи нещо,като отворих беше скъсана ножицата,заварена на криво,счупени пластмасови плъзгачи,опитахме със заварка,но нестана.Купих си цяла ножица с моторче и пластмасовите плъзгачи(от колега от форума),сложих я и за сега си работи.Сега имам проблем и с дясното,както си работеше,смъкнах го и то се изкриви стъклото на една страна,изкривило ми се е рамото на ножицата,явно и за там ще търся ножица ;) Според мен са измислени много глупаво тези ел.стъкла,нямат изключвател и като стигне към края само напъва адски много.
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 17 Май 2011, 17:13

Ами разкости си вратата, виж си ножицата дали е както трябва, виж дали гребена ти се качва до където трябва изобщо огледай какво става. Аз си мисля, че трябва да вземеш нова ножица- тя върви заедно с гребена. Нова разбирай друга, аз имах такъв проблем струваше ми 40лв ножицата от Добрич с доставката 46-48лв. Малко шит се слага, но нямаш голям избор ;) Гледам че си от Пз-к да те пратя при един приятел който ми оправи моя джам да видим той какво ще каже?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ta4kata » 17 Май 2011, 20:53

Днес за късмет ми се счупи ножизата (предполагам де) прозореца застана на криво, преди това испука много силно и почнаха да се подмятът метални късове и едвам го дигнах, за сега имам вече два счупени меганизма с две моторчета явно колкото и да го отварям, свалям, подменям, зглобявам и тествам нищо не става! Тъпите Жабари (Италянци) са изрезали вътрешната част на вратата и от там се получава нестъбилност на мехънизма и искривява вратата и от там при дигането на прозореца тои застава лекко на една страна и се забива в уплатнението и при дигане стига до малко над половината и спира сваля малко на долу и до там. Единствения начин да се затвори е дигане на инпулси или да му помогна с ръката, но това си е мъка дори с климатик. Много мъка има по тоз свят Боже
Та колега даи ми кординатите на твоя човек, дори и да не направи нищо пак за съвет, ако пък е и управи евала
Бирюгата е от мене :ok:

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 18 Май 2011, 18:42

Други врати щом са рязани нещо и засукват при ножицата...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ta4kata » 19 Май 2011, 0:14

Не е проблем да взема врата нова, но трябва да е търса по цвят оборудвана, а като моят цвят несъм намирал БМВ на части да се продава. Иначе да тръгна да сменам врата да пребоядисвам трябва да приготвя 200 лв в най добрия случай колата се води цвят Бордо а номера на боята нзм каде да провера!

BMW fanatic
Аватар
Кара: ИСТРЕБИТЕЛ мечнае за СОВАЛКА
Детайли за колата: e36 330i

Мнение от with-fox » 19 Май 2011, 12:25

Толкова ли няма един сервиз кадето да отидеш да ти отстраняат проблема.
:roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ta4kata » 19 Май 2011, 20:02

Колега аз имам 5-тима познати със големи сервизи и всеки казва " Абе караи си Мерцедеса и си свиркаи" за каквот ти е да се сваля прозореца като имаш климатик и то там, пък и колата е старичка кои ще се занимава с нея уш криза им било ама е на !

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 20 Май 2011, 9:48

Ta4kata написа:Колега аз имам 5-тима познати със големи сервизи и всеки казва " Абе караи си Мерцедеса и си свиркаи" за каквот ти е да се сваля прозореца като имаш климатик и то там, пък и колата е старичка кои ще се занимава с нея уш криза им било ама е на !

Пич проблема е в криви или износени водачи на стъклото, тези които са във вратата.
Ппрозореца тръгва нагоре, върви до середата, предния му край запъва, задния излиза от водача в горната част и запъва, от там спира.
Отделно трябва да го регулираш с рамото което е с болт в долната лява част на механизма.
Като всичко е монтирано сваляш до долу, отвиваш болта и натискаш рамото максимално надолу, после стягаш.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ta4kata » 28 Май 2011, 18:03

Колега благодаря, ще пробвам ! :yes:

Назад към E36